$
בארץ

עובדי משרד הביטחון פתחו בעיצומים; אין טיפול בייצואנים הביטחוניים

יו"ר ועד משרד הביטחון ששון פרץ הנחה את העובדים להפסיק לטפל בבקשות אגף הפיקוח על הייצוא הביטחוני הנוגעות לרפאל, אלביט ותע"ש מערכות. המהלך לדבריו נעשה במשותף עם ועדי העובדים במשרד החוץ ובמשרד הכלכלה זאת "בשל התנהלות חסרת תום לב מצד האוצר והפגיעה המשמעותית הצפויה בשליחים עובדי המדינה בחו"ל"

עמרי מילמן 10:2625.06.19
עובדי משרד הביטחון הודיעו הבוקר על פתיחה בעיצומים בכל הנוגע לטיפול בייצואנים הביטחוניים באמצעות אפ"י (אגף הפיקוח על הייצוא הביטחוני במשרד הביטחון). במכתב ששלח אתמול יו"ר ועד משרד הביטחון ששון פרץ לראשי אפ"י הודיע כי הנחה את העובדים להפסיק לטפל בבקשות אפ"י הנוגעות לרפאל, אלביט ותע"ש מערכות. המהלך לדבריו נעשה במשותף עם ועדי העובדים במשרד החוץ ובמשרד הכלכלה זאת "בשל התנהלות חסרת תום לב מצד האוצר והפגיעה המשמעותית הצפויה בשליחים עובדי המדינה בחו"ל".

 

באוקטובר 2018 הכריזו ועדי עובדים של משרד הביטחון, החוץ והכלכלה על סכסוך עבודה בנושא זה. מאז נקבע כי הצדדים השונים יקיימו משא ומתן בנושא, וכעת לטענת פרץ האוצר לא הראה תום לב אמיתי לקידום הנושא.

 

מערכת של רפאל (ארכיון) מערכת של רפאל (ארכיון) צילום: רפאל

 

 

פרץ מסר, כי "ההשבתה בייצואנים הביטחוניים היא אבן דרך ראשונה במאבקינו הצודק. אנחנו נחושים להסלים את המאבק ככל שהאוצר ימשיך לנהוג בחוסר תום לב, יצר צעדיו ויפגע באמל"ח של השליחים בתפוצות - דמי הייצוג. המאבק אינו קשור לקיצוץ הרוחבי, זהו סכסוך עבודה מאוקטובור 2018 וצר לי שמישהו באוצר מוציא דברים מהכשרם. שליחי המשרדים בתפוצות אחראים על הסכמי סחר במאות מיליארדים. הסכמים ביטחוניים שלא ניתן לפרט אך תרומתם למדינת ישראל אדירה. דמי הייצוג אינם נהנתנות אלא הם המאפשרים לשליח לנהל קשרים המניבים הסכמים במליארדים לכלכלת ישראל. ראוי שהאוצר יבצע עלות מול תועלת בבואו לפגוע לא רק בשליחי המשרדים בתפוצות אלא בהסכמים שהם מביאים עבור מדינת ישראל ואזרחיה".

 

דנה קורש, קונסולית-כללית העומדת בראש הקונסוליה הישראלית לדרום הודו (בנגלור) אמרה, "זכיתי לשרת בעמק הסיליקון של הודו- בנגלור, אנחנו 4 דיפלומטים בקונסוליה ומשתמשים בתקציב הייצוג כאמל"ח לבניית קשרים עם ראשי המדינה והמשק בדרום הודו, בכדי להביא לעוד עסקאות עבור חברות ישראליות.

 

"הנספח המסחרי שלנו וצוותו תרמו לרקימת 18 סיפורי הצלחה עסקיים בהיקף כספי של 400 מיליון דולר, בשנת 2018. כעת יצאנו, סגני, הנספח המסחרי ואני מפגישה עם ראש קרן השקעות פרטית ענקית (ששויו מוערך בכ- 2 מילארד דולר) בכדי לתדרך את הבכיר לפני נסיעתו לארץ לראשונה.

 

"מצפה מאנשי האוצר, כמומחים בתחומם, לכמת נכונה את העלות מול התועלת של שימושנו המושכל בתקציבי הייצוג. ראש מדינת קרנטקה (אחת מ 29 מדינות הודו שבירתה בנגלור ואוכלוסייתה מעל 60 מליון נפש) מבקש ממני, כנציגת ישראל, למצוא דרכים לסייע לממשלתו לניצול תקציב של 60 מליון דולר שהקצה לאימוץ טכנולוגיות חקלאיות/מים ישראליות. עלי לבנות עם שריו והפקידות הבכירה של משרדו קשר אישי שיוביל ליישום. קשר אישי נבנה באירוח וניצול מירבי ומיטבי של התקציב שאנו מקבלים לשם כך".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x