$
בארץ

פרסום ראשון

תשתית ראייתית לשימוש במידע פנים על ידי בכירים בחברת המל"טים אירונאוטיקס

כך סבורים ברשות ני"ע שהעבירה לאחרונה את תיק החקירה בפרשה לפרקליטות על מנת שתכריע האם להגיש כתבי אישום. צו איסור פרסום שהוצא בעבר אינו מאפשר לפרסם את שמות החשודים, ואת פרטי החשדות הקשורים להחלטת משרד הביטחון להתלות רישיון שיווק למל"ט תקיפה של החברה ללקוח מהותי במדינה זרה. אירונאוטיקס צפויה להימחק מהמסחר באוגוסט

תומר גנון 19:3424.06.19

רשות ני"ע סיימה לאחרונה את החקירה נגד בכירים בחברת המל"טים אירונאוטיקס בחשד שסחרו במניות החברה על בסיס מידע פנים, והעבירה את התיק להכרעת הפרקליטות.

 

 

 

ל"כלכליסט" נודע כי ברשות סבורים שהתגבשה תשתית ראייתית לשימוש במידע פנים נגד חלק מהחשודים. על פרטי החקירה המלאים, כמו זהות הנחקרים והחשודים, ישנו צו איסור פרסום.

 

עו"ד ציפי גז מנהלת מחלקת החקירות של רשות ני"ע עו"ד ציפי גז מנהלת מחלקת החקירות של רשות ני"ע צילום: ענבל מרמרי

 

על פי המידע שהותר עד עתה לפרסום, נושאי משרה בחברה, וכן מעורבים נוספים, נחקרו ברשות במסגרת הפרשה. מידע הפנים של חברת המל"טים, שנסחרת בבורסה של ת"א לפי שווי של 685 מיליון שקלים וצפויה להימחק מהמחסר בחודש אוגוסט בעקבות עסקת מיזוג, נוגע להחלטת האגף לפיקוח על היצוא הביטחוני (אפ"י) במשרד הביטחון מחודש אוגוסט 2017.

 

על פי דיווחי החברה, באפ"י החליטו להתלות את רישיון השיווק של מל"ט החברה מסוג Orbiter 1K ללקוח מהותי של החברה במדינה זרה. היקף ההזמנות של הלקוח מהחברה הזרה בקשר למל"ט בגינו הותלה הרישיון, עמד נכון לסוף חודש אוגוסט על כ-20 מיליון דולרים לשנים 2017-2018. רישיון השיווק הושב לאחרונה לחברה.

 

 

 צילום: מתוך קטלוג החברה

 

שלושה חודשים לאחר מכן, בשל אותם אירועים שהובילו להתליית הרישיון, פתחו היחידה הארצית למאבק בפשיעה החמורה והבינלאומית (היאחב"ל) במשטרה והממונה על בטחון במשרד הביטחון (המלמ"ב), בחקירה נגד מנהלים בכירים ועובדים באירונאוטיקס בחשד לביצוע עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ועבירות על חוק הפיקוח על היצוא הביטחוני בנסיבות מחמירות. חוק הפיקוח על היצוא הביטחוני מגן הקשרים המדיניים והביטחוניים של ישראל מפני הסכנות שביצוא בלתי מורשה של ידע וציוד בטחוני.

 

בחודש אוגוסט האחרון החליטה המחלקה הכלכלית בפרקליטות להגיש כתב אישום, בכפוף לשימוע, נגד מנכ"ל החברה, עמוס מתן; סמנכ"ל החטיבה העסקית, מאיר ריזמוביץ'; מנהל חטיבת הפיתוח של החברה באותה התקופה, חיים היבשר; מנהל השיווק של החברה, דוד גולדין, ועובדים נוספים. צו איסור הפרסום שהוצא על פרטי האירועים שהובילו להתליית הרישיון ובהמשך לחקירה ולהחלטה להגיש כתב אישום טרם הוסר.

 

בהמשך לחקירת המשטרה, פתחה גם רשות ני"ע בחקירה משלה בחשד לשימוש במידע פנים. כאמור, צו איסור הפרסום שהוציאה הרשות אוסר לחשוף מיהם הבכירים שחשודים בשימוש במידע הפנים. מבלי להיכנס לפרטי החקירה, מבדיקת "כלכליסט" בעבר עלה שללא פחות חמישה בכירים בהווה ולשעבר, שיחק המזל: הם מכרו מניות אירונאוטיקס שבועות ספורים לפני הדיווח מה-28.8.17, שבו נמסר למשקיעים על החלטת אפי להתליית רישיון השיווק של מל"ט ה-Orbiter 1K ללקוח מהותי של החברה במדינה זרה. בכך הם נמנעו מהפסדים שנעו בין עשרות אלפי שקלים לאלפי שקלים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x