$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

בקרוב: מיזוג עסקי בין פירמת דלויט הישראלית והאמריקאית

לראשונה יתבצע חיבור משמעותי בין משרד רואי חשבון ישראלי גדול עם פירמה אמריקאית. עם השלמת המהלך צפויה דלויט ארה"ב להשקיע עשרות מיליוני דולרים בפעילויות של דלויט בישראל

גולן חזני 07:1326.05.19

בצעד ראשון מסוגו התגבש מיזוג עסקי בין משרד רואי חשבון מהגדולים בישראל עם פירמה אמריקאית. ל"כלכליסט" נודע כי משרד דלויט (Deloitte) ישראל - בעבר בריטמן אלמגור זהר ושות' - מקיים בימים אלה מהלך של חיבור עסקי עם דלויט ארה"ב.

 

 

 

שני הגופים יפעלו כמו פירמה אחת לגבי קבלת החלטות וחלוקת ההכנסות. הפעולות יתבצעו כמו בפירמה ממוזגת אף שמשפטית לא יתקיים מיזוג. לדלויט ארה"ב יאפשר המיזוג העסקי חשיפה גבוהה לחברות הייטק, ועם השלמת המהלך היא צפויה להשקיע עשרות מיליוני דולרים בפעילות של דלויט ישראל.

 צילום: media-marketing.com

 

דלויט ישראל היא אחת מארבע הפירמות הבינלאומיות הגדולות הפועלות בארץ. בפירמה 120 שותפים ומנהלים, יותר מ־1,200 עובדים, ובראשה עומד אילן בירנפלד המכהן כיו"ר וכמנכ"ל.

 

השותפים הישראלים הנוכחיים יהיו שותפים בפירמה הממוזגת, והם פועלים בימים אלה לקבל מימון שיאפשר להם להפוך לשותפים על ידי תשלום לכל אחד מהשותפים הלא פעילים בפירמה עד למועד פרישתו הרשמית.

 

גם ההצבעות על כניסה ויציאה של שותפים חדשים וכניסה לתחומי פעילות יהיו משותפות לישראלים ולאמריקאים. הפעילות המשותפת הקיימת היום בין דלויט ישראל לפירמות דלויט הבינלאומיות האחרות היא משמעותית ומתמקדת בשימוש במאגרי מידע ובסטנדרטים בסיסיים משותפים.

 

המיזוג עם ארה"ב, שנעשה בחשאיות מסוימת, יביא לכך שהמשרד הישראלי יפעל בסטנדרטים האמריקאיים. בדלויט מקווים ששינוי זה ייתן יתרון לפירמה בקבלת עבודות ייעוץ ואנליזות מחברות ישראליות גדולות.

 

בנוסף, בכירים במשרד האמריקאי ישתתפו במהלכים של ייעוץ ואנליזות שמבצעת הפירמה הישראלית. החבירה של הפירמה בישראל לארה"ב צפויה להקטין את התלות של רואי החשבון בלקוחות הישראלים.

 

מדלויט ישראל נמסר בתגובה: "בין דלויט ישראל לדלויט ארה"ב מתקיים תהליך של חיזוק שיתוף הפעולה הקיים, ולא תהליך של מיזוג. מאז ומתמיד דלויט היתה רשת גלובלית ואנו משרתים את לקוחותינו על ידי נוכחות מקומית חזקה, תוך שימוש בידע ובניסיון הגלובלי שצברנו. אנו מאמינים כי האינטרס המשותף של הצדדים לקדם חדשנות מהווה הזדמנות ייחודית לשיתוף פעולה כזה. באשר לשותפים, העיקרון נשאר כפי שהיה - שותף צריך לרכוש את חלקו בפירמה וכגוף פרטי איננו דנים בסוגיות השותפות בתקשורת".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x