$
בארץ

מדד המחירים לצרכן עלה באפריל ב-0.3%; הדירות ממשיכות להתייקר

זהו החודש השלישי ברציפות שבו המדד עולה, אם כי העלייה שנרשמה באפריל היא בשיעור נמוך יותר מההערכות המוקדמות שהיו לעלייה של 0.4%-0.6%. מתחילת השנה עלה מדד המחירים לצרכן ב-0.8%. מחירי הדיור עלו בשנה האחרונה ב-0.5%

מיכל מרגלית 18:3015.05.19

מדד המחירים לצרכן עלה בחודש אפריל ב-0.3%, וב-12 החודשים האחרונים (מאפריל 2018 עד אפריל 2019) הוא עלה ב-1.3%. כך מפרסמת הערב (ד') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. מתחילת השנה, כלומר מחודש ינואר ועד אפריל עלה מדד המחירים לצרכן ב-0.8%.

 

 

 

מדובר בחודש השלישי ברציפות שבו המדד עולה, לאחר עלייה של 0.1% בפברואר ועלייה של 0.5% בחודש מרץ. זאת לאחר שלושה חודשים רצופים של ירידות – ירידה של 0.3% במדד חודש נובמבר, ירידה זהה של 0.3% במדד חודש דצמבר וירידה של 0.1% במדד חודש ינואר.

 

במקביל, מחירי הדירות חוזרים למגמה חיובית – עלייה שנתית של 0.5% במחיר. מחירי הדירות עלו בפברואר-מרץ 2019 ב-0.1% לעומת רמתם בינואר-פברואר 2019, כך עולה ממדד מחירי הדירות שפרסמה הערב (ד') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס). לעומת התקופה המקבילה אשתקד (פברואר-מרץ 2018), עלו מחירי הדירות במחצית האחוז. נראה כי לאחר תקופה בת כחצי שנה שבה השינוי השנתי במדד היה שלילי, חוזר המדד למגמה של עליית מחירים מתונה.

שר האוצר משה כחלון שר האוצר משה כחלון צילום: משה מילנר, לע"מ

  

 

אמנם בשוק ההון חזו שמדד המחירים לצרכן יעלה, אך התחזיות היו לעלייה מעט גדולה יותר. בשוק ההון העריכו כי המדד צפוי לעלות ב-0.4%-0.6%.

 

רפי גוזלן, כלכלן ראשי ב-אי.בי.אי. , צפה כי מדד המחירי לצרכן לחודש אפריל יעלה ב-0.5%. לדבריו, "עליית המדד צפויה להיתמך בגורמים העונתיים, בעיקר בעלייה במחירי הטיסות והנופשים, ובמידה פחותה במחירי ההלבשה וההנעלה, המזון והפירות והירקות".

 

אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי במיטב דש, צפה עלייה של 0.6%. "מדד חודש אפריל הוא בדרך כלל גבוה מהסיבות העונתיות. השנה מתווספות להתייקרויות העונתיות גם עלייה במחיר הדלק ועלייה צפויה במחירי המכוניות בגלל 'המס הירוק'. הסיבות העונתיות הן: נסיעות לחו"ל בחגים, עליות מחירים לאירועי תרבות בחגים, התייקרות עונתית בביגוד (מעברי עונות), שכר דירה ומזון לקראת החגים".

 

אמיר כהנוביץ', הכלכלן הראשי של אקסלנס, העריך כי מדד המחירים יעלה ב-0.4%. "אם תחזית זו תתממש ביחס למדד אפריל, זה יעלה את האינפלציה בישראל 12 חודשים לאחור מ-1.4% ל-1.5%".

 

ירידה קלה במחירי המזון

 

 

על פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מחירי המזון ירדו ב-0.3% באפריל.  בלטו מחירי הגלידות שהוזלו ב-3.9%, מחירי השמנים שהוזלו ב-3.8% ומחירי הקפה שהוזלו ב-2.6%. אולם מחירי העוגיות והביסקוויטים התייקרו ב-2.5%, הקרקרים התייקרו ב-2.2% והוופלים התייקרו ב-2.1%.

 

מחירי הירקות והפירות נותרו ללא שינוי, אך מחירי הירקות הטריים בלבד ירדו ב-0.5%. מנגד, מחירי הפירות הטריים עלה ב-1.5%.

 

מבין הירקות הטריים הוזלו במיוחד מחירי הארטישוק, ב-33.2%, מחירי הכרובית ב-9.7% ומחירי הקישואים ב-8.8%.

 

לעומת זאת, הירקות הטריים שמחיריהם התייקרו באפריל הם הדלעת והדלורית, שהתייקרו ב-14.6%, העגבניות, שהתייקרו ב-7.9% והברוקולי, שהתייקר ב-5%.

 

מדד מחירי ההלבשה וההנעלה עלה ב-2.4%. אם מנכים את השפעת העונתיות – חגים ומעבר עונות, המדד ירד ב-0.8%.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x