$
בארץ

סופית: אושרה הקמת הפקולטה לרפואה באריאל

המהלך כבר אושר במל"ג יו"ש, ונראה שהובא לאישור המועצה הישראלית להשכלה גבוהה כ"חיזוק" לקראת הדיון בבג"ץ בנושא, שצפוי להתקיים ביום שני. זהו הישג עבור שר החינוך נפתלי בנט, ביום בו מסתמן שיישאר מחוץ לכנסת ולמערכת הפוליטית

שחר אילן 14:0711.04.19

מליאת המועצה להשכלה גבוהה (מל״ג) אישרה היום (ה') את החלטת מל"ג יו"ש להקים פקולטה לרפואה באוניברסיטת אריאל. שר החינוך ויו"ר המל"ג, נפתלי בנט, הביא את הנושא לאישורה של המל"ג בהתאם להמלצת היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט. זאת, ככל הנראה, לקראת הדיון הצפוי להתקיים בבג"ץ בנושא ביום שני הקרוב, ובמטרה להציג הליך תקין ככל האפשר.

 

 

 

בדיון השתתפו 18 חברי מל"ג, על פי החלוקה הבאה: 9 נציגי אוניברסיטאות, 4 נציגי ציבור, 3 נציגי מכללות, נציג סטודנטים ויו"ר המל"ג. ההחלטה עברה ברוב של 13 תומכים מול חמישה, מתנגדים. מדובר בניצחון עבור שר החינוך נפתלי בנט, ביום בו מסתמן שיישאר מחוץ לכנסת ולמערכת הפוליטית.

 

כבר ביולי שעבר אישרה הוועדה לתכנון ולתקצוב של המל"ג את הקמת הפקולטה. זאת, לאחר ששורת מינויים שביצע שר החינוך נפתלי בנט מהבית היהודי הובילה לרוב לאנשיו בוועדה. ההחלטה על הקמת הפקולטה לרפואה בשטחים נחשבת בעיני בנט לאחר מהישגיו הפוליטיים העיקריים במשרד. הוא הביא אותה כדוגמה מרכזית להמחשת הצהרותיו על כך ש"שברנו את קרטל האוניברסיטאות", ועל כך ש"האקדמיה חדלה להיות המגרש הביתי של שוברים שתיקה והשמאל הציוני".

 

שערוריית מינוי

 

הצורך בהליך החלטה מחודש התעורר בעקבות חשיפת שערורייה סביב אחד המינויים של בנט בות"ת - ד"ר רבקה ודמני. לאחר אישור הקמת הפקולטה לרפואה באריאל התברר שודמני נפגשה בדצמבר 2017 עם רקטור האוניברסיטה, פרופ' מיכאל וינוגרד, לדיון על העסקתה באוניברסיטה ועל קידומה לדרגת פרופסור.

 

נפתלי בנט נפתלי בנט צילום: נמרוד גליקמן

 

המשנה ליועץ המשפטי לממשלה (ציבורי מנהלי), עו"ד דינה זילבר, והמשנה ליועץ המשפטי לממשלה (ציבורי חוקתי), עו"ד רז נזרי, הורו בפברואר האחרון לוועדה לתכנון ולתקצוב של המועצה להשכלה גבוהה (ות"ת) לקיים דיון מחדש בהקמת הפקולטה, ובכך ביטלו למעשה את ההחלטה הקודמת.

 

מאז התקיימו שלוש הצבעות בנושא. ות"ת החליטה נגד הקמת הפקולטה. אך היועץ המשפטי לממשלה עו"ד אביחי מנדלבליט קבע שהסמכות המכריעה היא של מל"ג יו"ש, שהחליטה להקים את הפקולטה ביום האחרון לקיומה ולפני העברת סמכויותיה למל"ג הכללית. מנדלבליט קבע עם זאת שראוי להביא את הנושא גם להכרעת המועצה להשכלה גבוהה עצמה. זאת, הן בשל פרוק המועצה של יו"ש והן בשל השלכות הרוחב על כלל עולם ההשכלה הגבוהה בישראל.

 

בתחילה נראה היה שבנט מתכוון להתעלם מהמלצה זו. אלא ששני בכירים באקדמיה, סגן נשיא האקדמיה הישראלית למדעים, פרופ' דוד הראל ממכון ויצמן, ופרופ' אלון הראל מהאוניברסיטה העברית בירושלים, עתרו לבג"ץ נגד הקמת הפקולטה באמצעות עו"ד גלעד ברנע, חגי קלעי ויואב פלד. נראה שהדיון הנוסף אמור להציג לבג"ץ הליך החלטה תקין ככל האפשר. הדיון בעתירה צפוי ביום שני הקרוב.

 

נפתלי בנט מסר כי "מערכה של שנתיים הסתיימה בניצחון גדול של הקמת פקולטה לרפואה באריאל. חברי המל"ג קיבלו החלטה נכונה לטובת מדינת ישראל, שסובלת ממחסור חמור ברופאים". לדברי בנט, "עמדנו מול לחצים עצומים של גורמי שמאל בעלי אינטרס, מול קרטל אוניברסיטאי שעשה הכל, הלכה למעשה, כדי לתקוע מקלות בגלגלים. זהו ניצחון השכל הישר על פני האינטרס הצר, ואני גאה בכך".

 

אוניברסיטת אריאל ברכה על החלטת מל"ג ומסרה ש"פתיחת הלימודים באוקטובר הקרוב והגדלת בית הספר בעתיד מהווה חלק משמעותי בפתרון בעיית המחסור באפשרויות הלימוד לרופאים צעירים בישראל".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x