$
בארץ

דיווח: גרמניה פתחה בחקירה ראשונית של עסקת הצוללות - לבקשת ישראל

לפי יומון העסקים הגרמני הנדלסבלאט, החקירה נפתחה בעקבות פנייה לסיוע משפטי שהגיעה מהפרקליטות בישראל, ככל הנראה בתיק 3000. במוקד החקירה: החשד לשוחד שהועבר במסגרת עסקת הצוללות בין משרד הביטחון הישראלי לבין חברת טיסנקרופ

רן אברמסון ותומר גנון 18:4125.03.19

משרד התובע בעיר בוכום שבגרמניה פתח בחקירה ראשונית סביב עסקת הצוללות בין חברת טיסנקרופ הגרמנית לבין ישראל - כך דיווח היום (ב') יומון העסקים הגרמני הנדלסבלאט. 

 

 

צוללת של טיסנקרופ צוללת של טיסנקרופ צילום: intercepts.defensenews

 

לפי הדיווח, החקירה נפתחה בעקבות פנייה לסיוע משפטי שהגיעה מהפרקליטות בישראל, ככל הנראה בתיק 3000. במוקד החקירה הגרמנית: החשד לשוחד שהועבר במסגרת העסקה. מדובר בחקירה רגישה במיוחד גם מבחינת ממשלת גרמניה, שמימנה שליש מהעסקה בין התאגיד הגרמני לבין משרד הביטחון הישראלי. לפי ההסבר שניתן בהנדלסבלאט, החקירה נפתחה דווקא בבוכום משום שמשרד התובע בעיר ידוע במומחיותו בחקירות שחיתות כלכלית.

 

המשטרה המליצה להגיש 6 כתבי אישום בפרשת הצוללות, נגד מפקד חיל הים לשעבר אלוף במיל' אלי מרום, בן דודו של ראש הממשלה, עו"ד דוד שמרון, סגן ראש המל"ל לשעבר אבריאל בר יוסף, תת אלוף במיל' שי ברוש, יו"ר קרן היסוד מודי זנדברג ומנהל לשכת ראש הממשלה לשעבר דוד שרן.

 

גראפטק לא סיפקה חומרים לחטיבה הימית

 

אתמול מסרה טיסנקרופ כי חברת האלקטרודות גראפטק, שהיתה בבעלות נתן מיליקובסקי, בן דודו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, לא סיפקה חומרים לחטיבה הימית שלה. "טיסנקרופ היא קבוצת חברות גדולה שמעסיקה יותר מ-160 אלף עובדים. לקבוצה יש יותר מ-100 אלף שותפות עסקיות, וגראפטק היא אחת מהן. עם זאת, גראפטק היא לא ספקית חומרים של טיסנקרופ תעשיות ימיות", נמסר בהודעה מטעמה.

 

באוגוסט 2009, כך חשף בעבר העיתונאי רביב דרוקר, נפגש נתניהו עם קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, ופעל לרכישת צוללת דולפין שישית לישראל. הצוללת, כמו שתי צוללות קודמות שסופקו מגרמניה לישראל, היא מתוצרת טיסנקרופ. בין עסקי תוספי הפלדה של מיליקובסקי וטיסנקרופ היו קשרי ספק-לקוח. כאמור, טיסנקרופ טוענת עתה כי גראפטק לא היתה ספקית של החטיבה הימית.

 

בחודש נובמבר 2010, כך אישר נתניהו, הוא מכר את המניות בחברת האחזקות של מיליקובסקי במסגרת עסקת מיזוג שביצעה עם גראפטק שנסחרה בבורסה של ניו יורק. המיליקובסקים מיזגו את העסקים שלהם לתוך חברת האלקטרודות גראפטק בנובמבר 2010, ומכרו את אחזקותיהם בתמורה ל-700 מיליון דולר. על פי הדיווח לרשות ני"ע האמריקאית בשביל להשלים את המיזוג, שבמסגרתו הם קיבלו כ-250 מיליון דולר במזומן, 200 מיליון דולר באג"ח ועוד 24 מיליון מניות שהיו שוות ל-11.3% מגראפטק, הם היו צריכים לאסוף את המניות של כל בני המשפחה בחברות השונות שבבעלותם. גם של בן הדוד, בנימין נתניהו.

  

מהמידע שנחשף בסוף השבוע בחברת החדשות עולה כי בשנת 2007, בעת שנתניהו היה ראש האופוזיציה, הוא רכש תמורת כ-600 אלף דולר מניות בחברה משפחתית שבה החזיקו בני משפחת מיליקובסקי - NMDM. לפי הדיווחים לרשות ני"ע האמריקאית (SEC), בנובמבר 2010, בסמוך לעסקה שבה נרכשו מניותיו של נתניהו, החזיקו בני משפחת מיליקובסקי באמצעות NMDM בשתי חברות בארה"ב הפועלות בתחום תוספי הפלדה - SeaDrift ו-C/G Electrodes.

  

כפי שפורסם בערוץ 13, לפי הדיווח למבקר המדינה בנובמבר 2010 נתניהו מכר את המניות שהחזיק במעלה שרשור החברות המשפחתי ב-4.3 מיליון דולר. נתניהו הרוויח תיאורטית, ככל שלא הזרים עוד כספים במהלך השנים, פי 7 על ההשקעה.

 

בטיסנקרופ סירבו להגיב לידיעה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x