$
תיירות

המסעדה התת-ימית הראשונה באירופה נפתחה בנורבגיה; יש לה כבר 7,000 הזמנות

מסעדת Under מסוגלת לארח בכל רגע נתון 40 סועדים, ולכן ייקח חודשים לארח את המזמינים; נכון להיום יש מקומות פנויים רק לאוגוסט; מחיר תפריט של 18 טעימות עם משקאות - 430 דולר לסועד

שירות כלכליסט 22:4121.03.19

המסעדה התת-ימית הראשונה באירופה נפתחה מול חופיה הדרומיים של נורבגיה, וכצפוי, רשימת ההמתנה כבר ארוכה.

 

 

למרות שהמסעדה Under נפתחה אתמול (ד') יש כבר יותר מ-7,000 הזמנות. כיוון שהמסעדה מסוגלת לארח רק 40 סועדים ברגע נתון, ייקח חודשים לארח את כל מי שכבר הזמין בה מקום, ועל פי אתר המסעדה נכון לעכשיו שני המקומות הפנויים הראשונים הם באוגוסט.

 

Under Under צילום: Ivar Kvaal/pinterest

 

האורחים ייהנו מתפריט טעימות שמכיל רכיבים עונתיים מקומיים ופירות ים טריים. השף הראשי הוא ניקולאי אליטסגארד פטרסן, שעבד במספר מסעדות בעלות כוכבי מישלן בסקנדינביה. אבל כנראה שלא התפריט הוא העיקר במסעדה הזו. תפריט הטעימות של 18 מנות, עם משקאות, עולה 430 דולר לאדם.

 

המיוחד בה כצפוי הוא המבנה התת-ימי. לדברי קייטיל טרדל תורסן, מייסד חברת האדריכלות Snoehetta שתכננה ובנתה את המסעדה, "החלון הגדול חושף את העולם שמתחת לפני המים, אך לא כמו באקווריום, מדובר פה בדבר האמיתי."

 

מסעדה מתחת למים מסעדה מתחת למים צילום: Marie Grini/Bo Bedre Norge/pinterest

 

יותר ממחצית המבנה דמוי הלוויתן נמצא מתחת למים. הסועדים ייכנסו למסעדה דרך הקומה  העליונה, שכוללת לובי ומלתחה. קומת הביניים מאכלסת בר, וחלל המסעדה העיקרי נמצא בקומה התחתונה.

 

לא רק ש-Under היא המסעדה התת-ימית הראשונה באירופה, היא גם הגדולה בעולם. אך ישנם גם מקומות אחרים, חמים יותר, בעיקר במלדיביים ובאוקיינוס ההודי, בהם סועדים יכולים לרדת אל מתחת לפני הים כדי לאכול פירות ים טריים בין הדגים.

 

המסעדה ממבט על המסעדה ממבט על צילום: André Martinsen/pinterest

 

 

 

חלל המסעדה התת מימי חלל המסעדה התת מימי צילום: Ivar Kvaal/pinterest

 

 

 

התור הבא נכון להיום הוא באוגוסט התור הבא נכון להיום הוא באוגוסט צילום: Ivar Kvaal/pinterest

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x