$
משפט

נמחקה בקשת כינוס הנכסים לבעלת פרויקט בנייה בקריית מלאכי

בנק הפועלים שהגיש בקשת כינוס נכסים לנכסי שותפות נחלת אש"ר, בעלת פרויקט כרמי הנדיב בקרית מלאכי ביקש למחוק הבקשה לאחר שבהליך אחר בימ"ש מחק בקשה שהגישו שניים מחברי השותפות לפירוק השותפות

נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, השופט איתן אורנשטיין, נעתר לבקשת בנק הפועלים והורה למחוק את בקשת כינוס הנכסים שהגיש הבנק בשבוע שעבר על אותם נכסים של שותפות נחלת אש"ר אשר משועבדים לבנק.

 

 

 

במסגרת הבקשה נטען כי עיסוקה היחיד של השותפות הוא ברכישת קרקע והקמת פרויקט בניה בקריית מלאכי וכי השותפות היא בעלת זכויות הבעלות במקרקעין בשטח של כ-525 דונם בחלקה הדרומי של קריית מלאכי, עליהם מקימה השותפות פרויקט בינוי רחב היקף בשם כרמי הנדיב.

 

הפועלים טען כי למיטב ידיעתו השותפים בשותפות הם ד. רוטשטיין חברה לבנייה וייזום בשפלה בעלת 40% מהשותפות, אורות טוביה בעלת 35% מהשותפות, חברת ברך משה בעלת 11% מהשותפות וחברת איתמר עטרת בעלת כ-14% מהשותפות.

 

 

כרמי הנדיב בקריית מלאכי כרמי הנדיב בקריית מלאכי צילום: אבי רוקח

 

 

הבנק ציין כי ב-7 בפברואר זימן את כלל השותפים בשותפות לפגישה דחופה בבנק ובמסגרתה הודיע להם כי לאור ההליכים המשפטיים הננקטים בינם לבין עצמם, ולאור הבקשה שמונחת בפני בית משפט המחוזי בירושלים למינוי משקיף לשותפות וסכסוך בין חלק מהשותפים בשותפות, הרי שהבנק לא רואה מנוס אלא להגן על זכויותיו ולהעמיד את התחייבויותיה של השותפות לפירעון מיידי.

 

אלא שבתחילת השבוע דחה בית המשפט המחוזי בירושלים את בקשת שניים מחברי השותפות - חברת ברך משה וחברת איתמר עטרת - למתן סעד זמני של מינוי נאמן משקיף לשותפות. כמו כן מחק השופט את התובענה לפירוק השותפות על הסף והטיל על המבקשות הוצאות שכר טרחת עו"ד בסך 60 אלף שקל.

 

בעקבות פסק הדין של המחוזי בירושלים החליט בנק הפועלים למשוך את בקשתו למינוי כונס נכסים ובית המשפט אישר זאת. עו"ד אופיר צברי ממשרד צברי-פרקש שייצג את ד. רוטשטיין חברה לבנייה ואת שותפות אורות טוביה מסר בתגובה: "בית משפט חיזק בהחלטתו את חופש החוזים. סכסוכי שותפים אינם בהכרח עילת תביעה".

 

עו"ד אוהד סובול הוא בא כוח השותפות.

 

עו"ד אופיר צברי, ממשרד צברי -פרקש, שייצג את ד. רוטשטיין חברה לבנייה ואת עמותת אורות טוביה: "ההחלטה מהווה נורת אזהרה למי שבוחר לנצל לרעה את ההליכים המשפטיים. בית המשפט חיזק בהחלטתו את חופש החוזים והחופש להתקשר, סכסוכי שותפים אינם בהכרח עילת תביעה ואין למהר בכל חוסר הסכמה להגיש תביעות שבמקרים מסויימים עלולות לגרום לנזק כלכלי בלתי הפיך."

בטל שלח
    לכל התגובות
    x