$
בארץ

המשנה ליועמ"ש: המשטרה מוסמכת לאכוף נגד גופים שמתווכים בהימורי הפיס והטוטו

מדובר בגופים פרטיים המציעים שירותי תיווך בהשתתפות בהגרלות הרשמיות תוך גביית עמלות, והצטרפות למועדון חברים בטענה כי בכך מעלים את הסיכויים לזכייה; זאת לאחר שהיועמ"ש מנדלבליט שינה את המדיניות שקבעה כי יש צורך בתיקון חקיקה לשם כך

משה גורלי 16:1118.02.19

המשנה ליועץ המשפטי לממשלה (משפט פלילי), עמית מררי, הודיעה למשטרה כי היא מוסמכת לנקוט בפעולות אכיפה נגד גופים העוסקים בתיווך ההשתתפות בהימורי מפעל הפיס והטוטו.

 

 

מדובר בגופים פרטיים, שאינם פועלים מטעמם של הפיס והלוטו ומציעים שני שירותים עיקריים: תיווך ההשתתפות בהגרלות הרשמיות תוך גביית עמלות, והצטרפות למועדון חברים במסלולים שונים, אשר מאפשרת רכישה קבוצתית של כרטיסי הגרלה, בטענה כי יש בכך כדי להביא לזכייה בסבירות גבוהה יותר.

 

דוכן פיס דוכן פיס צילום: דניאל דה אלבי

 

בסוף 2015, קבע היועץ המשפטי לממשלה דאז, יהודה וינשטיין, כי על אף שתיווך כזה אינו חוקי לכאורה, לא יינקטו פעולות אכיפה עד שיתוקן חוק העונשין ויבהיר חד משמעית, שמדובר בפעילות אסורה. על בסיס עמדה זו, סירבו חברות הסליקה לספק שירותים למתווכי ההימורים הפרטיים האלה. חלקם הגישו תביעה אזרחית נגד חברות הסליקה והיועץ המשפטי התבקש להגיש את עמדתו.

 

התוצאה היא שהיועץ הנוכחי אביחי מנדלבליט שינה את מדיניות קודמו - אין צורך בתיקון חקיקה לשם הבהרת ואכיפת הדין, ולכן ניתן להתחיל באכיפת האיסור הפלילי, תוך פרק זמן סביר.

 

עמדה זו הוצגה בינואר 2018, בתביעה שמתנהלת במחוזי בתל אביב ובשבוע שעבר הוא חזר עליה באמצעות עוה"ד שלמה כהן ומירב ולרשטיין מפרקליטות מחוז ת"א (אזרחי). במקביל הודיעה מררי, לראש אח"מ במשטרת ישראל, כי משמעות החלטת היועץ היא שהמשטרה מוסמכת לנקוט בפעולות אכיפה נגד מבצעי הפעילות האמורה של מתווכי ההימורים כבר עתה, כאשר האכיפה תיעשה, כמובן, בהתאם לסדרי העדיפויות, כמקובל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x