$
בארץ

צו מניעה למכרז ענק לציוד תקשורת למשרדי ממשלה

ביהמ"ש המחוזי בירושלים הורה למדינה לדחות את המועד האחרון להגשת הצעות למכרז עד להכרעה בעתירה שהגישו פיברנט וטלדור שדרשו להוסיף למכרז סעיף המקנה העדפה לתוצרת הארץ

אמיתי גזית 14:2913.02.19

בית המשפט המחוזי בירושלים הוציא צו מניעה שדוחה למועד לא ידוע את סיומו של מכרז ענק לאספקה והתקנת ציוד תקשורת לכל משרדי הממשלה וגופים נלווים.

 

המכרז פורסם באוגוסט 2018, ובו התכוונה הממשלה לבחור חברה שתספק מערכות תקשורת, תתקין אותן ותבצע את עבודות התשתית הנדרשות להקמתן, לכל גוף ממשלתי שיהיה לו צורך בהן, על פי מחירון שיקבע במכרז. משום שמדובר בשירות קבוע לאורך כמה שנים הערכות הן כי ההיקף הכספי של המכרז הוא כמה מאות מיליוני שקלים. המכרז אמור היה להיסגר בעוד שבוע ב-20 בפברואר. אבל בסוף ינואר עתרו החברות פיברנט וטלדור שמייצרות כבלי תקשורת וציוד תקשורת פסיבי הנכלל במכרז, בדרישה כי בית המשפט יורה למינהל הרכש הממשלתי במשרד האוצר להוסיף למכרז סעיף המקנה העדפה לתוצרת הארץ, שכן על פי חוק חובת מכרזים, במכרזים לרכישת טובין (סחורה) המדינה צריכה להעניק להצעות המחיר של יצרנים כחול לבן יתרון של 15% על פני הצעות של יבואנים. החברות מבקשות לאלץ את המדינה להקנות עדיפות לספק שישתמש לצורכי המכרז במוצרים שלהן.

 

דוד גדעוני, שופט בית המשפט המחוזי בירושלים החליט להיענות לבקשת העותרות ולהוציא צו ביניים המורה למדינה לדחות את המועד האחרון להגשת הצעות למכרז עד להכרעה בעתירה דוד גדעוני, שופט בית המשפט המחוזי בירושלים החליט להיענות לבקשת העותרות ולהוציא צו ביניים המורה למדינה לדחות את המועד האחרון להגשת הצעות למכרז עד להכרעה בעתירה צילום: שאטרסטוק

 

 

המדינה טענה כי העדפת תוצרת הארץ חלה רק על מכרזים לרכישת ציוד ולא במכרזים לקבלת שירות. על פי עמדתה, המכרז הנדון משלב שירות ואספקה של ציוד. משום שאינה יכולה להפריד בין שני מרכיבי המכרז (ציוד ושירות) הוחלט לוותר על העדפת תוצרת הארץ.

 

ההליכים המשפטיים בעתירה בעיצומם, לפני יומיים אף נחשף בכלכליסט כי התאחדות התעשיינים מבקשת להצטרף לעתירה.

 

דוד גדעוני, שופט בית המשפט המחוזי בירושלים החליט להיענות לבקשת העותרות ולהוציא צו ביניים המורה למדינה לדחות את המועד האחרון להגשת הצעות למכרז עד להכרעה בעתירה. בנימוקים להחלטה, כתב כי "הצירוף של שיקולי מאזן הנוחות וסיכויי העתירה מטה את הכף לטובת קבלת הבקשה", בכך רמז כי גבוהים הסיכויים של העותרות לזכות בעתירה. כמו כן העריך כי הנזק שייגרם אם יוגשו הצעות שלא יתחשבו בסעיף המקנה העדפת תוצרת הארץ גבוה מאשר הנזק שייגרם מדחיית המועד לסיום המכרז.

 

המחלוקת המשפטית הזו היא רק אחת משורה של מחלוקות בין התעשיינים ומשרד הכלכלה בראשות אלי כהן, לפקידות הבכירה במשרד האוצר על תקנות העדפת תוצרת הארץ וחובת רכש גומלין. באוצר מסתייגים מתקנות אלה בטענה כי הן מייקרות את מחירי המכרזים, מסרבלות את ההליכים ומרחיקות מתמודדים. בתחילת השבוע חשף כלכליסט כי מחלוקת דומה שעיכבה 5 מכרזי ענק בתחבורה נפתרה בפשרה בין המשרדים.

 

לעומת זאת מחלוקת על רקע דומה במכרזים להפעלת קווי תחבורה ציבורית עדיין לא נפתרה, עובדה שמעכבת כבר כמה חודשים מכרזי ענק שנועדו לתגבר את כמות האוטובוסים, בין היתר בירושלים.

 

בסוגיית האוטובוסים, שר האוצר משה כחלון אמר בעבר כי הוא תומך במתן העדפה לתוצרת הארץ, וזאת בניגוד לעמדת אנשי משרדו. בסוגיית תשתיות התקשרות כחלון לא התבטא, ולא הגיב לפניית כלכליסט.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x