$
בארץ

הדיקנים בפקולטות לרפואה מתגייסים נגד הקמת פקולטה נוספת באריאל

דיקני הפקולטות לרפואה הודיעו על נכונותם לקלוט בשנת הלימודים הקרובה עוד 70 תלמידים. זאת, בניסיון לחזק את החלטת הוועדה לתכנון ולתקצוב של המועצה להשכלה גבוהה לא להקים פקולטה נוספת לרפואה באריאל

שחר אילן 10:5911.02.19

דיקני הפקולטות לרפואה בטכניון ובתל אביב הודיעו על נכונותם לקלוט בשנת הלימודים הקרובה עוד 70 תלמידים. זאת, בניסיון לחזק את החלטת הוועדה לתכנון ולתקצוב של המועצה להשכלה גבוהה לא להקים פקולטה נוספת לרפואה באריאל. הודעת הדיקנים מותנית למעשה בכך שהפקולטה באריאל לא תקום.

 

 

 

הוועדה לתכנון ולתקצוב של המועצה להשכלה (ות"ת) החליטה לא להקים פקולטה לרפואה באוניברסיטת אריאל. ההחלטה התקבלה ברוב של 3 נגד 2. ההחלטה התקבלה בניגוד להחלטה הקודמת של הוועדה מיולי האחרון להקים את הפקולטה. זאת, לאחר שהיועץ המשפטי לממשלה פסל את ההחלטה הקודמת בגלל ניגוד האינטרסים של חברת ות"ת ד"ר רבקה ודמני. תומך נוסף של הקמת הפקולטה, מזכיר הממשלה לשעבר צבי האוזר יצא לנבצרות מהוועדה בשל התמודדות לכנסת במסגרת חוסן לישראל.

 

אוניברסיטת אריאל אוניברסיטת אריאל

 

עכשיו מחכה המחלוקת להכרעת היועץ המשפטי לממשלה, מי הסמכות המכריעה בפרשה, ות"ת או המועצה להשכלה גבוהה של יו"ש. ההחלטה חייבת להתקבל במהירות כיוון שעל פי חוק מל"ג יו"ש תחדל להתקיים בסוף השבוע.

 

הפקולטות האחרות לרפואה מתנגדות להקמת הפקולטה באריאל בטענה שאין די מחלקות בתי חולים להכשרת תלמידים של פקולטה נוספת. היום הוציא פורום דיקני הפקולטות לרפואה המאגד את חמשת בתי הספר הקיימים באוניברסיטה העברית, הטכניון, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בן גוריון ובית הספר לרפואה בצפת של אוניברסיטת בר אילן, הודעה על נכונות הפקולטות לקלוט עוד 70 תלמידים, 50 בתל אביב ו-20 בטכניון.

 

בהודעה מציין הפורום שכבר לפני שנתיים, עוד לפני יוזמת הפקולטה לרפואה באריאל, הציע לות"ת ולמשרד הבריאות, והציע להגדיל את מספר המתקבלים ללימודי רפואה בכמאה. לטענת הפורום, "מספר חודשים לאחר מכן, בלחץ גורמים שונים, החלו הדיונים על בקשת אוניברסיטת אריאל לפתוח פקולטה לרפואה. מכיוון שות"ת לא הקצה את התקציב הדרוש לתוספת התלמידים לפקולטות הקיימות, ואף לא הורה להקצות מקום במחלקות בבתי החולים – לצורך הוראה של התלמידים הנוספים - הדיקנים נאלצו להקפיא את היוזמה".

 

ביולי 2018 לקראת קבלת ההחלטה על הקמת בפקולטה באריאל הודיעו הדיוקנים לות"ת שהם עומדים מאחורי הצעתם. "כל זאת במידה ולא תיפתח פקולטה נוספת לרפואה אשר בהכרח תגרע מהם את האפשרות ללמד בחלק מבתי החולים, וכן שהמקורות התקציביים הנדרשים לגידול מספרי הסטודנטים יהיו קיימים בידי ות"ת". אבל ות"ת החליטה אז על הקמת הפקולטה החדשה בעזרת כמה מינויים לוועדה שביצע שר החינוך נפתלי בנט. בנט אף התגאה ש"שברתי את קרטל האוניברסיטאות"

לאור החלטת ות"ת מהשבוע שעבר - שהפקולטה לרפואה באריאל לא תיפתח - הודיעו הבוקר דיקני הפקולטות לרפואה בטכניון ובאוניברסיטת תל אביב כי יהיו מוכנים להגדיל כבר בשנת הלימודים הקרובה ב-70 תלמידים אם יוקצו המשאבים המתאימים.

 

דיקן הפקולטה לרפואה בתל אביב פרופ' אהוד גרוסמן ודיקן הפקולטה לרפואה בטכניון פרופ' אלון איזנברג, מסרו כי ההצעה להוסיף 70 סטודנטים מהווה גידול של כמעט 10% ממספר המתקבלים מדי שנה. עוד הם אומרים ש"בעשור האחרון הכפילו הפקולטות הוותיקות (יחד עם פתיחת בית הספר החדש לרפואה בצפת) את מספרי הסטודנטים מכ-320 מתקבלים לשנה א' ב-2006 לכ-750 בשנת 2016".

 

עם זאת, ספק אם ות"ת תקבל את ההצעה כתחליף לאריאל שכן יו"ר ות"ת פרופ' יפה זילברשץ אמרה בראיון ל"כלכליסט" שהיא דורשת מהפקולטות להגדיל את מספר התלמידים בנוסף להקמת הפקולטה. היא אף הזהירה שאם לא יעשו כן, תבטל אישורים ללימודים סטודנטים מחו"ל.

 

מאוניברסיטת אריאל נמסר בתגובה: "ההכנות לפתיחת לימודי רפואה באריאל בשנת הלימודים הבאה נמשכות כמתוכנן. אנו שמחים שבעקבות התוכנית התעוררו בתי הספר לרפואה הוותיקים ומוכנים כעת להגדיל את מספר התלמידים.

זאת אחרי שבמשך שנים הסבירו מדוע לא ניתן לעשות כך. כפי שהבהיר מנכ"ל משרד הבריאות בישיבת ות"ת האחרונה יש צורך במאות סטודנטים נוספים לרפואה בכל שנה. זה צורך לאומי שעד כה האוניברסיטאות לא נענו לו. לימודי הרפואה באריאל מהווים מרכיב מרכזי בפתרון בעיה לאומית זו של מחסור בבוגרי רפואה בישראל".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x