$
בארץ

מכירת סוף שנה: דיון בהעברת 4 מיליארד שקל מעודפי 2017

עשרות מיליוני שקלים יועברו להתיישבות ביו"ש ולמפוני גוש קטיף בעקבות הסכמים קואליציוניים, בלי שלוועדת הכספים יהיה מספיק זמן לדון בכך. ביקורת בוועדה: "ההעברות הללו הן מכירת חיסול של הכסף הציבורי"

צבי זרחיה 22:4916.12.18

ועדת הכספים תכונס בבוקר (יום ב') לדיון מרתוני ביותר מ־30 פניות של משרד האוצר לביצוע שינויים והעברות עודפים בתקציב המדינה משנת 2017 לשנת 2018, בסכום כולל של כ־4 מיליארד שקל. האוצר שיגר בסוף השבוע את הפניות התקציביות לאישור הוועדה, מאחר שבשבוע שעבר, לקראת סוף שנת התקציב 2018, הודיע יו"ר הוועדה ח"כ משה גפני (יהדות התורה) שלא יאושרו פניות שיגיעו לאחר 15 בדצמבר.

 

 

 

 

הסיבה להודעתו של גפני היא שאשתקד הציף משרד האוצר את הוועדה בפניות תקציביות ממש לפני סוף שנת התקציב. כתוצאה מכך הוועדה נאלצה לאשרן במהירות, תוך הקפאה של הנוהל שהיא קבעה בתחילת הקדנציה ולפיו נמסרו לח"כים הסברים כתובים על כל העברה ושינוי. אלא שלמרות שלכאורה הוקדמו הפנייות, לא ברור אם בזמן שנותר הוועדה תוכל לקבל את מלוא ההסברים על כל הפניות התקציביות שהוגשו.

  

מיקי לוי. "הכל בשביל שרידות פוליטית" מיקי לוי. "הכל בשביל שרידות פוליטית" צילום: עומר מסינגר

 

 

בין הפניות התקציביות ניתן למצוא העברות פוליטיות שנעשות בעקבות ההסכמים הקואליציוניים, בעיקר עם הבית היהודי. כך למשל: הממונה על התקציבים באוצר שאול מרידור ביקש להעביר 18 מיליון שקל ועוד 2 מיליון שקל בהרשאה להתחייב לרשויות מקומיות ביו"ש. הסכום אושר למשרד הפנים כבר בשנת 2016 אך לא הועבר ליעדו גם בשנת 2017 ועל כן נדרש תקצובו מחדש. כמו כן, הוועדה מתבקשת לאשר העברת 28 מיליון שקל להקמת אתר מגורים זמני למפוני שכונת "נתיב אבות" בגוש עציון.

 

עוד העברות כספים פוליטיות: 14 מיליון שקל לסיוע לפרטים ועסקים של מפוני גוש קטיף וכחצי מיליון שקל לרשות חירום לאומית (רח"ל), לפי דרישתו של ח"כ מיקי זוהר (ליכוד) ב־2016. בפנייה אחרת מוצע להעביר למשרד לשירותי דת 11 מיליון שקל, בין היתר לשירותי ייעוץ, קליטת עלייה ותמיכה במערת המכפלה.

יו"ר ועדת הכספים משה גפני יו"ר ועדת הכספים משה גפני צילום: אלכס קולומויסקי

 

 

עוד מוצע, בפנייה אחרת, להתאים את מסגרת הפעילות של לשכת הפרסום הממשלתית לסך של 656 מיליון שקל בהתאם לביצוע. פניות נוספות: הקמת קריות ממשלה בירושלים ובנתניה - 1.145 מיליארד שקל; משרד הרווחה - 528 מיליון שקל; משרד השיכון: 353 מיליון שקל; בינוי כיתות וגני ילדים - 337 מיליון שקל, חלקם בהתאם להסכמים קואליציוניים; משרד המשפטים - 263 מיליון שקל; פיתוח בתי החולים של קופ"ח הכללית בהתאם להסכם הייצוב - 232 מיליון שקל; והמועצה להשכלה גבוהה - 227 מיליון שקל.

 

חבר ועדת הכספים ח"כ מיקי לוי (יש עתיד) אמר הערב: "ראש הממשלה ממשיך לחלק את הכסף של כולנו למפלגות בקואליציה רגע לפני שהשנה נגמרת והכל בשביל שרידות פוליטית. ההעברות הללו הן מכירת חיסול של הכסף הציבורי לכל מי שהפעיל לחץ חזק יותר". לוי הוסיף כי "הקטסטרופה הכלכלית שמתרחשת מול עינינו היא תוצאה של התקציב הדו־שנתי שדרש רה"מ והמדיניות הכלכלית והמבולגנת שהוביל. הבור התקציבי שיצרה הממשלה, בצירוף עליות המחירים הצפויות וההעברות התקציביות, יביאו יחדיו לפגיעה קשה בכיס של כל אזרח".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x