$
בארץ

על רקע הביקורת הציבורית: נתניהו מקפיא הצ'ופרים למנכ"לי השרים

שלשום אישרה הממשלה באמצעות הצבעה טלפונית מענקי פרישה מיוחדים שיכולים להגיע עד 200 אלף שקל, בהתאם לוותק בתפקיד. היום הודיע מזכיר הממשלה צחי ברוורמן לשרים שההחלטה מוקפאת

אדריאן פילוט 19:2916.11.18

ראש הממשלה בנימין נתניהו, באמצעות מזכיר הממשלה, צחי ברוורמן, הודיע לשרים כי ההחלטה לחלק "מענקי פרישה" למנכ"לים ומקבליהם הנאמדים במאות אלפי שקלים-מוקפאת. ההחלטה גרמה לזעזוע ולביקורת צביורית קשה כלפי השרים החתומים שכן ניכר היה נראה כמכירת חיסול לקראת בחירות שבאות ונעשות ממשיות.

 

 

אלו השרים שביקשו להעלות את ההצעה: ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר האוצר משה כחלון, שר הבינוי והשיכון יואב גלנט, שר החינוך נפתלי בנט, שר הכלכלה אלי כהן, שר הפנים אריה דרעי, שר התיירות יריב לוין, שרת התרבות מירי רגב, השר לשית''פ אזורי צחי הנגבי.

 

לפני יומיים אישרה הממשלה באמצעות הצבעה טלפונית מענקי פרישה מיוחדים שיכולים להמריא לכ-200 אלף שקל בהתאם לוותק בתפקיד. לפי ההצעה שאושרה שלשום, מנכ''ל שכיהן לפחות 18 חודש עד 27 חודשים יקבל מענק שווה ערך לשתי משכורות (שכר של כ-35 אלף שקל אך לא יותר מ-38,088 שקל); אם כיהן בין 27 חודשים ל-36 חודשים יקבל סכום השווה ל-3 משכורות; אם כיהן לפחות 36 חודשים ועד 45 חודשים יקבל 4 משכורות; ואם כיהן לפחות 45 חודשים יקבל סכום של 5 משכורות - כאמור, סכום המתקרב ל-200 אלף שקל מענק מיוחד.

 

כחלון ונתניהו כחלון ונתניהו צילום: אלכס קולומויסקי

 

 

עוד עולה מהצעת המחליטים שהגיעה ל"כלכליסט", כי ההטבה - שכאמור הוקפאה היום - מגיעה לכל מנכ''ל או מקביל למנכ''ל שנמצא בהסדר של פנסיה צוברת (ולא בפנסיה תקציבית). כמו כן, ההטבה הייתה מתוכננת גם למי שפרש מתפקידו אך עדיין מקיים קשר עובד-מעביד עם המדינה. לפי ההצעה כאמור מוקפאת כעת, העלות הכוללת של ההצעה נאמדת בכ-2.5 מיליון שקל ולפיכך אין לה משמעות תקציבית אמיתית, אך היא בעלת משמעות סמלית שכן נראית כ"מחטף" האחרון של ממשלת נתניהו-כחלון לפני פירוק הממשלה.

 

לפי הנוהל, ההצעה על מתן המענקים היתה צריכה להיות מונחת שבוע ואם אין התנגדות של אף שר או דרישה להעלות את ההצעה לממשלה - היא היתה מאושרת אוטומטית. אלא שכאמור, ברוורמן הודיע לפני שעה קלה כי ההחלטה מוקפאת. לפי ההערכות, ההצעה הזו לא תשוב לשולחן הממשלה.

 

בישיבת הממשלה הקרובה צפויה גם להגיע הצעת מחליטים המעניקה תוספות שכר מפליגות ורטרואקטיביות לעובדי המשטרה, השב"כ והשב"ס בעלות של כ-20 מיליארד שקל. במקביל, ועל מנת לאשר אותן תוספות, יצטרכו שרי הממשלה לחתום על קיצוץ רוחבי של 20 מיליארד שקל לשנים הבאות שיגרום לפגיעה אנושה בשירותי הרווחה, החינוך, הבריאות ושאר שירותים ממשלתיים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x