$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

נצר השרון בסכנת סגירה, אך הדירקטוריון בחר במנכ"ל חדש

יפתח נאור מונה בשבוע שעבר למנכ"ל החברה שהוקמה במסגרת הליך הפרטת תעש ועוסקת בטיהור קרקעות שעליהן שוכנים מפעליה. בשבוע שעבר נחשף ב"כלכליסט" כי רשות החברות פועלת לסגירת נצר השרון, ולמזג את פעילותה בחברה הממשלתית לשירותי איכות סביבה

אמיתי גזית 11:3604.11.18

רשות החברות בוחנת את סגירת חברת נצר השרון, אך עם זאת הדירקטוריון בחר בשבוע שעבר ביפתח נאור למנכ"ל החברה שהוקמה במסגרת הליך הפרטת תעש ועוסקת בטיהור קרקעות שעליהן שוכנים מפעליה.

 

מאחר שעד עתה לא התקבלה החלטה בסוגיית הסגירה, והיא לא הובאה לדירקטוריון נצר השרון, החברה ממשיכה לפעול כרגיל והדירקטוריון המשיך בהליכי האיתור למנכ"ל החברה. המינוי יועבר לאישור ועדת המינויים של רשות החברות ולאישור שרי האוצר והביטחון. נאור אמור להחליף את רון אורן ששימש מנכ"ל בפועל ב-3 השנים האחרונות.

 

 

 

לנאור (56) תואר ראשון בכלכלה ומנהל עסקים ותואר שני במנהל עסקים מהאוניברסיטה העברית. עד לאחרונה שימש מנכ"ל החברה לפיתוח גוש עציון, לפני כן מנכ"ל מי אביבים ומנכ"ל חברת כרמלטון שהקימה את מנהרות הכרמל. נאור נחשב מומחה ל-BOT. 

 

החברה הממשלתית הוקמה בעקבות החלטת ממשלה מ-2013 על הפרטת תעש. במסגרת ההכנות להפרטת החברה, שמה של תעש שונה ל"תעש מערכות" והיא נמכרה בסופו של דבר במכרז לאלביט מערכות תמורת 1.8 מליארד שקל; במקביל הוקמה חברת נצר השרון שבה נרשמו חובות העבר של תעש, חובות שיכוסו לפחות חלקית בכספים שיתקבלו מאלביט.

 

מתחם תעש בפינת רחוב ערבי נחל ורחוב יגאל אלון בתל אביב מתחם תעש בפינת רחוב ערבי נחל ורחוב יגאל אלון בתל אביב צילום: אוראל כהן

 

 

בינתיים פועלת נצר השרון לטיהור קרקעות בשלושה אתרים - גבעון, טירת הכרמל ורמת השרון בהם שוכנים מפעלי תעש, כל זאת בעזרת תקציב שהיא מקבלת מהממשלה באישור ועדת הכספים.

 

בשבוע שעבר פורסם ב"כלכליסט" כי רשות החברות פועלת לסגירת נצר השרון, ולמזג את פעילותה בחברה הממשלתית לשירותי איכות סביבה. אף שסגירת נצר השרון היא צעד הגיוני, שכן לממשלה אין בה צורך והחברה שקועה בחובות, במשרד הביטחון עדיין לא ויתרו על השאיפות להרחבת החברה. אנשי המשרד מנהלים מגעים בנושא עם רשות החברות הממשלתיות ועם משרד האוצר, אולם בינתיים ללא הועיל, וברשות החברות מעוניינים להשלים את המיזוג במהירות האפשרית.

 

כוונות ההתרחבות של נצר השרון נחשפו ב"כלכליסט" ביוני האחרון, כשהחברה פרסמה מודעת דרושים למנכ"ל חדש ‑ והן ועוררו מיד שורה של תמיהות. מצד אחד, נצר השרון שקועה בחובות למדינה ולרשות המסים, ובדו"חותיה רשומה הערת עסק חי. מצד שני, לא ברור לאילו פעילויות היא יכולה להתרחב. בפיתוח קרקעות תעש לצורכי מגורים כבר עוסקת רשות מקרקעי ישראל; ואילו את המשימה שנצר השרון נועדה למלא מלכתחילה ‑ טיהור האדמות שתפנה תעש ‑ יכולה לבצע החברה הממשלתית לשירותי איכות סביבה, שזה תחום התמחותה. חברה זו היא לא רק גדולה יותר, ומעסיקה כ־150 עובדים, אלא נהנית ממילא מתשלום שנתי קבוע מצד המדינה ללא קשר להיקף פעילותה.

 

לאחרונה אישרה ועדת הכספים של הכנסת העברת 153 מיליון שקל לנצר השרון לביצוע פרויקטים בשנים הקרובות, בנוסף לתקציב שוטף של 8 מיליון שקל בשנה. את 2017 סיימה החברה בהפסד של 3.3 מיליון שקל. באותה שנה היא הוציאה 5.5 מיליון שקל על הוצאות הנהלה וכלליות מתוכם 2.2 מיליון שקל על שכר ו־1.2 מיליון שקל לשכר יועצים ונותני שירותים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x