$
בארץ

ההטעיה של חדר המיון בצפון: אותו מבנה, אותו תקציב, יותר מטופלים

רה"מ ושר הבריאות נתניהו גזר ברוב הוד והדר את "חדר מיון קדמי" בקריית שמונה - אלא שמקום הוא למעשה מבנה קיים המשמש כמוקד רפואה דחופה ולא חדר מיון הצמוד לבית חולים

אדריאן פילוט 08:1918.10.18
ראש הממשלה ושר הבריאות בנימין נתניהו גזר אתמול (ג') ברוב הוד והדר את מה שהוצג כ"חדר מיון קדמי" בקריית שמונה. הטקס החגיגי עלה לכותרות בשל קריאות הביניים של פעילת הליכוד אורנה פרץ ותגובתו הזחוחה של נתניהו כלפיה, אבל בדיקת "כלכליסט" מגלה שכל הוויכוח נשען על מציאות מדומיינת: מה שחנך נתניהו כלל לא היה חדר מיון ‑ מונח חסר היגיון בהקשר הזה ‑ אלא מבנה קיים שמשמש מאז 2013 כמוקד רפואה דחופה.

 

המבנה אמנם עובר כעת שינוי מרענן, עם העברתו מניהול מגן דוד אדום לידי החברה הפרטית ביקורופא. אבל חדר מיון זה לא: כנרמז משמו, חדר מיון פועל בצמוד לבית חולים ומשמש למיון חולים למחלקות. המרכז לרפואה דחופה בקריית שמונה מיועד לתת טיפול רפואי ראשוני מחוץ לשעות הפעילות של קופות החולים.

 

 

 

נעשה קצת סדר בפרטים. בסוף 2013 נסגר המרכז לרפואה דחופה שהפעיל בית החולים זיו בקריית שמונה. כדי להמשיך את השירות הרפואי לתושבים נחתם בראשית 2014 הסכם בין משרד הבריאות למגן דוד אדום, כדי שהאחרון יפעיל "מוקד רפואה דחופה" שיעניק שירות כל שעות היממה. עלות הפעלת המוקד עמדה על כ־3 מיליון שקל לשנה, שהתחלקו בין המשרד לבין קופות החולים.

 

 

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו בטקס חנוכת המוקד החדש לרפואה דחופה בקריית שמונה ראש הממשלה בנימין נתניהו בטקס חנוכת המוקד החדש לרפואה דחופה בקריית שמונה צילום: אפי שריר

 

ביולי 2015, בעקבות התנגדות של קופות החולים להשתתף בהפעלת המוקד הרפואי במקביל לפעילות המרפאות של הקופות, עבר המוקד לפעול אך ורק בלילות ובסופי שבוע. בעקבות תלונות של תושבים פרסמה עיריית קריית שמונה מכרז להפעלת המוקד הרפואי בשעות פעילות מורחבות ובתוספת שירותים כגון צילומי רנטגן. במכרז זכתה חברת ביקורופא ‑ והחל מהשבוע הבא היא תפעיל את המוקד במקום מגן דוד אדום.

 

גורמים רשמיים מסרו שאין הבדל גדול בין השירותים שניתנו במיון הקדמי של בית החולים זיו ב־2013 לבין אלה שסיפק מגן דוד אדום במוקד לרפואה דחופה, וימשיכו כעת להינתן בידי חברת ביקורופא. גם עלות הפעלת המוקד לא השתנתה כמעט: בין 3.5 ל־4 מיליון שקל בשנה. מתוך ההוצאה השנתית הזו יקצה משרד הבריאות כ־950 אלף שקל, קופות החולים יקצו מיליון שקל, והמשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל יקצה כמיליון וחצי שקל — שישמשו למימון הפעלת המוקד בבקרים, יחד עם תקציבים מעיריית קריית שמונה.

 

ויש עובדה אירונית שנתניהו בחר להתעלם ממנה: לביקורופא מרפאה לרפואה דחופה בחצור, 29 ק"מ מקריית שמונה, שאותה תסגור בעקבות זכייתה בהפעלת המוקד. כתוצאה מכך יופנו כעת חיילי צה"ל שטופלו בה למוקד החדש־ישן בקריית שמונה ‑ ויגבירו את עומס המטופלים שם. בביקורופא ישקלו בקרוב אם יש צורך להגדיל את צוות העובדים במוקד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x