$
בארץ

ההסתדרות הכריזה על סכסוך עבודה כללי בשל ריבוי תאונות העבודה

התאונות העבודה, בעיקר בתחום הבניה הובילו למותם של עשרות עובדים מאז תחילת השנה ומסמנים עליה משמעותית בהיקפי התאונות; ניסנקורן: "המדינה ממשיכה להתנהל כאילו לא איכפת לה מהנושא"; שר העבודה כץ בתגובה: "בהסתדרות ממחזרים נושאים"

דותן לוי 14:3707.10.18

הנהגת ההסתדרות והוועדה לתיאום וביצוע אישרו היום (א') לבקשתו של יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן סכסוך עבודה כללי במשק בנושא הבטיחות בעבודה. הסכסוך הוא בשל המספר הגדול של ההרוגים והפצועים בתאונות עבודה. ההסתדרות דורשת הסכם מול כלל הגורמים הרלבנטיים שיכלול שורת אמצעים לשמירה והגנה על זכות העובדים לעבודה בטוחה. המהלך מלווה בקמפיין שילוט חוצות בכל רחבי הארץ, תחת הסיסמה: "עובדים כדי לחיות. לא כדי למות".

 

 

 

הצבעת הנהגת ההסתדרות על סכסוך עבודה כללי במשק הצבעת הנהגת ההסתדרות על סכסוך עבודה כללי במשק צילום: באדיבות דוברות ההסתדרות

 

מאז תחילת השנה מתחילת השנה נהרגו 30 עובדים בענף הבנייה (לצד שני עוברי אורח נוספים שנהרגו). 103 עובדים נפצעו באורח בינוני, ו-36 נפצעו קשה. מדובר בעליה של כ-30% בהשוואה לנתונים של התקופה המקבילה ב-2017. 

 

כבר לפני כחודשיים התריע יו"ר ההסתדרות ניסנקורן כי אם תימשך ההתעלמות מצד הגורמים הממשלתיים והמעסיקים ולא ייעשה צעד משמעותי ומשנה מציאות של ממש לצמצום נגע הפגיעות בעבודה - בייחוד בענף הבניין ובנפילות מהגובה - ההסתדרות תכריז ותפעיל סכסוך עבודה כללי במשק לאחר החגים. כעת, משתמה תקופת החגים ומשלא הוצעו צעדים אופרטיביים מצד המדינה והמעסיקים לתיקון הנושא, החליט ניסנקורן לקדם את אישור ההכרזה על הסכסוך ולהביאו לידי הצבעה במוסדות ההסתדרות הנדרשים. כאמור, העילה העיקרית בגינה מוכרז הסכסוך הינה התופעה החמורה של זלזול והפקרות בחיי האדם העובד בכל הנוגע לסוגיית הבטיחות בעבודה ושלמות גופם ובריאותם של העובדים במקומות עבודתם. לתופעה השלכות קשות על ציבור העובדים במקומות עבודה בכלל ובאתרי בנייה בפרט.

 

 

תאונת עבודה בשכונת פלורנטין באוגוסט 2018 תאונת עבודה בשכונת פלורנטין באוגוסט 2018

 

 

 

יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן אמר היום בישיבת הנהגת ההסתדרות: "ההיגיון ותפיסת כבוד האדם שלנו כחברה לא עומדים בקנה אחד עם העובדה שבמדינת ישראל חיי העובדים נתפסים כחסרי ערך ונתקלים בחומה של אדישות. המספרים בלתי נתפסים, עוד ועוד עובדים נופלים למותם בהרג מיותר שאפשר למנוע בקלות, אך לצערי המדינה ממשיכה להתנהל כאילו לא איכפת לה מהנושא. עד כה, למרות ההתרעות החוזרות, לא נעשה צעד משמעותי לצמצום נגע הפגיעות בעבודה, ולכן אנו מכריזים על סכסוך עבודה כללי בכל המשק. זוהי חובתנו המוסרית והערכית כחברה להילחם נגד התופעה".

 

אלא שתגובתו של שר העבודה והרווחה חיים כץ לא איחרה להגיע, כאשר בשורה התחתונה, כץ התייחס למהלך שיזם ניסנקורן כמהלך פופוליסטי שנועד לקצור קרדיטים וכתב לו במכתבו בעקיצה, "אני מציע שתציעו רעיונות חדשים ולא תמחזרו נושאים שנמצאים בטיפול כבר למעלה משנה. קרדיט אנחנו מוכנים לתת לך תמיד".

 

כץ פירט במכתבו בנוגע לפעולות שנוקט משרדו על מנת לצמצם את היקף התאונות, בין היתר על ידי: עיצומים כספיים שהושתו על הקבלנים בשל העסקת בני נוער באתרים, הקמת יחידת חקירה חדשה לנושא התאונות, הגדלת מספר המפקחים, טיפול ישיר בפניות מהציבור ושילוב טכנולוגיה מתקדמת לצורך פיקוח על הבטיחות באתרים. נציין בהקשר זה, כי לפעילים בתחום הבטיחות בעבודה יש ביקורת רבה על מרבית מהלכי המשרד, בעיקר בצד היישום שלהם.

 

יחד עם זאת כתב כץ במכתבו, כי האחריות הישירה לשלום העובדים נתונה בידי הקבלנים, אשר לדבריו אינם מיישמים את ההוראות. עוד כתב כץ כעקיצה לניסנקורן, "נשמח מאד להשתמש בשרותיך הטובים, ולהגדיל את מספר תקני המפקחים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x