$
בארץ

בנק ישראל הותיר את הריבית ללא שינוי; "האינפלציה מתחילה להתבסס בתחום היעד"

שיעור הריבית נותר ללא שינוי מאז מרץ 2015. בהודעת הוועדה המוניטרית נכתב עוד כי הצמיחה הנמוכה ברבעון השני אינה מצביעה על שינוי מגמה

עמרי מילמן 16:0029.08.18

בנק ישראל הודיע היום כי הועדה המוניטרית הותירה היום את הריבית של 0.1%. שיעור הריבית נותר ללא שינוי מאז מרץ 2015.

 

 

 

לקראת החלטת הריבית הדולר עלה במסחר ב-0.3% מול השקל ונסחר בין הבנקים תמורת 3.64 שקלים לדולר, המטבע האירופי עולה ב-0.1% ונסחר תמורת 4.24 שקלים ליורו. 

 

בהודעה של הוועדה המוניטרית נכתב כי, "סביבת האינפלציה ממשיכה לעלות בתמיכת המדיניות המוניטרית המרחיבה, ומסתמן שהיא מתחילה להתבסס בתחום יעד יציבות המחירים. האינפלציה השנתית נמצאת בחלק התחתון של היעד, והציפיות לאינפלציה לשנה מצויות בסביבת הגבול התחתון של טווח היעד".

 

עוד הוסיפו כי, "הסיכון העיקרי להתבססות האינפלציה ביעד הוא האפשרות לייסוף חד בשקל".

 

מאז החלטת הריבית האחרונה נרשם ייסוף במונחי שער החליפין הנומינלי האפקטיבי של כ-2.3%, בעיקר כתוצאה מהיחלשות מטבעות של משקים מתעוררים.

 

הוועדה הבהירה כי בכוונתה להותיר את המדיניות המרחיבה על כנה, כל עוד הדבר יידרש כדי לבסס את סביבת האינפלציה בתוך תחום היעד. "בנק ישראל ממשיך לעקוב אחר ההתפתחויות באינפלציה, בכלכלה הריאלית, בשווקים הפיננסיים ובמשק העולמי, והוא יפעל להשגת יעדי המדיניות המוניטרית בהתאם להתפתחויות אלו".

 

עוד התייחסו לבלימת מגמת הירידה במחירי הדיור שהחלה לפני שנה ובמקביל לעלייה בהיקף המשכנאות החדשות, כאשר ריבית המשכנתאות נותרה יציבה.

 

בהחלטת הריבית הקודמת של בנק ישראל, בחודש יולי אמרה נגידת הבנק, קרנית פלוג כי "הוועדה המוניטרית שבה וציינה שבכוונתה להותיר את המדיניות המרחיבה על כנה, כל עוד הדבר יידרש כדי לבסס את סביבת האינפלציה בתוך תחום היעד (1%-3% - ע"מ). בתדרוך העיתונאים הקודם ציינתי, שבראייה של הוועדה, ניתוח סביבת האינפלציה מצריך בחינה של השילוב שבין האינפלציה בפועל, תוך שימת דגש על המדדים לאינפלציה בניכוי השפעות חד פעמיות שונות, לבין הציפיות לאינפלציה לטווחים הקצרים. בעוד שהאינפלציה בפועל ב-12 החודשים האחרונים עדיין נמוכה מהיעד, הרי שהיא צפויה להיכנס לטווח היעד בחודשים הקרובים, ועל פי מרבית התחזיות והציפיות, היא צפויה להיות מעט מעל הגבול התחתון של היעד בשנה הקרובה".

 

 

הנגידה, קרנית פלוג הנגידה, קרנית פלוג צילום: עמית שעל

 

מדד המחירים לצרכן לחודש יולי שפורסם לפני שבועיים עמד ללא שינוי כך שעבור 12 החודשים האחרונים (יולי 2017 לעומת יולי 2018) נרשמה התייקרות של 1.4%.

 

למרות במסיבת העיתונאים שקיימה הנגידה בחודש שעבר הבהירה כי "הוועדה המוניטרית שבה וציינה שבכוונתה להותיר את המדיניות המרחיבה על כנה, כל עוד הדבר יידרש כדי לבסס את סביבת האינפלציה בתוך תחום היעד. בתדרוך העיתונאים הקודם ציינתי, שבראייה של הוועדה, ניתוח סביבת האינפלציה מצריך בחינה של השילוב שבין האינפלציה בפועל, תוך שימת דגש על המדדים לאינפלציה בניכוי השפעות חד פעמיות שונות, לבין הציפיות לאינפלציה לטווחים הקצרים. בעוד שהאינפלציה בפועל ב-12 החודשים האחרונים עדיין נמוכה מהיעד, הרי שהיא צפויה להיכנס לטווח היעד בחודשים הקרובים, ועל פי מרבית התחזיות והציפיות, היא צפויה להיות מעט מעל הגבול התחתון של היעד בשנה הקרובה."

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x