$
בארץ

המל"ג אישרה הקמת פקולטה לרפואה באוניברסיטת אריאל

הפקולטה החדשה תקלוט 70 סטודנטים כבר לשנת הלימודים הקרובה. דיקני הפקולטות הקיימות לרפואה התנגדו בטענה כי הקמת הפקולטה החדשה תפגע באיכות הכשרת הרופאים

שחר אילן 19:2118.07.18

הוועדה לתכנון ולתקצוב של המועצה להשכלה גבוהה אישרה היום (ד')  לאוניברסיטת אריאל להקים פקולטה חדשה לרפואה, שישית בישראל.

 

 

 

הפקולטה החדשה תקלוט 70 סטודנטים כבר לשנת הלימודים הקרובה. הפקולטה הוקמה למרות התנגדות של דיקני הפקולטות הקיימות לרפואה שטענו שבתי החולים אינם מסוגלים לקלוט עוד סטודנטים וכי הקמת הפקולטה החדשה תפגע באיכות הכשרת הרופאים. בות"ת טוענים כי לא תהיה פגיעה בהתנסות הקלינית של הסטודנטים הלומדים בבתי הספר לרפואה וכי ההחלטה התקבלה בעיקר לבקשת משרד הבריאות, בשל החשש שהעלייה הצפויה במספר הקשישים בישראל תביא למחסור חמור ברופאים.

 

הפקולטות הקיימות לרפואה פועלות בתל אביב, הטכניון, האוניברסיטה העברית בירושלים, אוניברסיטת בן גוריון בנגב ואוניברסיטת ובר אילן (המחלקה לרפואה שלה פועלת בבית החולים זיו בצפת).

 

בהחלטתה, ות"ת הסתמכה, בין היתר, על דו"ח וועדה מקצועית בראשות פרופ' ארנון אפק, המשנה למנהל בית החולים שיבא בתל השומר. הועדה בחנה את הנושא לבקשתה של מל"ג יו"ש. היא מצאה כי התכנית ללימודי רפואה של אוניברסיטת אריאל עונה על הדרישות להכשרת רופאים במתכונת הדומה לזו של בתי הספר לרפואה האחרים בארץ.

 

 

פרופ' יפה זילברשץ, יו"ר הוועדה לתקצוב ותכנון שבמועצה להשכלה גבוהה פרופ' יפה זילברשץ, יו"ר הוועדה לתקצוב ותכנון שבמועצה להשכלה גבוהה צילום: עמית מגל

 

הפקולטה לרפואה באריאל צפויה לצאת לדרך כבר בשנת הלימודים הקרובה, תשע"ט. מדובר בתכנית ארבע שנתית בלימודי רפואה (המיועדת לבעלי תואר ראשון) ואשר תקלוט 70 סטודנטים בשנה. כלומר בחודשים הקרובים צפויים מאות סטודנטים שניסו להתקבל לפקולטות לרפואה ולא הצליחו לקבל הזדמנות נוספת.

 

בהודעת המל"ג נטען כי הגדלת מספר הרופאים הוא צורך לאומי ופתיחתה של הפקולטה תאפשר ליותר סטודנטים להתקבל ללימודי רפואה בישראל ולהפחית את מספרם של הסטודנטים הישראלים שבשל מגבלת מקום יוצאים ללימודי רפואה בחו"ל.

 

האישור שניתן לאוניברסיטת אריאל לפתיחת הפקולטה החדשה לרפואה הוא חלק ממהלך רחב היקף של ות"ת להגדלת מחזור הסטודנטים בכלל הפקולטות לרפואה בישראל. על פי היעד הלאומי מספר הסטודנטים המתקבלים מדי שנה ללימודי רפואה בישראל צפוי לגדול מ- 760 סטודנטים כיום לכ-950 סטודנטים בשנים הקרובות בעיקר באמצעות ה גדלת מספר הסטודנטים בפקולטות הקיימות.

 

לצורך כך, בנובמבר 2017 ות"ת קיבלה החלטה על מיפוי מחלקות בתי החולים הראויות להכשרת סטודנטים נוספים ושעדיין אינם מנוצלים. המיפוי נעשה בשיתוף הדיקנים לרפואה, המועצה הלאומית לכלכלה וגופים נוספים. לצד התהליך של הגדלת מספר הסטודנטים הישראלים קיבלה ות"ת החלטה לא לפגוע בתכניות הבינלאומיות לסטודנטים זרים לרפואה, זאת כחלק ממדיניות חיזוק הבינלאומיות של מערכת ההשכלה הגבוהה בישראל.

 

כמובן, להחלטה גם משמעויות פוליטיות מובהקות של חיזוק האוניברסיטה היחידה בשטחים. שר החינוך ויו"ר המועצה להשכלה גבוהה (המל"ג), נפתלי בנט אמר ש"זו בשורה נפלאה לרפואה בישראל, לעיר אריאל ולסטודנטים. אוניברסיטת אריאל עומדת בשורה אחת עם שאר האוניברסיטאות בארץ, וכעת גם בתחום הרפואה. הקמת הפקולטה לרפואה מהווה מנוע צמיחה אדיר לאקדמיה ולמערכת הבריאות, שנמצאת במחסור חמור ברופאים".

 

יו"ר ות"ת, פרופ' יפה זילברשץ אמרה ש"חיזוק מערך הרפואה בישראל הוא צורך לאומי. זאת, תוך שמירה קפדנית על איכות ההוראה וההכשרה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x