$
בארץ

שיכון ובינוי תערער: "פסילתנו ברכבת הקלה תפגע בתחרות"

שיכון ובינוי מתכוונת לערער על החלטת ועדת הריכוזיות שפסלה אותה מהתמודדות על מכרז הרכבת הקלה בירושלים בהיקף 9 מיליארד שקל

ליאור גוטמן 08:0906.06.18

שיכון ובינוי שבשליטת שרי אריסון מתכוונת לערער על החלטת ועדת הריכוזיות אתמול, שפסלה אותה מהתמודדות על מכרז הרכבת הקלה בירושלים.

הוועדה קבעה כי "מידת הריכוזיות של קבוצת אריסון גבוהה במיוחד". לפי הוועדה, "בחינת הריכוזיות של הקבוצה מלמדת כי היא מחזיקה בזכויות בתשתיות חיוניות בתחומי המים והחשמל שנחשבים לתחומי התשתית החיוניים ביותר".

 

בוועדה מזכירים ש"שיכון ובינוי פועלת בתחומי קבלנות תשתיות; בנייה ויזמות נדל"ן; ייצור חשמל; התפלה; טיפול במים ובשפכים; טיפול בפסולת; ייצור חומרי גלם לענף הבנייה ועוד. בעלת השליטה אריסון שולטת גם במלח הארץ ובבנק הפועלים המחזיק בישראכרט".

עוד ציינה הוועדה כי "הקצאת הזכות לקבוצת אריסון צפויה להגדיל באופן משמעותי את הריכוזיות הכלל־משקית ולחזק באופן ממשי את החשש מניצול הזכייה להגדלת כוח המיקוח שלה מול קובעי המדיניות. מניעת התרחבות הקבוצה עשויה לקדם את הגדלת מספר השחקנים בתחום התשתיות החיוניות".

 

יובל דגים, מנכ"ל שיכון ובינוי יובל דגים, מנכ"ל שיכון ובינוי צילום: צביקה טישלר

 

מה דעתך על מניית שיכון ובינוי:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

בראש הוועדה עמד מ"מ הממונה על הגבלים עסקיים עו"ד אורי שוורץ, וחבריה יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה פרופ' אבי שמחון, והכלכלן הראשי היוצא במשרד האוצר יואל נוה.

מבחינת עולם תשתיות תחבורה, מדובר באחד ממכרזי הענק שיצאו בשנה האחרונה במדינה, בהיקף של כ־9 מיליארד שקל. פסילת שיכון ובינוי אינה משפיעה על המכרז, שיימשך כרגיל.

 

בתגובת לפסילתה מסרה שיכון ובינוי שהיא "סבורה שההמלצה שגויה ותפעל לתיקונה. החברה הוכיחה פעילות יוצאת דופן לאורך כל שנות פעילותה והיא מעסיקה עובדים בישראל ובחו"ל. מטרתה להמשיך לפעול ולתרום למדינה ולאזרחיה", אומרים שם ומציינים שיפעלו "במרץ לשינוי ההמלצה של הוועדה".

 

בשיכון ובינוי טוענים ש"בפני הוועדה לא עמד מכלול הנתונים המעודכנים", לרבות העובדה שהיא "אינה שולטת בבנק הפועלים או בחברות אחרות שאינן בליבת תחום פעילותה... בסופו של יום טובת הציבור, המדינה והכלכלה יעמדו למבחן. כן אנו בטוחים שיש לקדם את התחרות ולא לחסום אותה, להיות כלכליים ותחרותיים בעמידה למבחן במכרז כה משמעותי לישראל ולירושלים". הנימוק השלישי הוא שהחלטת ועדת הריכוזיות לא התקבלה פה אחד.

 

החלטת ועדת הריכוזיות מתייחסת גם למצבה של קבוצת אריסון ביחס לחוק הריכוזיות. ההחלטה מזכירה כי בדו"ח של שיכון ובינוי ל־2017 צוין שמחזור המכירות של החברה צפוי לעבור את הרף של 5.9 מיליארד שקל בשנה, שלפי חוק הריכוזיות קובע שהחברה היא תאגיד ריאלי משמעותי. "קביעה של הממונה על הגבלים עסקיים כי שיכון ובינוי היא תאגיד ריאלי משמעותי תציב את קבוצת אריסון בין הקבוצות הבודדות במשק הכוללות תאגיד ריאלי משמעותי וגוף פיננסי משמעותי", מציינת ההחלטה המתייחסת לבנק הפועלים. במצב כזה תיאלץ קבוצת אריסון להיפטר מאחד הגופים – בנק הפועלים או שיכון ובינוי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x