$
משפט

פרסום ראשון

בית המשפט מינה מפרק זמני לחברת זז דלת רהיטים מאשקלון

עובדי החברה הגישו בקשת פירוק לאחר שההמחאות בגין שכר עבודה לחודש אפריל לא כובדו על ידי הבנק, והם לא הצליחו ליצור קשר עם בעלי החברה. לטענת העובדים, "מנהלי החברה עזבו את הארץ בחופזה". ביהמ"ש המחוזי בב"ש מינה את עו"ד שי גליקמן למפרק החברה

אורנה יפת 16:5403.06.18

עוד חברת רהיטים קרסה. ל"כלכליסט" נודע כי חברת זז דלת רהיטים (ZAZ DELET) מאשקלון נכנסה להליך פירוק ובעליה ברחו מהארץ. החברה חייבת מאות אלפי שקלים לעובדיה והשאירה לקוחות רבים שביצעו הזמנת רהיטים, ללא תמורה לכספם.

 

 

 

בית המשפט המחוזי באר שבע מינה את עו"ד שי גליקמן למפרק זמני לחברה שפעלה באשקלון ועסקה בייצור ושיווק ארונות ורהיטים. זאת בעקבות בקשת פירוק, שהגישו ב-24 במאי עובדי החברה באמצעות עו"ד גלילה הורנשטיין. הבקשה הוגשה בשל חוב של 600 אלף שקל שחייבת החברה לעובדים בגין שכר חודש אפריל ומאי. בעלי המניות בזז דלת רהיטים, ויסמן אלי המחזיק 75% ממניות החברה ויניב שרן המחזיקה ב-25% מהמניות, לא התנגדו לבקשת הפירוק.

 

מבקשת 16 העובדים שהעסיקה החברה, עולה כי ב-10 במאי פנו מנהלי החברה, שהם גם בעלי המניות שלה, וביקשו מהעובדים לדחות את הפקדת ההמחאות שקיבלו בגין שכר חודש אפריל, ליום ה-21.5.18, וזאת כיוון שלחברה אין כסף לשלם את שכר העבודה במועד. העובדים הפקידו את ההמחאות ב-21.5 אך אז התברר להם שהן לא כובדו על ידי הבנק ולמעשה שכר חודש אפריל לא שולם להם.

אילוסטרציה אילוסטרציה צילום: bigstock

 

 

מאז שההמחאות חזרו ניסו עובדי החברה ליצור קשר עם בעלי החברה, אך ללא הצלחה, ובבקשת הפירוק מציינים העובדים שעל פי הבנתם "מנהלי החברה עזבו את הארץ בחופזה". עוד כותבים העובדים לבית המשפט, כי "העובדים החלו לקבל פניות ואיומים מלקוחות וספקים של החברה הדורשים לקבל חומרי גלם, ציוד וכספים ששולמו על ידם, עד אשר נאלצו העובדים לסגור את דלתות מפעל החברה ב-23.5.18". העובדים טענו בפני בית המשפט כי אין גוף שלוקח אחריות על פעילות החברה, פעילותה הופסקה ואין באפשרות החברה לשלם להם את חוב השכר ויתרת הכספים שאותם החברה חייבת להם בגין סיום העסקתם. "אין מנוס מלקבוע כי החברה הינה חדלת פירעון ויש להורות על פירוקה", ציינו העובדים.

 

ב-27 במאי הורה בית המשפט על מינוי המפרק הזמני והקנה לו סמכויות לגבות כספים ולנהל את החברה. מדוח שהגיש המפרק לבית המשפט בשבוע שעבר עולה, כי בוצעה פריצה למפעל החברה באשקלון ונגנבו ממנו טלוויזיות ומספר מלגזות. הפריצה ארעה ב-22 במאי, בטרם ניתן צו פירוק לחברה.

 

לזז דלת רהיטים מפעל ברחוב הגלגל באשקלון ובו כמות גדולה של מלאי חומרי גלם ומוצרים שמצויים בתהליך הכנה, וכן שלוש מכונות תעשייתיות לייצור ארונות וריהוט, בשווי מאות אלפי שקלים, ששתיים מהן משועבדות לבנק הבינלאומי. כמו כן, לחברה שני רכבים שמשועבדים לבנק מזרחי טפחות. בנוסף, לחברה שלוש חנויות שכורות שמשמשות כאולמות לתצוגה ומכירת ארונות בערים אשקלון, נתיבות ובאר שבע.

 

על פי דוח המפרק, באולם בנתיבות הוכנס בימים האחרונים שוכר חלופי. לזז דלת היה חוזה חתום לשכירת אולם התצוגה בנתיבות מאוקטובר 2017 ועד אוקטובר 2019 בדמי שכירות חודשיים של 35 אלף שקל. שכר הדירה בגין חודש אפריל לא שולם במלואו והצ'ק שנתנה זז דלת בגין חודש מאי לא כובד. המפרק טוען כי "כדי לא להגדיל את היקף חוב דמי השכירות יהיה נכון לפעול לפינוי משרדי החברה בהקדם האפשרי ובתוך כך למצוא שוכר חלופי למקום".

 

על פי עו"ד גליקמן, מאז שמונה למפרק פנו אליו מספר גורמים המתעניינים ברכישת פעילות החברה, לרבות הציוד שבבעלותה. ב-31 במאי אישר כונס הנכסים הרשמי למפרק החברה לפרסם הזמנה להציע הצעות לרכישת פעילות החברה, וכן אושר למפרק להגיש בקשה לחברת הביטוח בגין הפריצה למפעל החברה.

 

כזכור, חברת מטבחי דקור נכנסה להקפאת הליכים. באפריל פורסם כי פעילותה של דקור תימכר לחברת אבן ירקן שהבעלים של דקור, יוסי אלקובי, שותף בה. כך תשאר למעשה בידי אלקובי השליטה או לפחות המעורבות במפעל ובחברה שהקים. תמורת הפעילות ישולם 3.6 מיליון שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x