$
בארץ

יצא לשימוע: חברת החשמל תשקיע כ-6 מיליארד שקל בקידום רשת ההולכה עד 2022

רשות החשמל מדגישה שחברת החשמל תקבל הכרה בעלויות דרך התעריף של האזרחים רק לאחר ההקמה, בניגוד לעבר אז חברת החשמל קיבלה את הכסף מראש

ליאור גוטמן 17:2630.05.18

רשות החשמל, שהיא הרגולטור הישיר של כלל צרכני החשמל בישראל, פרסמה היום (ד') לשימוע את היקפי ההשקעות הנדרשות מחברת החשמל עד לשנת 2022.

 

 

 

בדברי השימוע נכתב ש"תוכנית הפיתוח של מערכת המסירה נדרשת לתת מענה להתפתחות הביקוש הצפויה במשק החשמל, לצורך בשדרוג המערכת לשם הגברת אמינות ויתירות ההספקה, ולחיבור של מתקני יצור קונבנציונלי ומתקני אנרגיה מתחדשת הנדרשים למשק החשמל".

 

תזמון פרסום התוכנית אינו מקרי והוא בא כתגובה לטענות נגד הרפורמה בחברת החשמל, תחת ההבטחה הרגולטורית שאף אחד לא יזניח את ההשקעות הנדרשות במשק. "פירוט התוכנית תהווה שלב ראשון בתוכנית הפיתוח שתאושר לשנים 2022-2018. לתוכנית יוכן שלב שני אשר יתייחס לתכנון ולהקמה של רכיבי המערכת הנדרשים על מנת לתת מענה לחיבור מלוא הספק הייצור הקונבנציונלי והספק האנרגיה המתחדשת הנדרשים למשק עד שנת 2030", אומרים ברשות.

 

ארכיון ארכיון צילום: יוסי וייס

 

במסגרת הרפורמה המיועדת בחברה, הפוקוס של חברת החשמל יעבור מייצור הולכה וחלוקת חשמל הולכה וחלוקה בלבד, כאשר הייצור ימכר או יועבר לשימור (בתחנות הפחמיות). עיון בטבלת התקציב המתוכננת מעלה שכבר במהלך 2018 חברת החשמל תתבקש להשקיע כמיליארד שקל, כאשר בשנה הבאה ההשקעה המומלצת תהיה בהיקף של כ-900 מיליון שקל. ההשקעה הכבדה ביותר תרשם בשנת 2022 עם כ-3 מיליארד שקל, מתוכם כ-1.7 מיליארד שקל רק בהקמת קווי

מתח גבוה (קו 400). ברשות החשמל מציינים שהמלצות חברת החשמל לשנה זו הסתכמו בכ-124 מיליון שקל בלבד.

 

סך ההשקעות הנדרשות על ידי הרשות עד לסוף שנת 2022 נאמד על ידה בהיקף של כ-6.11 מיליארד שקל, כאשר ברשות מדגישים שחברת החשמל תקבל הכרה בעלויות דרך התעריף של האזרחים רק לאחר ההקמה, זאת בניגוד לעבר אז חברת החשמל קיבלה את הכסף מראש או אז היא בחרה שלא להשקיע בהולכה בכלל או שהיא ניתבה את הכסף למימון משימות אחרות בתוך החברה.

 

כלל התוכנית כוללת הקמת קווי מתח גבוה כמו גם הקמת תחנות משנה, וזאת בפריסה ארצית. כך למשל חברת החשמל תידרש להקמה של כ- 215 ק"מ קו מתח על (400 ק"ו) וכ- 275 ק"מ קו מתח עליון (161 ק"ו), ושחלוף של עשרות קילומטרים של קווים ישנים. התוכנית כוללת, בין היתר, קידום וחישמול של פרוייקט אשכול נגב, המהווה פוטנציאל קליטה נרחב לאנרגיות מתחדשות בדרום הארץ וכן את פרויקט אשכול צפון, המהווה חיזוק משמעותי לרשת החשמל בצפון הארץ ופוטנציאל לחיבור אתרי ייצור חדשים באזור.

 

שר האנרגיה יובל שטייניץ: "הגדלת ההשקעות בפיתוח רשת הולכת החשמל היא אחת התוצאות החיוביות של הרפורמה. רפורמה שתביא לכך שחברת חשמל תתמקד בהולכת החשמל במקום בייצור החשמל, שייפתח לתחרות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x