$
בארץ

לא מחכים לאוצר: הרפורמה בחברת החשמל יוצאת לדרך

ל"כלכליסט" נודע כי החל מאתמול אוחד ניהול תחנות הכוח בדרום ובצפון, והן יהפכו לשתי יחידות מרחביות. המבנה הארגוני החדש, שעומד בלב הרפורמה, יכלול פרישה של מאות עובדים. "היום הזה יירשם בספרי ההיסטוריה", נכתב במכתב לעובדים

ליאור גוטמן 06:5702.05.18

בחברת החשמל לא מחכים לחתימת ההסכם הרשמי שיוציא לפועל את הרפורמה בחברה שמתעכבת כבר שנים. אתמול בישרה החברה לחטיבת עובדי הייצור והאנרגיה שהיא מתחילה ליישם את המבנה הארגוני החדש, התואם לעקרונות הרפורמה.

 

במכתב ששלח סמנכ"ל הייצור רם ארליכמן, ושהגיע לידי "כלכליסט", נכתב כי "אני גאה להכריז על כניסתו לתוקף של המבנה הארגוני החדש של חטיבת הייצור והאנרגיה". המבנה כולל בשלב זה את איחודן של תחנות הכוח המרחביות בצפון ובדרום לכדי יחידה אחת בכל מחוז.

 

בהתאם לכך, מאתמול תחנות הכוח הצפוניות חגית שליד יקנעם וזו שבאלון תבור מנוהלות כיחידה אחת, ותחנות הכוח הדרומיות אשכול שבאשדוד, צפית שבקריית מלאכי ורמת חובב שמדרום לבאר שבע מנוהלות כיחידה אחת.

 

האיחוד כופה את צמצום כוח האדם בכמה מאות עובדים, שמתוכננים לצאת לגמלאות בצורה מבוקרת במסגרת הרפורמה.

 

ארליכמן כתב במכתב ששלח לעובדים ש"היום הזה יירשם בספרי ההיסטוריה של חברת החשמל כיום משמעותי שבו חזון הפך למציאות. יום שבו מאמץ בן שנים הבשיל לכדי הצלחה. חברת החשמל מוכיחה שביכולתה להשתנות ולהתאים עצמה לסביבה העסקית המשתנה בישראל".

 

מדובר במהלך ראשון בדרך ליישום הרפורמה המלאה, שבינתיים עוד לא נחתמה. במסגרת הרפורמה המתוכננת הנוכחית, שהוכרזה בחודש דצמבר האחרון על ידי שר האוצר משה כחלון ושר האנרגיה יובל שטייניץ, יפרשו מחברת החשמל 3,000 עובדים מתוך 12 אלף הקיימים לאורך שמונה שנים. בנוסף, חברת החשמל תמכור חמש תחנות כוח. כמו כן, ניהול מערכת ההולכה ואגף הפיתוח ייצאו מידיה של החברה.

 

 

מנכ"ל חברת החשמל עופר בלוך מנכ"ל חברת החשמל עופר בלוך צילום: עמית שעל

 

 

בתמורה לכך, החברה קיבלה ממשרד האוצר שתי סוכריות: שמירה על תעריף החשמל לאורך שמונה שנים — מהלך שיפגע בצרכן אך יבטיח כי הכנסות החברה לא ייפגעו, מה שיאפשר לה לממן את עלויות פרישת העובדים שצפויות לעמוד על 1.3—1.5 מיליון שקל לעובד; והבטחה להקים לפחות תחנת כוח חדשה אחת עם אפשרות להקמה של תחנה תאומה נוספת.

 

שתי התחנות יוקמו בחדרה, יופעלו בגז ויאפשרו לסגור ב־2022 ארבע מתוך שש יחידות הייצור הפחמיות שפועלות שם. לפי דיווח של חברת החשמל מפברואר, עלות מהלך זה עומדת על 8 מיליארד שקל.

 

בימים האחרונים האיצו הצדדים את המגעים כדי לסגור את הפניות האחרונות. באוצר מבטיחים שעד יום חמישי הבא תובא מסגרת הרפורמה לאישור השרים, זאת לאחר שבימים האחרונים נרשמה תפנית, כשחלק ממשרדי הממשלה שהתנגדו לרפורמה שינו את דעתם והביעו בה תמיכה.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x