$
בארץ

שיאני השכר במגזר הציבורי: 99 רופאים - וכלכלן אחד

בראש טבלת שיאני השכר במגזר הציבורי לשנת 2016 - שני רופאים מומחים מבית החולים הדסה שנכלל השנה לראשונה ברשימה, עם שכר ברוטו של 229 אלף שקל ו-208 אלף שקל בחודש. למקום ה-36 השתחל מנהל מדור בכיר בבנק ישראל, עם שכר של 119 אלף שקל בחודש

עמרי מילמן וספי קרופסקי 13:0007.03.18

מתוך 100 שיאני השכר במגזר הציבורי - 99 הם רופאים במערכת הבריאות. כך עולה מדו"ח הממונה על השכר באוצר לשנת 2016 המתפרסם היום (ד').  

 

 

במקום הראשון בדו"ח של ערן יעקב, נמצא רופא מומחה בהדסה שקיבל שכר ברוטו למס (הכולל תוספות שונות אך לא את השכר במסגרת שר"פ) 229 אלף שקל. במקום השני נמצא רופא מומחה אחר מהדסה שהשתכר 208 אלף שקל בחודש ברוטו.

 

לצפייה בטבלת שיאני השכר המלאה

 

עד עתה הופיעו בדו"חות השכר רופאים מבתי חולים בבעלות ממשלתית, ממשלתית-עירונית או בבעלות קופה (לרוב כללית). בדו"ח הנוכחי נכללים לראשונה רופאים מבתי חולים ציבוריים המנוהלים על ידי עמותות (מלכ"רים), דוגמת הדסה.  

 

בהמשך הרשימה, מנהל יחידה מקצועית להרדמה ניתוחי חזה לב השתכר ב-2016 בממוצע 191 אלף שקל. מנהל יחידה לדימות גרעינית השתכר 165 אלף שקל, מומחה ברפואת עיניים בכללית השתכר 164 אלף שקל בחודש.  

 

במקום ה-36 נמצא מנהל מדור בכיר בבנק ישראל שמרוויח 119 אלף שקל בחודש. מבנק ישראל נמסר: "לא מדובר בשכר, אלא בתשלום סוציאלי חד פעמי בגין אירוע שהתרחש לפני מספר שנים, ומפאת צנעת הפרט לא נוכל לפרט מי העובד ומה היה האירוע. אף עובד בבנק ישראל לא משתכר סכום של מאה אלף שקלים וגם לא קרוב לכך".  

 

בהתייחסו לעתיד שוק העבודה, ציין הממונה על השכר במשרד האוצר, ערן יעקב במסיבת העיתונאים: "בפני שוק העבודה בכלל והמגזר הציבורי בפרט עומדים אתגרים רבים, לרבות היערכות לשוק עבודה משתנה אשר יושפע בעתיד בצורה דרמטית מהשינויים הטכנולוגיים והדיגיטליים בעולם. אתגרים אלו מחייבים את כלל השחקנים במשק לשלב ידיים ולקדם צעדים משמעותיים באופן שיבטיח שירות ציבורי איכותי ויעיל, צמיחה במשק וביטחון סוציאלי לעובדים. בין היתר, יש לבחון את מערכת יחסי העבודה במשק ובמגזר הציבורי לרבות חוקי העבודה בישראל ולהמשיך להיעזר בשכר ככלי להעלאת פריון העבודה ואפקטיביות המגזר הציבורי".

 

 

ערן יעקב, הממונה על השכר באוצר ערן יעקב, הממונה על השכר באוצר צילום: דוברות משרד האוצר

 

 

השכר הממוצע הגבוה ביותר במגזר הציבורי - בנמלים

 

השכר הממוצע הגבוה ביותר בקרב הגופים הציבוריים ב-2016 היה בנמל חיפה עם שכר חודשי ממוצע של כמעט 31 אלף שקל (לעומת המקום השלישי בשנה שלפני כן עם 29 אלף שקל), במקום השני עובדי נמל אשדוד עם שכר של 28 אלף שקל (לעומת המקום הראשון בשנה שלפני עם 30 אלף שקל) ובחברת נמלי ישראל עם שכר של 27.7 אלף שקל בחודש (לעומת המקום השני בשנה שלפני עם 29.7 אלף שקל).

 

שיאני השכר בנמלים, אגב, נהנים משכר של 85.5 אלף שקל (נתב בנמל חיפה), 98.2 אלף שקל (נתב באשדוד) ו-70.2 אלף שקל (סמנכ"ל בנמלי ישראל).   

 

 

אחרי הנמלים מופיעה חברת חשמל שקפצה שלושה מקומות, ובה השכר הממוצע עומד על 27.6 אלף שקל, שם השיאן הוא המנכ"ל עם 90.7 אלף שקל בחודש. עוד בעשיריית הגופים עם השכר הממוצע הגבוה ביותר נמצאים רשות ניירות ערך (27.3 אלף שקל), בנק ישראל (27.1 אלף שקל), מפעל הפיס (26.3 אלף שקל), חברת דירה להשכיר (26 אלף שקל), אלתא (25.7 אלף שקל) ורפא"ל (25.4 אלף שקל). השכר הגבוה ביותר היה של מנהל מדור בכיר בבנק ישראל שנהנה משכר חודשי ממוצע של 119 אלף שקל בחודש.  

 

ומה קורה באקדמיה ובקופות החולים?

 

בדו"ח הנוכחי נמצא כי השכר הממוצע בטכניון הוא הגבוה ביותר מבין האוניברסיטאות ועמד על 19,958 שקל בחודש (שומר ל המקום הראשון מהדו"ח אשתקד), מעט יותר מאוניברסיטת בר-אילן שהגיעה למקום השני עם 19,932 שקל בחודש. שכר הבכירים במוסד החיפאי עמד על ממוצע של 38,402, מעט פחות מהממוצע של האוניברסיטה הפתוחה שבה הבכירים מקבלים הכי הרבה - 40,492 שקל בחודש. באוניברסיטה הפתוחה ובאוניברסיטת תל אביב השכר הממוצע ניצב על מעל 17 אלף שקל בחודש, בעוד שבעברית - שנמצאת בהליך הבראה - על 16 אלף בחודש ובאוניברסיטאות חיפה ובן גוריון על מעל ל-15 אלף שקל בחודש.  

 

מבין ארבע קופות החולים, בכללית - הקופה הגדולה ביותר - השכר הממוצע הוא הגבוה ביותר ועומד על 20,529 שקל בחודש, ובמכבי - הקופה השנייה בגודלה - השכר הממוצע ניצב על 17,870 שקל בחודש. אלא שהשכר הממוצע בלאומית, שהיא הקופה הקטנה ביותר, נמצא במקום השלישי בין הקופות ועומד על 17,421 שקל בחודש, בעוד שבמאוחדת, השלישית בגודלה, השכר הממוצע הוא הנמוך ביותר וניצב על 14,239 שקל.

 

תגובת המרכז הרפואי איכילוב: "אנו גאים שברשימת 25 מובילי השכר במערכת הבריאות הישראלית אנו מציבים לא פחות מ- 4 נשים מובילות בתחומן, בעלות שם עולמי שעושות ימים ולילות למען החולים הקשים ביותר במערכת הבריאות הישראלית. אנו נמשיך להעצים נשים בתפקידי הניהול ובשכר שיוויוני".

 

מהדסה נמסר בתגובה: "מאז נכנס לתוקפו הסכם ההבראה הפעילה הנהלת הדסה מדיניות חדשה והפחיתה באופן משמעותי מספר שיאני השכר שהיה נהוג בהדסה.

מתוך אחריות לשמירה על הקופה הציבורית לצד החובה לשמר איכות רפואית מצוינת כמצופה ממגה מרכז רפואי כמו הדסה, שמור שכר הכוכבים לקבוצה מצומצמת של רופאים בכירים ייחודית שמקדישים את כל זמנם וכישרונם לרפואה ציבורית.

 

"חשוב לציין, כי משנת 2016 עבודתם הפרטית (שר"פ) של רופאי הדסה הוגבלה רק לאחר שעות העבודה, וכולם בלי יוצא מן הכלל הינם "פול טיימרים בהדסה" ואין להם פעילות פרטית בבתי חולים פרטיים אחרים. זאת בניגוד לרופאי בתי החולים הציבוריים האחרים, בהם ניתנה הרשות לרופאים הבכירים לבצע עבודה פרטית מחוץ למוסד וחלק ניכר – אם לא רוב הכנסותיהם הגבוהות, באות מפעילות זו אשר אינה מדווחת כלל לממונה על השכר ולכן לא ניתן לראותם ברשימת השיאנים – הכוללת רק את הכנסותיהם הציבוריות בבית החולים הציבורי".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x