$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

היקף ההכנסות ממכירת המכ"ם של כיפת ברזל - כ-2 מיליארד דולר

100 יחידות של המערכת שמייצרת התעשייה האווירית סופקו ל-9 מדינות, בהן קנדה והודו. המכ"ם מסוגל לגלות גם עצמים זעירים כגון רחפנים

יואב סטולר 07:5823.02.18

התעשייה האווירית חושפת בשיחה עם "כלכליסט" את הכנסותיה ממכירת המכ"ם המשמש את מערכות כיפת ברזל ושרביט קסמים. מכשיר ה-MMR, המעניק יכולות גילויי עצמים רב-משמתי, הגיע להיקף של 100 יחידות שסופקו ל-9 מדינות ברחבי העולם בהן ישראל, קנדה והודו בכמעט 2 מיליארד דולר.

 

המערכת הביטחונית שמייצרת אלתא מעניקה יכולות גילוי נרחבות של עצמים במרחב האווירי גם במקרים שאלו זעירים דוגמת רחפנים. טכנולוגיה מבצעית כמו של המערכת הזו נחשפו רק לאחרונה בתקרית חדירת המזל"ט האיראני בגבול הצפוני של מדינת ישראל, כשמערכות ההגנה האווירית של צה"ל ידעו להתריע על חדירתו.

 

בשל המנעד הרחב שמעניק המכ"ם לחשיפתם של עצמים קטנים עד גדולים מסביבו, מערכת הביטחון הישראלית כמו גם זו של מדינות אחרות שאת זהותן אסור לחשוף, בחרו להטמיע אותו במגוון רחב של מערכות מבצעיות. משימות הגנה האווירית, יירוט טילים ורקטות, הכוונת ירי ארטילרי כמו גם משימות נוספות עושות במערכת ה-MMR שפותחה לראשונה בישראל.

 

המכ"ם של כיפת ברזל המכ"ם של כיפת ברזל צילום: התעשייה האווירית

 

אייל שפירא, ראש מנהל מערכות גילוי ויירוט, אמר ל"כלכליסט": "הייחודיות של המערכת היא בכמות המשימות שהיא יודעת לבצע בו זמנית כמו זיהוי גילוי ומעקב אחר מטוסים, מזל"טים ורחפנים, זיהוי ואיכון ארטילרי שנורה אל עבר כוחותינו וגם לטווח ירי ארטילרי מצדנו אל עבר גורמי השיגור של האויב, יירוט במערכות מגוונות בהן גם כיפת ברזל, ברק 8 ושרביט קסמים".

 

על רקע הטקס שנערך למכירתה של היחידה המאה של מכ"ם ה-MMR על פני כ-12 שנה של פעילות, שפירא אמר כי בקרוב גם צ'כיה, בה זכתה החברה הישראלית במכרז, תצטרף לרשימת המדינות המשתמשות במערכת שמיוצרת באשדוד. "זו מערכת שמצליחה לגבור על תחרות מצד חברות בינלאומיות", אמר ראש המנהל. "זהו מוצר חשוב ומהותי המחזיק מערך של מאות עובדים. אני מאמין שלאור הביקוש וההתעניינות הבינלאומית נוכל למכור גם עוד 150 יחידות נוספות בהמשך".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x