$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

קופות החולים מתאגדות על אף התנגדות משרד הבריאות

בהובלת קופת חולים כללית, החליטו הקופות להקים איגוד שיקדם אינטרסים משותפים מול המדינה. משרד הבריאות: "המהלך לא לטובת המבוטחים"

ספי קרופסקי 06:4922.02.18

למרות התנגדות נחרצת מצד משרד הבריאות, קופות החולים הודיעו בימים האחרונים על הקמת איגוד שיפעל לשימור האינטרסים שלהם ‑ כך עולה ממכתב שנשלח מטעם הקופות לממונה על ההגבלים העסקיים עו"ד מיכל הלפרין, והגיע לידי "כלכליסט". במכתב מציינות הקופות כי "בימים אלה מוקם איגוד מקצועי של ארבע קופות החולים אשר יעסוק בפעילות כלל ענפית ובפעילות משותפת מול רשויות השלטון המסדירות היבטים שונים בפעילותן".

 

 

 

לראשות האיגוד נבחר הראל בלינדה, לשעבר סמנכ"ל כספים בחברת החשמל, ששימש בעבר בתפקידים ניהוליים בקופת חולים לאומית ובאגף תקציבים באוצר. את המהלך מובילה קופת חולים כללית, הגדולה ביותר מבין הקופות. בין התפקידים המיועדים לאיגוד: מיקוח על היעדר תקציבים, ויתור על תביעות עבר כלפי הקופות והגשת בג"צים בנושאים הרלוונטיים לכולן.

 

זו אינה הפעם הראשונה שבה הקופות יוזמות מהלך כזה שמטרתו לחזק את יכולת המיקוח והמו"מ שלהן מול המדינה, וכמו בפעמים הקודמות ‑ גם הפעם הרגולטור עומד על רגליו האחוריות ומסרב לכך מתוך חשש שהמהלך ייפגע בתחרות. למרות שהקופות נוהגות להתעמת בין עצמן לא פעם, יש להן גם לא מעט אינטרסים משותפים לאור זאת שכולן מתוקצבות על ידי המדינה ונתונות לחסדיה. גם ללא איגוד רשמי, הקופות מקדמות יוזמות שכולן או חלקן מעוניינות בהן ‑ כמו שינוי הסדרי התשלום לבתי החולים או הסכמי הייצוב שלהן מול המדינה שבמסגרתם מועברים להם תקציבים נוספים ‑ בתמורה לעמידה בתנאים מסוימים.

 

אלא שבמשרד הבריאות מתנגדים גם בסיבוב הזה למהלך ומציינים כי הוא עלול "לחתור תחת עקרונות החוק וטובת המבוטחים". במשרד מנמקים את סירובן בשתי סיבות עיקריות. ראשית, הקופות הן גופים ציבוריים הממומנים מכספי המדינה והמבוטחים ולכן שונות מעסקים אחרים. שנית, הקמת איגוד מקצועי אמנם עשויה להטיב עם הקופות באופן נקודתי, אך באותה מידה ואף יותר עשויה שלא להיטיב עם המבוטחים ואף לפגע בזכויותיהם. ממשרד הבריאות נמסר בתגובה כי אין בכוונתו "לקיים כל דיון או להתייחס לשום נייר שיגיע מכל איגוד שהוא".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x