$
בארץ

שר הכלכלה תוקף את בנק ישראל: "אם הם לא יכולים לעבוד בשישי מול הספקולנטים, שישכרו חברה"

אלי כהן עוד אמר כי יש להילחם בבירוקרטיה ובספקולנטים בצורה אגרסיבית. נשיא התאחדות התעשיינים: "משבר הדולר הוא בעיה עצומה, אנחנו נמצאים במלחמה יומיומית". גורמים בבנק ישראל: "מוטב שכהן לא יתבטא לגבי דברים שהוא לא מכיר"

אדריאן פילוט 12:4501.02.18

"יש לעמוד מול הבירוקרטיה והספקולנטים ולהילחם בהם בצורה אגרסיבית. אם בנק ישראל לא יכול לעבוד ביום שישי מול הספקולנטים, שישכור חברה שתעשה זאת" כך אמר שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן, בוועידת התעשייה השנתית 2018 שהתקיימה היום (ה') והוסיף "אין מדינה חזקה ללא כלכלה חזקה - ואין כלכלה חזקה בלי תעשייה חזקה". כהן הגדיר את משבר הדולר כ"חמור מאוד".

 

כהן התייחס לכך שביום שישי ישנו מסחר בהיקפים מאד נמוכים. לפיכך, כל פעולה משפיעה על השער פי כמה. הספקולנטים למדו זאת היטב וביום שישי לקראת הצהריים, מועד קביעת השער, הם פועלים ביתר שאת בשוק.

 

כהן תקף את המתקפות התכופות על הקהילה העסקית והסביר כי "לצערי בתקופת המחאה החברתית המגמה הייתה לתקוף אנשי עסקים שמרוויחים, כשהמצב צריך להיות הפוך. אנחנו צריכים לעודד כמה שיותר יזמים ולתת להם להרוויח, כי הם אלו שיגדילו את המגזר העסקי, ייצרו מקומות עבודה, ויאפשרו את העלאת רמת החיים של כלל תושבי ישראל. הכלכלה הישראלית היא בין 10 הכלכלות המבטיחות בעולם, ויש שפל היסטורי ברמת האבטלה בישראל, וכל זאת בזכות הכלכלה והתעשייה החזקה, שמאפשרת לממשלה לבצע פעולות חברתיות חשובות כמו תיקון עוול היסטורי של העלאת קצבאות הנכים".

שרגא ברוש (מימין) ואלי כהן שרגא ברוש (מימין) ואלי כהן צילום: עמית שעל, גיא אסיאג

 

נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש, השיב לו כי "אכן משבר הדולר הוא בעיה עצומה וקשה ליצואנים ואנחנו נמצאים במלחמה יומיומית, שחורגת כבר הרבה מעבר למשבר הדולר. עם שער הדולר לבדו היינו מסתדרים, ועם שער היורו לבדו היינו מסתדרים, אבל הכל ביחד כבר כבד עלינו".

 

באירוע האחרון בו השתתפו כהן וברוש –בדיוק לפני שבוע- נוצר ויכוח קולני בין השניים על האחריות של הממשלה למתרחש בתעשייה. אלא שהפעם, ברוש העדיף להסתכל על החצי הכוס המלאה ואמר "אנחנו אופטימיים ומאמינים שלמרות כל הקשיים, התעשייה יכולה לצמוח. הרבה שנים לא היה שר תעשייה בישראל ונשארנו לבד להילחם במערכה. אני יודע שממשלת ישראל קשובה כיום לתעשייה הישראלית בעיקר לאור התכנית 'נטו תעשייה' שהקציבה מיליארדי שקלים לקידום החברות היצרניות בישראל".

 

בעקבות דבריו של כהן, גורמים בבנק ישראל אומרים ש"מוטב ששר הכלכלה יתמקד בפתרון הבעיות של התעשייה, ולא יתבטא לגבי דברים שבהם הוא לא מכיר את העובדות ומעולם לא פנה וביקש ללמוד אותן".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x