$
בארץ

תקציב החינוך יגדל ב-2.5 מיליארד שקל ב-2019; חמישית מהסכום - לפרויקט סייעת שנייה

התקציב יסתכם ב-60 מיליארד שקל; בין הפרויקטים שיתוקצבו - קיצור ימי החופשות, צמצום מספר התלמידים בכיתה, והשקעה במקצועות האנגלית, המתמטיקה והמדעים

ספי קרופסקי 17:0311.01.18
שר החינוך נפתלי בנט הציג היום (ה') את תקציב משרדו ל-2019 שצפוי להגיע לכ-60 מיליארד שקל לאחר תוספת של 2.5 מיליארד שקל שעליה הוחלט בדיונים האחרונים. מדובר בתקציב השני בגודלו בין משרדי הממשלה, ורק תקציב משרד הביטחון נחשב לגדול יותר. בין הרפורמות והפרויקטים שיתוקצבו השנה נמנים בתי הספר של החגים (המוכר גם כקיצור ימי החופש), צמצום מספר התלמידים בכיתה, סייעת שניה והשקעה במקצועות האנגלית, המתמטיקה והמדעים.

 

 

 

עם הצגת התקציב אמר בנט, כי "השנתיים הקרובות יהיו שנים של חינוך טוב, איכותי ואישי. בחרנו להשקיע בעתיד האישי של כל ילדה וילד, במורים, ולא פחות מכך – להשקיע בעתידה של המדינה. נמשיך לחזק את המתמטיקה, את האנגלית המדוברת, להקטין את הצפיפות בכיתות, לקצר את החופשות ולשפר את תנאי העסקתם של מורים".

 

נפתלי בנט שר החינוך נפתלי בנט שר החינוך צילום: עמית שאבי

 

 

במשרד החינוך מנו את העלויות של שלל התוכניות שיכללו בתוספת התקציב לשנה הבאה ובהם, כאמור, התוכנית לקיצור החופשות בעלות של כ-400 מיליון שקל. במסגרת תכנית זו ייפתחו בתי הספר גם בחופשות חנוכה ופסח על מנת שיוענקו לתלמידים מסגרות חינוכיות, שיקלו מעט גם על ההורים שנדרשו עד כה למצוא פתרונות יצירתיים במקביל לעבודתם. בשנה הנוכחית התכנית תופעל במשך חמישה ימים, והחל מהשנה הבאה במשך עשרה ימים.

 

בשנה הנוכחית צפוי המשרד גם להמשיך בתוכנית הלאומית לקידום המתמטיקה בישראל בעלות של 75 מיליון שקל. השנה התוכנית תתמקד בהרחבת מספר התלמידים הלומדים 5 יחידות מתמטיקה, בייחוד ביישובי הפריפריה הגיאוגרפית והחברתית. כמו כן יתמקד המשרד במעבר תלמידים מצטיינים ב-3 יחידות לימוד ל-4 יחידות לימוד, וכן לעודד תלמידים שאינם נבחנים כלל במתמטיקה לסיים בגרות ב-3 יחידות לימוד לפחות. בין השאר יינתנו תגבורים לימודיים, ליווי באמצעות חונכות וירטואלית וגם יוקצה תקציב להמשך הרחבות ההסמכה למורים וכן מתן מענקים לסטודנטים במכללות ובאוניברסיטאות שיבואו ללמד את המקצוע.

 

מקצוע נוסף שיושם עליו דגש בשנת התקציב הנוכחית הוא לימודי האנגלית ולכך יושקעו 70 מיליון שקל מתקציב המשרד. התקציב ייתן מענה לשורת פעולות שנועדו לקדם אנגלית מדוברת - קורס לכל תלמיד בכיתה י' באנגלית מדוברת, תוספת של שעת לימוד שתוקדש לאנגלית בכיתות ז', הרחבת מועדון הדיבייט ותחרויות ארציות לתלמידי כיתות ט', ספריות כיתתיות באנגלית כבסיס לשיפור הקריאה ולשיח דבור בכיתות ד', ה' ו'. לצד אלה, התקציב ייתן מענה להגדלת שיעור התלמידים שייגשו ל- 4 ו-5 יחידות לימוד. בעניין זה קבע המשרד יעד של 70% לומדים יחידות מוגברות. לשם כך המשרד יעניק תוספת של 2,000 שעות להזנקת תלמידים בין יחידות הלימוד. המשרד גם מתכונן להמשיך לגייס מורים חדשים.

 

במשרד החינוך מתכננים במסגרת התקציב הנוכחי להשקיע בתחומי החינוך בצפון 120 מיליון שקל, וזאת על מנת לצמצם פערים בין שכבות סוציו-אקונומיות גבוהות ונמוכות. הכסף יושקע בין השאר בפתיחה של מרכזי נוער, מלגות לסבסוד פעילויות פנאי ויוזמות חינוכיות מקומיות. מתוך 120 מיליון שקל יוקצו 44 מיליון שקל לפרויקט "חוג לכל ילד" לכ-33 אלף תלמידים מכיתות ד'-ה' במגוון תחומים ובהם שפות, טכנולוגיה ומדעים, טבע, ספורט, מוזיקה, אמנות ועוד.

 

התוכנית לצמצום מספר התלמידים בכיתות שהחלה בשל "מחאת הסרדינים" תמשיך גם בשנה הנוכחית, ויוקדש לה תקציב של 50 מיליון שקל. היא תמשיך לפעול באופן דיפרנציאלי כך שמספר התלמידים בכיתות מעשירוני הטיפוח הנמוכים יופחת בקרב תלמידי כיתות א' עד ד'.

 

לפרויקט סייעת שנייה יוקדש סכום של כחצי מיליארד שקל שיוזרם לשם העסקתם של עוזר או עוזרת נוספים בגני הילדים שבהם לומדים 30 תלמידים ומעלה. לצורך כך יוקצה סכום של כ-5,000 שקל לכל גן. כמו כן יושקעו 600 מיליון שקל בפרויקט הצהרונים שיעניק מסגרות לימודיות בשעות הצהריים לכ-200,000 ילדי גנים ולתמידי כיתות א'-ב', כשהמטרה היא להרחיב את מספר הרשויות שבהן ניתן השירות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x