$
בארץ

הממשלה תקצה 1.15 מיליארד שקל לתעשייה בתקציב 2019

הכספים יושקעו במו''פ וחדשנות טכנולוגית, בכוח אדם מיומן, ובהפחתת הנטל הרגולטורי; שר הכלכלה אלי כהן: "ישראל חייבת להיערך למהפכה התעשייתית הבאה"

אדריאן פילוט 14:0704.01.18
שר האוצר משה כחלון ושר הכלכלה אלי כהן הגישו היום (ה') את תוכניתם לחיזוק התעשייה בישראל. לפי התוכנית, האוצר יקצה 1.15 מיליארד שקל לתעשייה במהלך השנים הקרובות. ההקצאה התקציבית תיעשה במסגרת תקציב המדינה לשנת 2019 שיגיע בעוד שבוע לאישור הממשלה.

 

 

 

רוב פרטי התוכנית נחשפו כבר במהלך השנה האחרונה בה התנהל מו''מ מתמשך בין מנכ''ל האוצר שי באב''ד לבין נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש, שבעוד מספר שעות בודדות יגיע עם "הישג" זה לאסיפה הכללית של התאחדות ויבקש שוב את אמון התעשיינים וינסה להיבחר שוב.  

 

משה כחלון ואלי כהן במסיבת העיתונאים היום לסיוע לתע משה כחלון ואלי כהן במסיבת העיתונאים היום לסיוע לתע צילום: מוטי קמחי

 

המלצות הוועדה עסקו בשלושה תחומים מרכזיים: מו''פ וחדשנות טכנולוגית, כוח אדם מיומן, והפחתת הנטל הרגולטורי.

 

לגבי מו"פ וחדשנות טכנולוגית, התוכנית מיויעדת ליצור יתרון תחרותי על פני מדינות בהם הייצור זול, וכן בהטמעת טכנולוגיות ייצור מתקדם, שיאפשרו להקטין את פערי עלויות הייצור. לצורך כך התוכנית מתרכזת בין היתר להרחיב את מסלולי הסיוע ברשות לחדשנות ליצירת מחקר ופיתוח בתעשייה היצרנית, פיתוח רשת מכוני מחקר יישומיים בדומה לקיים במדינות כמו גרמניה וארה"ב וקיום מסלולי סיוע לביצוע השקעות הוניות בתעשייה המסורתית הלא-מייצאת לשם הגדלת פיריון העבודה. כמו כן גיבוש כלים ייעודיים לתעשייה הקטנה והבינונית בתחומים אלה וכן לייצר 'גשר' בין כלי הסיוע של המדינה בשלב יצירת מו"פ לבין כלי הסיוע בשלב ביצוע ההשקעות ההוניות – וזאת על מנת לגשר על "עמק המוות" – פרק הזמן שבין סיום המחקר והפיתוח של מוצר ועד הגעה לשלב בו מתבצע ייצור מסחרי של אותו מוצר.  

 

 

שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים צילום: עמית שעל

 

התוכנית גם מבקשת לטפל במחסור בכוח אדם מיומן אשר מאפיין את מרבית ענפי המשק, ובפרט את התעשייה. לצורך כך, היא מתקצבת הרחבת ההכשרות המקצועיות בשילוב מעסיקים וכן פתרונות ארוכי טווח כמו הרפורמה לשיפור רמת המקצועיות במכללות הטכנולוגיות וכן המלצות לביצוע רפורמה לשדרוג מערך החינוך הטכנולוגי.

 

בהקשר של הפחתת הנטל הרגולטורי, נושא שבו המשק הישראלי נמצא בפיגור בהשוואה בינלאומית, התוכנית כוללת מספר המלצות הכוללות בין היתר הקמת ONE STOP SHOP למגזר העסקי והתעשייה בפרט, ייעול הליך הקצאת הקרקע והתכנון לתעשייה, בתחום בטיחות האש וכן המלצות בתחום הרגולציה הסביבתית ורגולציית בטיחות האש.

 

לדברי שרגא ברוש,"המלצות הצוות הציבורי שהובילו משרדי האוצר והכלכלה והתעשייה, הן למעשה בשורה ממשלתית רשמית על הנעת המהפכה התעשייתית 4.0 בישראל. בשלוש השנים הקרובות יוזרמו תקציבים של 2 מיליארד שקל לפיתוח ההון האנושי, הטמעת טכנולוגיות חדשות וייצור מתקדם, הנעת תהליכי מחקר ופיתוח והסרת הרגולציה שמעכבת את פיתוח התעשייה".

 

שר הכלכלה אלי כהן אמר כי "התעשייה הישראלית חייבת להיערך למהפכה התעשייתית הבאה, הן ביכולות טכנולוגיות והן בהכנת ההון האנושי ולבצע התאמות לאתגרים של השנים הקרובות. התוכנית חיונית לקידום מטרות אלו! כולנו רוצים לקדם השקעות בחינוך, ברווחה ובבריאות ולכן אנחנו צריכים מגזר תעשייתי, טכנולוגי ויצרני חזק, שיאפשר את מימושן של כל תוכניות הנטו החשובות לכלכלת ישראל".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x