$
בארץ

פרסום ראשון

שיחות הרפורמה בחברת החשמל נתקעו, ביהמ"ש ידון בזכות השביתה רק באמצע החודש

יו"ר הוועד מיקו צרפתי שלח הודעה לעובדים והסביר, כי "עקב המשבר העמוק בשיחות המו"מ על הרפורמה, נדרשת ישיבת מזכירות לצורך עדכון וקבלת החלטות"

ליאור גוטמן 14:5103.12.17

שיחות הרפורמה בחברת החשמל עלו בימים האחרונים על שרטון, ועל פי הערכות בסביבת ועד חברת החשמל יש נתק בין הצדדים סביב שני נושאים עיקריים - רפורמה ניהולית והיקף הפיצוי שיקבלו העובדים. בהודעה שהוציא יו"ר הוועד דוד (מיקו) צרפתי לעובדים הוא מסביר ש"עקב המשבר העמוק בשיחות המו"מ על הרפורמה, נדרשת ישיבת מזכירות לצורך עדכון וקבלת החלטות". עוד מספר צרפתי שההנהלה ביקשה את הארכת התקופה לעובדים ארעיים המועמדים לקביעות עד לסוף 2018 כאשר ההסכמה ניתנה עד ל-31 בדצמבר בלבד "במטרה לאפשר דיון פנימי שלנו לצורך קבלת החלטה ושקילת דרכינו לעתיד ואת צעדנו בהמשך".

 

 

 

 

מיקו צרפתי יו"ר ועד העובדים מיקו צרפתי יו"ר ועד העובדים צילום: עמית שעל

 

 

בשל המשבר בשיחות ההסתדרות וועד העובדים הגישו בחמישי האחרון לביהמ"ש העליון בקשה נוספת לדחיית מועד הדיון בנושא זכות השביתה של העובדים. הבקשה, שאושרה על ידי פרקליטות המדינה וחברת החשמל (אבל לא על ידי יצרני החשמל הפרטיים), מבקשת לקיים דיון בנושא רק ב-14 בדצמבר, זאת כשבועיים לאחר מועד הדיון המקורי (סוף נובמבר) שגם הוא הוארך לפחות פעם אחת לבקשת הצדדים. הנימוק הוא קיום שיחות רפורמה שכאמור לא מובילות בשלב זה לאף מקום.

 

במקור, בתחום ניהול כ"א המדינה וחברת החשמל מתכוונות לקדם במסגרת הרפורמה פרישה לאורך 7 שנים עם כמות של כ-250 עד 300 איש בשנה, כאשר כל עובד מגיל 55 וותק של 25 שנות עבודה ומעלה יוכל לפרוש. מבחינת תנאי הפרישה הוועד ביקש להשיג גובה פיצויים של 120% מהשכר לפורשים כמו גם תוספת של כ- 1,250 שקל לשכר הפנסיוני. עוד דובר שעובדים שישארו בחברה (מעבר ל-7 שנות ההסכם) ויפרשו בגיל פרישת חובה יקבלו כ- 2,000 שקל תוספת לשכר הפנסיוני, כאשר ההערכות הן שעלות הפרישה  עשויה להגיע לעד 4.5 מיליארד שקל שחברת החשמל תוכל לממן ממכירת נכסים או מהנפקת אג"ח לתקופה קצרה של 4 עד 6 שנים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x