$
בארץ

הסתיימה השביתה בבנק אגוד, המו"מ בין העובדים להנהלה יימשך בימים הקרובים

בעקבות הסכם המיזוג, 1,300 העובדים שבתו בשבוע שעבר לאחר שמזרחי טפחות דורש לרכוש את אגוד רק עם 30% מהם

רעות שפיגלמן 13:5503.12.17

עובדי בנק אגוד חזרו הבוקר (א') לפעילות מלאה וכל מחלקות הבנק שבו גם כן לפעילות סדירה. בימים הקרובים צפויה להתקיים פגישה בין נציגי ועדי העובדים לבין ההנהלה על מנת להתניע מחדש את המו"מ, שהופסק לפני החתימה על הסכם המיזוג עם מזרחי טפחות.

 

 

החזרה לשגרה בבנק אגוד מגיעה אחרי שבשבוע שעבר עובדי הבנק שבתו בימים ג'-ה' וביום ו' סיפקו סניפי אגוד שירות טלפוני. הבוקר כל 36 סניפי הבנק פתוחים, גם כאלה שסגורים בדרך כלל בימי ראשון.

 

הרקע לשביתה שהתקיימה הינו עסקת המיזוג שנחתמה בשבוע שעבר בין גרעין השליטה בבנק אגוד לבין הנהלת מזחי טפחות, הסכם לפיו בנק איגוד ימוזג במלואו אל תוך מזרחי טפחות, בכפוף לאישורים ולתנאים שייבדקו בחצי השנה הקרובה.

 

באגוד כ-1,300 עובדים, 400 מהם זמניים. במזרחי טפחות מעוניינים לקלוט רק חלק מהעובדים. באגוד 250 מנהלים ומורשי חתימה והם יעמדו במוקד המו"מ. באגוד פקידים 550 קבועים. במזרחי טפחות זקוקים לחלק מסוים מהעובדים על מנת לתפעל את הפעילויות השונות של אגוד ועל מנת להעמיד שירות בפריסה הסניפית, ולכן צפוי להתקיים מו"מ על פרישה מרצון של מספר קטן יותר של עובדים בהשוואה לשכבת המנהלים. במחלקת המחשוב 170 עובדים, מתוכם 60 הם עובדים זמניים, ובה צפוי שמרבית עובדי המחלקה ייקלטו במזרחי טפחות.

הפגנה של עובדי בנק אגוד בהרצליה בשבוע שעבר הפגנה של עובדי בנק אגוד בהרצליה בשבוע שעבר קרדיט: יח"צ, ועד בנק אגוד

 

טרם חתימת העסקה נעשו נסיונות ונתקיימו פגישות בין נציגי הוועדים בבנק אגוד לבין גרעין השליטה בבנק אגוד על מנת לפתור את הסוגייה של קיצוץ בכוח האדם ומתווה התייעלות לקראת העסקה, אולם המשא ומתן לא צלח והעסקה נחתמה תוך התנייתה בנתאי מתלה (ישנם עוד כמה תנאים) שאומר שיש להגיע להסכמה על מתווה התייעלות מול עובדי בנק אגוד בפרק הזמן של חצי השנה הקרובה.

 

גם אם לא תושג הסכמה עדיין יש באפשרותו של מזרחי טפחות לוותר על התנאי המתלה הזה ולקיים את העסקה כפי שהיא כאשר סוגיית מתווה ההתייעלות בהיבט של העובדים תטופל על ידי מזרחי טפחות, כמו גם ההוצאות שנלוות לכך ונאמדות בעלות של כ-1.5 מיליון שקל לעובד של בנק אגוד שהעסקתו בבנק תסתיים תוך חתימה על הסכם פרישה מוקדמת מרצון. עובדי אגוד מצידם מעוניינים כי הבנק ימשיך לפעול כבנק עצמאי בין אם יימכר לצד ג' ובין אם לא.

 

יחד עם זאת סכסוך העבודה עליו הוכרז בחודש אוגוסט כן נשאר בעינו. זאת אומרת שלוועדי העובדים בבנק אגוד כן יש עדיין זכות לנקוט בעיצומים ובשביתה. ולכן נשאלת השאלה מדוע לא ממשיכים העובדים לשבות? החלטת ועדי העובדים שלא להמשיך את השביתה עשויה לרמוז על כך שעובדי אגוד הפנימו את העובדה שידם של מזרחי טפחות ושל גרעין השליטה בבנק אגוד נמצאת על העליונה - ומדוע? כי בעלי השליטה באגוד, שעומד על המדף ללא איתור רוכש זמן רב, לא נהנים מדיבידנדים ומעוניינים למכור את אחזקותיהם בו. גרעין השליטה באגוד מורכב ישעיהו לנדאו (24.78%), משלמה אליהו (27.12%) הבעלים של מגדל, ומיורשי דוד לובינסקי (רות מנור ויעל אלמוג זכאי) שלהן 22.86%. ביחס לאליהו, עבורו זה לא עניין של רצון אלא חובה בשל מגבלות חוק הריכוזיות שלא מאפשרות לו להיות בגרעין שליטה של בנק במקביל לשליטתו בגוף פיננסי אחר (חברת הביטוח מגדל שבבעלותו).

 

לכן ככל שעסקת המיזוג לא תצלח, גרעין השליטה באגוד צפוי לממש אחזקתו באמצעות מכירה של פעילויות הבנק, משום שמכירה של מניות הבנק לצד ג' אחר סביר להניח שיתקשו למצוא צד ג' כזה . במכירת פעילויות הבנק מדובר למשל על מכירת תיקי ההלוואות, הרכוש הקבוע וכו' ולאחר מכן הבעלים ימשכו דיבידנד ופעילות הבנק תיסגר- וזה אומר שכל העובדים של בנק אגוד ילכו הביתה. לכן בתרחיש שבו מזרחי טפחות לא ימזגו לתוכו את אגוד כל עובדי אגוד ילכו הביתה, וזה פחות עדיף לעובדי אגוד לעומת מצב שבו יבוצע המיזוג ורק חלק מעובדי אגוד יסיימו העסקתם בבנק.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x