$
בארץ

בית הדין לעבודה אישר: מפעל נגב קרמיקה ייסגר, העובדים יפוטרו

חברי בית הדין דחו את בקשת ההסתדרות למנוע את סגירת המפעל בירוחם ואת פיטורי 140 העובדים בו. לפי ביה"ד, ההחלטה על הסגירה היא בסמכות בלעדית של המעסיק והוא אינו נדרש לקיים מו"מ עם העובדים

ענת רואה 17:3721.11.17

בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע דחה את בקשת ההסתדרות למנוע את סגירת מפעל נגב קרמיקה בירוחם ואת פיטורי עובדי המפעל.

 

חברי בית הדין כתבו בהחלטתם כי הם ערים לתוצאות החמורות שייגרמו בגין סגירת המפעל, אם אכן ייסגר. "מדובר בפיטורים של קרוב ל-140 עובדים, על כל המשתמע מכך. אין ספק כי הדבר יביא גם לפגיעה קשה ביישוב קטן כמו ירוחם, אשר ממילא מתמודד עם אחוזי אבטלה גבוהים".

 

חברי ההרכב, הנשיא שמואל טננבוים, נציגת העובדים פסה מרקוביץ ונציג המעסיקים גבריאל דנה, כתבו כי במהלך הדיון הם ניסו להביא להסדר מוסכם שימנע את התוצאות הקשות, אולם הניסיונות לא צלחו. הם קראו לצדדים להמשיך לנסות להגיע להסדר שימנע את פיטורי כל העובדים, ולהתחשב גם במיקומו של המפעל ובהשפעה הקשה שתהא לסגירתו על כל האזור.

 

נגב קרמיקה היא חברה לשיווק אריחים ומוצרי עיצוב הבית המעסיקה כ-700 עובדים, ביניהם כ-550 עובדי ייבוא ומכירות ו-140 עובדי מפעל הייצור בירוחם.

 

עובדי נגב קרמיקה מפגינים מול בית המשפט בבאר שבע (ארכיון) עובדי נגב קרמיקה מפגינים מול בית המשפט בבאר שבע (ארכיון) צילום: באדיבות דוברות ההסתדרות

 

 

רוב העובדים מאורגנים באמצעות ההסתדרות. ביוני 2016 נחתם הסכם קיבוצי שנולד בשל המצב הכלכלי הקשה של המפעל, ובאפריל 2017 נמכרה הבעלות בחברה מקבוצת אפריקה ישראל השקעות בע"מ לבעלות הנוכחית, קבוצת משקיעים שבראשה קרן ויולה קרדיט ויניב לרנר.

 

לפני כחודש סגרה החברה את מפעל היצור בירוחם ונשלחו מכתבי שימוע לכלל עובדיו. ההסתדרות הגישה בקשה דחופה למנוע את המהלך.

 

חברי ההרכב ענו בפסק הדין לשאלה המשפטית בדבר חובת מעסיק במערכת יחסים קיבוצית לנהל מו"מ או להיוועץ עם נציגות העובדים אגב החלטה על סגירת מפעלו הכרוכה בפיטורי עובדיו המאורגנים.

 

הם כתבו כי ההחלטה על סגירת המפעל הינה החלטה המצויה בתחום סמכותו הבלעדי של המעסיק, מבלי שהמעסיק נדרש לקיים מו"מ.

 

יחד עם זאת, מדובר בהחלטה בעלת השלכה ישירה וקיצונית על העובדים, ומהתשתית העובדתית שהונחה הם למדים שבכל זאת התקיימה היוועצות עם נציגות העובדים לעניין עצם סגירת המפעל.

 

"לא היתה כל מחלוקת על כך שמזה זמן רב המפעל אינו רווחי. מדובר בחברה שהיתה על סף פירוק, ועל רקע זה נמכרה באפריל 2017 לבעלות הנוכחית. המבקשת ידעה והיתה מעורבת בהליך מכירת המניות", כתבו חברי בית הדין.

 

בעקבות זאת נדחתה הבקשה לסעדים זמניים, ונקבע כי החברה רשאית לשלוח לעובדי המפעל מכתבי שימוע חדשים וכי העובדים זכאים למלוא שכרם עד למועד הפיטורים, כמו גם להודעה מוקדמת כדין.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x