$
בארץ

השכר הממוצע באוגוסט ללא שינוי: 10,230 שקל ברוטו בחודש

על פי הלמ"ס, השכר הממוצע הגבוה היה בענפי הייטק עם 19,720 שקל ברוטו בחודש. אחריהם עובדי חברת החשמל ומקורות – עם 17,240 שקל. עפ"י הנתונים, ישנה התמתנות מסויימת בקצב הגידול במשרות השכיר

מיקי פלד 15:0207.11.17

השכר הממוצע במשק בחודש אוגוסט עמד על 10,230 שקל ברוטו בחודש, כך עולה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שפורסמו היום (ג'). בהשוואה לחודש יולי מדובר בשינוי מזערי, ירידה של 38 שקל.

 

 

 

ככלל, השכר הממוצע ממשיך להראות קצב גידול נאה. בהסתכלות תלת-חודשית, שהיא הנדרשת כדי לקבל מושגים על המגמה של השינוי בשכר הממוצע, בחודשים יוני-אוגוסט עלה השכר הממוצע ב-2.4% (בחישוב שנתי ובמחירים שוטפים), אמנם ירידה קלה לעומת קצב של 4% בשלושת החודשים מרץ-מאי, אך לא מן הנמנע שהעלייה בתחילת השנה היא תוצאה של העלאת שכר המינימום בינואר ל-5,000 שקל בחודש.

 

 

עובדים של חברת החשמל (ארכיון) עובדים של חברת החשמל (ארכיון) צילום: יובל חן

 

העלאה נוספת בשכר המינימום, בסך של 300 שקל, אמורה להתבצע בדצמבר וצפויה גם היא לגרור העלאות בשכר הממוצע, בין השאר עקב ההשפעה של העלאת השכר לא רק על מי שמקבל אותו אלא גם על השכירים שמקבלים מעט מעליו וסביר להניח שידרשו או יקבלו תוספת כדי לשמור על פער השכר בינם לבין מקבלי שכר המינימום.

 

החדשות שצריכות למקד את תשומת הלב של אנשי האוצר ובנק ישראל, הוא הקיטון בקצב הגידול של משרות השכיר במשק. על פי הלמ"ס, בחודשים יוני-אוגוסט מספר משרות השכיר במשק גדלו ב-0.6% בלבד (בקצב שנתי) לעומת שלושת החודשים הקודמים, שבהם העלייה היתה של 1.1%.

 

ככלל, ישנה התמתנות מסויימת בקצב הגידול במשרות השכיר, מה שמצביע על משק שמתקרב למצב של תעסוקה מלאה, שעל פניה היא דבר מבורך, אך באותה מידה עשוי להצביע גם על התקרבות לנקודה בה המגמה החיובית של ירידה באבטלה תיעצר ואולי אף תתהפך.

 

השכר הממוצע הגבוה ביותר שולם לעובדים בענפי הייטק עם 19,720 שקל ברוטו בחודש. אחריהם הגיעו העובדים בענפי החשמל, מים וביוב – המורכב בחלקו הגדול מעובדי חברת החשמל ומקורות – עם 17,240 שקל ברוטו בחודש. בחקלאות, לעומת זאת, השכר הממוצע עמד על 6,679 שקל בחודש. על פי הלמ"ס כשני שליש מהעובדים משתכרים מתחת לשכר הממוצע במשק.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x