$
בארץ

יש הסכם: הסתיימה השביתה במכללות

הושג הסכם בין חברי הסגל ב-17 מכללות מתוקצבות לבין נציגי האוצר והות"ת; בין השאר, יגובש הסכם קיבוצי לתקופה ארוכה שבמהלכה טבלאות השכר שאושרו לחברי הסגל הבכיר באוניברסיטאות יחולו גם על חברי הסגל במכללות

ספי קרופסקי 22:5522.10.17

לאחר ששבתו יום אחד בלבד ובתום מגעים שנמשכו עד שעות הלילה, הושג הסכם בין חברי הסגל ב-17 מכללות מתוקצבות לבין נציגי האוצר והות"ת (הוועדה לתכנון ותקצוב). בשל כך כ-55 אלף סטודנטים שנאלצו לא לפתוח את שנת הלימודים האקדמית היום – יחזרו מחר לספסל הלימודים.

 

בהודעה משותפת שפרסמו הערב הצדדים נמסר כי "ועד ראשי המכללות, המועצה המתאמת של ארגוני הסגל הבכיר הגיעו למתווה עקרונות להסכם קיבוצי שיחול על הסגל הבכיר במכללות. המתווה אושר על ידי נציגי האוצר והות"ת. על פי מסמך העקרונות יגובש הסכם קיבוצי לתקופה ארוכה שבמהלכה טבלאות השכר שאושרו לחברי הסגל הבכיר באוניברסיטאות יחולו גם על חברי הסגל במכללות. בנוסף, הוסכם גם על הקצאת תקציבים,אשר ישמשו לקידום ופיתוח המחקר וההוראה. הלימודים יתקיימו מחר כסדרם".

 

המגעים בין הצדדים ידעו עליות ומורדות כשביום שישי האחרון הם התפוצצו כששני הצדדים מאשימים אחד את השני בכישלון השיחות. היום חודשו השיחות רשמית כשבסופן הושגו הבנות שאפשרו לסגל לשוב לעבוד.

 

 

מכללת תל חי מכללת תל חי צילום: שמעון פרץ / מולטיקאם

 

 

חברי הסגל במכללות המתוקצבות ביקשו להגיע להסכם בדומה להסכמים שהושגו בין המדינה לחברי הסגל באוניברסיטאות. דרישותיהן העיקריות הן צמצום הפערים בין המשכורות של חברי הסגל בעלי הכנסה גבוהה לבין אלו בעלי הכנסה יחסית נמוכה; השוואת שעות העבודה שלהם לאלו של חברי הסגל באוניברסיטאות; שיפור מנגנוני צבירת הוותק וכן העלאת שכר בהתאם לותק; הגדלת התקציב המוקדש להצטיינות בהוראה ופעילות במכללה; הסדרת שבתונים כפי שנהוג באוניברסיטאות ועוד.

 

ההסכם הקיבוצי האחרון שנחתם בין חברי הסגל במכללות המתוקצבות לבין המדינה נחתם ביוני 2011 והיה תקף לשלוש שנים. בתום התקופה ביקשו חברי הסגל לפתוח במגעים עם המדינה, דרישה שנענתה בדצמבר 2016. מאז התקיימו מגעים עד לתקופה האחרונה – אולם במשרד האוצר טוענים כי דרישות חברי הסגל גדולות מדי.

 

חברי הסגל הבכיר במכללות המתוקצבות, כלומר אלו שנתמכת על ידי המדינה – מרוויחים משכורת הנעה בממוצע בסביבות ה-21 אלף שקל ברוטו בחודש. מירב העיסוק שלהם הוא בהוראה, בשונה מחברי הסגל באוניברסיטאות העוסקים גם במחקר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x