$
בארץ

פיצוץ במו"מ: האם השביתה במכללות המתוקצבות מתקרבת?

אם לא תירשם התקדמות במו"מ בין האוצר לוועד ראשי המכללות במהלך סוף השבוע, 17 מוסדות צפויים להשבית את הלימודים ביום ראשון

ספי קרופסקי 18:1619.10.17
המגעים שהתנהלו היום (ה') בין נציגי האוצר לבין ועד ראשי המכללות האקדמיות המתוקצבות התפוצצו, ואם לא תירשם התקדמות במהלך סוף השבוע 17 מוסדות צפויים להשבית את הלימודים בראשון. לאחר שהמגעים פסקו יצאו הודעות סותרות מצד שני הצדדים, משרד האוצר וועד ראשי המכללות, כשכל צד מאשים את השני בכישלון השיחות.

 

 

 

מטעם משרד האוצר נמסר היום כי הם הניחו בפני ארגון הסגל הבכיר של המכללות הציבוריות "הצעת פשרה ראויה והוגנת בניסיון למנוע את השביתה המתוכננת ולאפשר ל-55 אלף הסטודנטים לפתוח את שנת הלימודים".
 צילום: אוראל כהן

 

מנגד, מהמועצה המתאמת של הסגל הבכיר במכללות הציבוריות נמסר כי "משרד האוצר מתנהג בצורה נבזית. מצד אחד מגיש הצעה שנועדה להשפיל את המרצים, ומהצד השני רץ לתקשורת לדווח על פיצוץ המו"מ. כפי שהודענו אתמול אין בכוונתנו לפתוח את שנת הלימודים. אנו קוראים לשר החינוך ולשר האוצר להתערב באופן אישי לפתרון הבעיה".

 

מהן דרישות הסגל?

 

חברי הסגל במכללות המתוקצבות מבקשים להגיע להסכם בדומה להסכמים שהושגו בין המדינה לחברי הסגל באוניברסיטאות. דרישותיהן העיקריות הן צמצום הפערים בין המשכורות של חברי הסגל בעלי הכנסה גבוהה לבין אלו בעלי הכנסה יחסית נמוכה; השוואת שעות העבודה שלהם לאלו של חברי הסגל באוניברסיטאות; שיפור מנגנוני צבירת הוותק וכן העלאת שכר בהתאם לוותק; הגדלת התקציב המוקדש להצטיינות בהוראה ופעילות במכללה; הסדרת שבתונים כפי שנהוג באוניברסיטאות ועוד.

 

ההסכם הקיבוצי האחרון שנחתם בין חברי הסגל במכללות המתוקצבות לבין המדינה נחתם ביוני 2011 והיה תקף לשלוש שנים. בתום התקופה ביקשו חברי הסגל לפתוח במגעים עם המדינה, דרישה שנענתה בדצמבר 2016. מאז התקיימו מגעים עד לתקופה האחרונה - אולם במשרד האוצר טוענים כי דרישות חברי הסגל גדולות מדי.

 

חברי הסגל הבכיר במכללות המתוקצבות, כלומר אלו שנתמכת על ידי המדינה – מרוויחים משכורת הנעה בממוצע בסביבות 21 אלף שקל ברוטו בחודש. מירב העיסוק שלהם הוא בהוראה, בשונה מחברי הסגל באוניברסיטאות העוסקים גם במחקר.

 

 

 

לפי האוצר, במסגרת המגעים שניהלו מול נציגי הסגל, האחרונים ביקשו להעלות את משכורותיהם ב-15% באופן הדרגתי לתקופה של שש שנים. אלא שנציגי המדינה מסרבים נכון לעכשיו לבקשה זו ומציינים כי גם כשנוהלו מגעים מול חברי הסגל באוניברסיטאות, הם קיבלו לבסוף תוספת של 9% לפרק זמן של שש שנים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x