$
בארץ

הממשלה צפויה לאשר מחר את הרחבת המינויים הפוליטיים במשרדים

הצעת שקד ולוין תוליד 13 משרות אמון חדשות של משנה למנכ"ל ‑ ושני שרים כבר בוחנים מועמדים. הסתדרות עובדי המדינה מאיימת בשביתה: "זה יאפשר לפוליטיקאים לשלוט בפקידות המקצועית"

אדריאן פילוט 08:0025.09.17

ממשלת ישראל צפויה לאשר מחר 13 משרות חדשות של משנה למנכ"ל שיוגדרו כמשרות אמון, בהתאם להמלצת שרת המשפטים איילת שקד ושר התיירות יריב לוין (ועדת שקד-לוין). זאת לאחר שוועדת שירות המדינה בראשות אודי פראוור, ממלא מקום הנציב, אישרה את ההצעה ערב ראש השנה. האישור יינתן כנראה פה אחד, לאחר ששר האוצר משה כחלון הודיע כי יצביע בעדו. מזכיר הסתדרות עובדי המדינה איים בשביתה אם יאושר המהלך, שהוא הגדיר "פוליטיזציה של מינויים בשירות המדינה".

 

הצעת ההחלטה של שקד ולוין מדברת על 22 משרדים ממשלתיים, אך היא אינה נוגעת לשניים מתוכם. המשרד לעניינים אסטרטגים אינו זכאי למינוי שכן אין בו 150 עובדים, כמתחייב מההצעה, ואילו במשרד הבריאות הוחלט כי המשנה למנכ"ל חייב להיות רופא (את התפקיד ממלא כעת פרופ' איתמר גרוטו). בשבעה מבין 20 המשרדים הנותרים – ביטחון, ביטחון פנים, תחבורה, חינוך, כלכלה, אוצר ושיכון - כבר מאויש תפקיד של משנה למנכ''ל.

 

שר האוצר, משה כחלון שר האוצר, משה כחלון צילום: נמרוד גליקמן

 

לפיכך, ב־13 משרדים יוכלו השרים להוסיף כבר עכשיו מינוי חדש של משנה למנכ"ל בתהליך של משרת אמון. בשבעת המשרדים שבהם התפקיד מאויש, הוא יהפוך ממינוי מקצועי למינוי פוליטי בסיום כהונתו של המשנה הנוכחי. ל"כלכליסט" נודע כי לפחות שני שרים כבר החלו לבחון שמות של מועמדים.

 

המהלך של שקד ולוין עבר כבר כמה תהפוכות ושינויים. ראשית כל, ועדת השירות קבעה למשרה תנאי סף מיוחדים כדי לסנן מועמדים בלתי רצויים: ניסיון של שש עד שבע שנים בתחום הרלבנטי (בהתאם להשכלת המועמד) וניסיון של חמש שנים בתפקיד ניהולי בכיר. כמו כן, המשנה למנכ"ל לא יורשה לעסוק בכוח אדם, כלומר הוא לא יוכל להוציא מכרזים ולפטר עובדים. עוד נקבע כי המשנה למנכ''ל, כמקובל בכל משרת אמון, יעזוב את התפקיד יחד עם השר והמנכ''ל.

 

המהלך נתקל בהתנגדות מפתיעה מצד הסתדרות עובדי המדינה. במכתב חריף לראש הממשלה מאיים מזכיר ההסתדרות אריאל יעקובי לפתוח בגל שביתות: "צר לי כי שרת המשפטים עוסקת בפוליטיזציה של מינויים בשירות המדינה, בניגוד גמור לדעת הפקידות המקצועית הבכירה בסקטור הממשלתי, בנוסף להתנגדותם של נציב שירות המדינה היוצא מר משה דיין וממלא מקום הנציב מר אהוד פראוור", כתב יעקובי.

 

לדבריו יעקובי, מדובר בניסיון לערער את המבנה האירגוני במשרדי הממשלה ולאפשר לפוליטיקאים לכפות את עצמם על הפקידות המקצועית באופן שיסכן את יישום החלטות הממשלה. יעקובי קרא לראש הממשלה להשאיר בידיו את השליטה במינויים, כמי שממונה על נציבות שירות המדינה, והמליץ לו "לסגת מהרצון להביא החלטה זו לאישור הממשלה, ולמנוע בכך את הצורך לנקוט בצעדים ארגוניים מצדנו".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x