$
בארץ

דו"ח החשכ"ל

גמלאי מערכת הביטחון משתכרים פי 3 ממורים בפנסיה

דו"ח החשב הכללי חושף כי הפנסיה החציונית לגמלאי מערכת הביטחון עומדת על 18.3 אלף שקל בחודש, בעוד שהפנסיה החציונית למורה עומדת על 6,170 בלבד. עוד עולה מהדו"ח: שיאן הפנסיה בקרב השופטים מקבל 92 אלף שקל בחודש

עמרי מילמן 15:0121.08.17

גמלאי של גופי הביטחון שאינם צה"ל, מרוויח פי 3 ממורה, כך עולה מדו"ח החשב הכללי לשנת 2016 שפורסם היום (ב'). קצבת הפנסיה החציונית לגמלאי כלל מערכת הביטחון עומדת על 12.2 אלף שקל בחודש (שמחצית מהגמלאים מרוויחים פחות ומחצית יותר ממנה), הקצבה החציונית של גמלאי ההוראה עומדת על 6,170 אלף שקל. הקצבה החציונית של גמלאי מערכת הביטחון עלתה בכ-700 שקל בהשוואה לשנת 2015, בעוד שקצבת גמלאי ההוראה גדלה ב-30 שקל בלבד.

 

עוד ניתן לראות כי בעוד שבצה"ל הקצבה החציונית עומדת על 12.3 אלף שקל, בקרב הגופים הביטחוניים שאינם צה"ל היא עמדה על 18.3 אלף שקל. ובעוד שגיל הפרישה הממוצע עד סוף 2016 מצה"ל היה 44, בקרב אותם גופים הוא עמד על 55. אגב, בקרב עובדי ההוראה גיל הפרישה הממוצע עמד על 56.

 

 

 צילום: ניב מוזמן

 

שופט עם פנסיה של 92 אלף שקל בחודש

 

דו"ח החשב הכללי מציג את תמונת המצב בנוגע לפנסיות התקציביות שמשולמות במגזר הציבורי, לא רק העלות הכוללת שעומדת בטווח הארוך על 747 מיליארד שקל, אלא גם גובה הקצבאות שניתן לכל סקטור במגזר הציבורי. שיאני קצבאות הפנסיה, כרגיל, הם השופטים והדיינים עם קצבה חציונית של 40 אלף שקל בחודש. השופט עם הפנסיה הגבוהה ביותר נהנה מפנסיה חודשית של 92 אלף שקל. למעשה כ-80 שופטים ודיינים (מתוך 451 גמלאים בסקטור הזה) בפנסיה נהנים מקצבה שגבוהה מ-50 אלף שקל בחודש. גיל הפרישה הממוצע שלהם הוא הגובה ביותר במגזר הציבורי- 64.

 

נבחרי ציבור (למשל חברי כנסת או ראשי עיר) נהנים מפנסיה חודשית חציונית של 18.2 אלף שקל בחודש. מתוך 309 נבחרי הציבור בגמלאות, שגיל הפרישה הממוצע שלהם עמד על 53, השיאן שנהנה מקצבה הגבוהה ביותר מקבל 56 אלף שקל בחודש.

 

 

 צילום: שאסטרסטוק

 

עובדי משרד מבקר המדינה - בראש טבלת הפנסיה התקציבית

 

בקרב עובדי המדינה קבוצה נוספת שזוכה לייחוד היא עובדי משרד מבקר המדינה שנהנים מפנסיה גבוהה יחסית לשאר עובדי משרדי הממשלה. עובדי משרד מבקר המדינה נהנים מפנסיה חציונית של 13.5 אלף שקל בחודש (לעומת קצבה חציונית של 4,800 שקל בחודש בקרב יתר גמלאי המדינה). עובד המדינה,שנהנה מקצבת הפנסיה הגבוהה ביותר מקבל 30 אלף שקל בחודש (עם חוזה בכירים אישי), זאת כאשר השיאן בקרב עובדי מבקר המדינה נהנה מפנסיה של 32.2 אלף שקל בחודש.

 

עבור המשטרה והשב"ס שדורשים השוואת תנאים עם גמלאי מערכת הביטחון, הקצבה החציונית עמדה בשנה שעברה על 8,500 שקל, כאשר השיאן (בדירוג של שופט) נהנה מקצבה חודשית של 65 אלף שקל. הפנסיה התקציבית החציונית של עובדי מערכת בריאות עמדה על 6,300 שקל בשנה שעברה כאשר השיאן שהינו רופא נהנה מקצבה חודשית של 23 אלף שקל.

 

בדו"ח מדגיש החשב הכללי כי בעוד שהליך אישור הגמלה של מרבית הגופים כרוך באישור של לפחות שני גופים, בהם אגף החשב הכללי, חברי כנסת, גופי הביטחון, צה"ל, המשטרה והשופטים קובעים ומאשרים לעצמם את הפנסיות. עוד עולה מהדו"ח כי בעוד שהצבירה המקסימלית ברוב הגופים היא עד 70% מהשכר, גופי הביטחון והמשטרה נהנים מקצבה של עד 76% ובמקרים שונים גם חורגים מתקרה זו. לאור ביקורת חריפה של מבקר המדינה על "מענקי הרמטכ"ל" שהגיעו לכ-19% והגדילו באחוזים ניכרים את הפנסיה של גמלאי צה"ל הודיע הרמטכ"ל אייזנקוט כי הוא מקטין את המענק לתקרה של 10%.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x