$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

ברוש לא ירוץ לנשיאות התאחדות התעשיינים

ברוש לא צפוי להתמודד לקדנציה נוספת. מספר תעשיינים בכירים ביקשו מיו"ר איגוד התעשייה הקיבוצית יונתן בשיא לרוץ, אך הוא סירב. גם שמו של נשיא החברה למשקאות רוני קוברובסקי עלה

מיקי פלד 06:5115.08.17

נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש לא צפוי להמשיך לקדנציה נוספת בתפקיד — כך נודע ל"כלכליסט". הקדנציה של ברוש מסתיימת בינואר 2018, וכבר עתה מתחילים מספר תעשיינים בכירים לבדוק אפשרויות למחליפים.

 

אחד הגורמים אליהם נעשתה פנייה הוא יושב ראש איגוד התעשייה הקיבוצית יונתן בשיא, שהשיב בשלילה. שם נוסף שעלה הוא רוני קוברובסקי, נשיא החברה המרכזית למשקאות קלים (קוקה־קולה), ומי שכיהן בעבר בכמה תפקידים בכירים בהתאחדות התעשיינים.

 

 

מימין: ברוש וקוברובסקי. "מתכוון לעבוד קשה עד היום האחרון" מימין: ברוש וקוברובסקי. "מתכוון לעבוד קשה עד היום האחרון" צילומים: אוראל כהן, עמית שעל

 

ריצה אפשרית לכנסת

 

ברוש מונה לתפקיד נשיא ההתאחדות בינואר 2015. הוא ניצח בבחירות את הנשיא דאז צביקה ארן, שלמעשה החליף את ברוש עצמו קודם לכן אחרי שתי קדנציות בתפקיד. למרות שהבחירות לתפקיד יערכו בתחילת ינואר, רשימות המועמדים צפויות להיסגר בנובמבר, כך שלא נותר עוד הרבה זמן למועמדים השונים להודיע על כך ולפעול להשגת תומכים.

 

ברוש מכחיש כי קיבל החלטה סופית, אך אנשי ההתאחדות כבר הבינו כי הוא לא מתכוון להמשיך. השאלה היא לא רק מי יחליף אותו בתפקיד, אלא גם מה יעשה מי שהתרגל במשך יותר מעשור להיות חלק ממקבלי ההחלטות והמשפיעים על הכלכלה הישראלית. גם בשלוש השנים בהן לא היה בהתאחדות התעשיינים, ברוש שמר על פרופיל ציבורי עם תפקידים כמו יושב ראש מועצת שירות התעסוקה.

 

ייתכן שברוש יינסה לחבור בשנה הקרובה למפלגה לקראת בחירות לכנסת, אם יהיו. ברוש לא זר לפוליטיקה הארצית והיה חבר הליכוד עד שנכנס לתפקיד נשיא ההתאחדות ב־2005. גם היום הוא קרוב לרבים במחנה הימין, כולל במפלגת כולנו ומפלגת ישראל ביתנו.

 

 

יו"ר איגוד התעשייה הקיבוצית יונתן בשיא. לא ירוץ יו"ר איגוד התעשייה הקיבוצית יונתן בשיא. לא ירוץ צילום: עמית שעל

 

חזית אחידה

 

תפקיד נשיא התאחדות התעשיינים נחשב לאחד התפקידים חזקים במשק. הוא משמש במקביל כיושב ראש נשיאות הארגונים העסקיים, משפיע על החלטות הכנסת והממשלה וחבר בוועדות השונות שבוחנות את המדיניות הכלכלית. מעבר לתארים הרשמיים, כוחו העיקרי של נשיא ההתאחדות הוא כוחו של השם שהוא מביא איתו. ככל שמדובר באישיות בכירה יותר בציבוריות ובפוליטיקה הישראליות, כך גדלה ההשפעה של התעשיינים על הנעשה במסדרונות מקבלי ההחלטות בירושלים. ברוש נחשב כמי שהיה לו כוח לא קטן, אך גם לא גדול כמו בימי התפארת של ההתאחדות, אז אנשים כמו דן פרופר, דב לאוטמן, אלי הורביץ ואחרים כיהנו בתפקיד.

 

בחודש הבא צפוי שר האוצר משה כחלון להכריז על תוכנית "נטו לתעשייה" שאמורה להיות אחת מפסגות ההצלחה של ברוש בקדנציה הנוכחית. בקדנציה זאת חווה ברוש לא מעט כישלונות מתוקשרים, כמו הרפורמה במכון התקנים; רפורמת סימון מוצרי המזון של משרד הבריאות; ורפורמת הקורנפלקס שפוגעת ביצרניות המזון הגדולות. ככלל, השנים האחרונות לא עשו טוב ליצרניות המזון, ולא מן הנמנע שהן יעשו לא מעט מאמצים כדי להציג חזית אחידה ומועמד לתפקיד מטעמן.

מברוש נמסר בתגובה: "אני מתכוון לעבוד קשה עד היום האחרון של הקדנציה. לא החלטתי מה יקרה לאחר מכן".

 

את תגובתו של רוני קוברובסקי לא ניתן היה להשיג.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x