$
בארץ

הסתיים הדיון על המשבר בהדסה; מחכים להכרעת בג"ץ

לאחר שהמדינה קיבלה את הצעת הפשרה לפיה כמה מהרופאים המתפטרים ייקלטו זמנית במרפאה בשערי צדק, הודיעו הרופאים כי הם מסרבים לפתרון הזמני. שופטי בג"ץ הקשיבו לשני הצדדים שחזרו על טיעוניהם והודיעו כי ימסרו את החלטתם בכתב בקרוב

ספי קרופסקי 17:5209.07.17

הסתיים הדיון בבג"ץ בנוגע למשבר בבית החולים הדסה - והכדור עבר לידיים של שופטי בג"ץ. לאחר דיון שנמשך כשעה הודיע הרכב השופטים כי ידונו ביניהם וימסרו בקרוב החלטה בכתב. בתחילת הדיון חזרו שני הצדדים על הטיעונים שלהם מהדיון הקודם וכפי שהוגשו בתשובותיהם לבית המשפט.

 

 

כאמור, רגע לאחר שנדמה היה שמשבר הרופאים המתפטרים מהדסה נמצא על סף פתרון זמני, שוב נרשם פיצוץ בין הצדדים לקראת הדיון המכריע שנערך היום (א') בבג"ץ. המדינה ומשרד הבריאות הודיעו לבג"ץ כי הם לא מתנגדים לכך ששניים או שלושה מהרופאים המתפטרים יעברו לעבוד במרפאה ההמטו-אונקולוגית בשערי צדק עד סוף השנה, אלא שהרופאים המתפטרים המיוצגים על ידי עו"ד ארנה לין הודיעו לבית המשפט כי הם מסרבים להצעה.

 

את הדרך למתווה הפשרה הנוכחי סימנו שלושת שופטי העליון יורם דנציגר, עוזי פוגלמן ונעם סולברג בדיון שהתקיים בעתירת הורי הילדים החולים ביום שלישי האחרון, לאחר שעיקריו כבר נידונו במהלך מאמצי הגישור שהתקיימו לפני כן בחסות השופט בדימוס אליקים רובינשטיין. אז היו אלה המדינה ומשרד הבריאות שסירבו להצעה, בעוד שהרופאים עצמם הביעו נכונות אליה, מתוך מחשבה שפתרון כזה יסלול את דרכם לפתוח מחלקה חדשה בשערי צדק.

 

חלק מהרופאים המתפטרים מהדסה חלק מהרופאים המתפטרים מהדסה צילום: אוהד צויגנברג

 

 

אלא שהשורה התחתונה מהדיון שהתקיים בשבוע שעבר היא שהרכב השופטים אימץ את עמדת המדינה, לפיה אין הצדקה בעת הזו לפתוח מחלקה נוספת בשערי צדק, וכי הצעת הפשרה שנידונה מהווה פתרון זמני בלבד עד לסוף השנה הנוכחית. הרופאים ובאת כוחם טוענים כי מצב כזה פוגע באיכות הטיפול בילדים החולים ומהווה פגיעה בחופש העיסוק של הרופאים. לתשובת הרופאים הוצמדה תשובת שערי צדק ובא כוחו עו"ד צבי אגמון, שבה נטען כי המתווה הנוכחי פוגע בזכותו של בית החולים לגייס רופאים לעבודה.

 

מדובר בפלונטר מסוים שאליו נדרש היום הרכב השופטים. מצד אחד, הרופאים ובית החולים שערי צדק מתבססים על טיעונים משמעותיים: המרפאה ההמטו-אונקולוגית בשערי צדק כבר קיימת, ואין מניעה להעסיק בה כל רופא שיבקש לעבוד בה, לרבות הרופאים המתפטרים. לא מדובר בהקמת מחלקה המטו-אונקולוגית חדשה הדורשת את אישור משרד הבריאות, שכבר סירב לבקשה שכזו בתחילת השנה. מנגד, השופטים כבר הראו את הדרך למתווה הנוכחי ומשרד הבריאות והמדינה הסכימו לו. בינתיים הזמן אוזל ואיכות הטיפול בילדים החולים, שחלקם נדרשים לקבל טיפול במרכז הארץ - נפגעת.

 

ששת הרופאים המתפטרים ושלושת המתמחים מהמחלקה ההמטו-אונקולוגית רצו לעבור לבית החולים שערי צדק בבירה, לאחר סכסוך מתוקשר ומדמם עם מנכ"ל הדסה פרופ' זאב רוטשטיין, שהגיע בעתירה שהגישו הורי הילדים החולים. הורי הילדים, המתואמים עם הרופאים, ביקשו מבית המשפט צו על תנאי המבקש מהמדינה תשובה מדוע היא לא מאפשרת לבית החולים שערי צדק לפתוח מחלקה נוספת בעיר.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x