$
בארץ

ליצמן וכחלון "מצננים" את הרופאים: יוכלו להעביר מטופל לקליניקה פרטית רק בתום חצי שנה

שר הבריאות ושר האוצר חתמו היום על תקנות לקיצור תורים ולריסון מערכת הבריאות הפרטית על חשבון זו הציבורית. כחלון: "מתנגד שתהיה רפואה לעניים ועשירים"

ספי קרופסקי 12:4506.07.17
לאחר עיכובים רבים, משרדי הבריאות והאוצר הודיעו הבוקר (ה') על קידום הרפורמה לקיצור תורים במערכת הבריאות הציבורית שכוללת גם סעיף צינון לרופאים. השרים יעקב ליצמן ומשה כחלון חתמו השבוע על תקנות שקובעות כי רופא שכיר או עצמאי שייעץ לאדם או טיפל בו במערכת הציבורית, לא יטפל באותו אדם במשך שישה חודשים מיום מתן הטיפול במערכת הבריאות הפרטית, למשל בקליניקה הפרטית של אותו רופא.

 

ההיגיון מאחורי המהלך הוא למנוע מנהג פסול שהשתרש במערכת הבריאות, שבו רופאים העובדים בבתי החולים ובמרפאות הציבוריות מציעים למטופליהם להמשיך את הטיפול בקליניקה הפרטית שלהם ללא תור אך בעלות גבוהה הרבה יותר.

 

מדובר בחלק מרפורמה כוללת שבמסגרתה יוגדל היקף הניתוחים המבוצעים באמצעות מימון ציבורי באמצעות תוספת תקציב של 2.54 מיליארד שקל ב-3 השנים הקרובות, כש-880 מיליון שקל יוקצו לבסיס תקציב משרד הבריאות בשנה. התקציב הצבוע הזה יועבר בהמשך לבתי החולים ולקופות החולים במטרה לשדרג את המשאבים הקיימים וכפועל יוצא – לקצר את התורים במערכת הבריאות הציבורית. התקנות הנוגעות לצינון הרופאים יובאו בקרוב לאישור ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת.

 

 

חדר ניתוח. רופא לא יוכל להעביר מטופל לקליניקה הפרטית שלו אם לא חלפו 6 חודשים מהטיפול במערכת הציבורית חדר ניתוח. רופא לא יוכל להעביר מטופל לקליניקה הפרטית שלו אם לא חלפו 6 חודשים מהטיפול במערכת הציבורית צילום: shutterstock

 

בהודעה שפרסם משרד הבריאות הובהר כי תקופת ההמתנה, כלומר הצינון על הרופאים לא תחול על אנשי מקצוע בתחומים הבאים: ניתוחים נדירים (שכיחות נמוכה מאחד ל-40 אלף), טיפולי הפרייה חוץ גופית ומעקב הריון, טיפול או ייעוץ בתחום התפתחות הילד.

 

שר האוצר משה כחלון מסר היום כי "מדובר במהלך נוסף שיחזק את מערכת הרפואה הציבורית וירסן את המערכת הפרטית. זאת, במטרה לשפר את השירות לאזרחים, לפעול לצמצום פערים בתחום הבריאות ולהוריד את המחירים למטופלים. כל אדם, ללא תלות ברמת ההכנסה שלו או ברמת ההשכלה שלו זכאי לקבל שירותי בריאות וחינוך טובים. אני מתנגד לכך שתהיה רפואה לעשירים ורפואה לעניים".

 

שר הבריאות יעקב ליצמן הוסיף כי "זהו מהלך חשוב שמטרתו חיזוק מערכת הבריאות הציבורית ומתן סייגים להרחבת שירותים פרטיים על חשבון המערכת הציבורית. תקנות אלו ישפרו את הזמינות למטופלים ויפחיתו את ההוצאה הפרטית לבריאות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x