$
בארץ

בג"ץ לא קיבל לפי שעה את הבקשה לפתוח מחלקה בשערי צדק

עם זאת, בתום דיון טעון בנושא התפטרות הרופאים מהמחלקה בהדסה, הוציא ביהמ"ש צו על תנאי ודרש מהמדינה להסביר מדוע לא ניתן לקלוט שניים או שלושה מהרופאים המתפטרים במרפאה שכבר קיימת בשערי צדק

ספי קרופסקי 15:0604.07.17

בתום דיון טעון שנערך היום (ג') בעתירת הורי הילדים החולים בהדסה: שופטי בג"ץ לא קיבלו לפי שעה את הבקשה לפתוח מחלקה המטו-אונקולוגית נוספת בשערי צדק, כאשר כיום כבר קיימת שם מרפאה. עם זאת, הם הוציאו צו על תנאי למדינה, ועליה להסביר עד יום חמישי מדוע שניים או שלושה מהרופאים המתפטרים מהמחלקה ההמטו-אנקולוגית בהדסה לא יעברו עד סוף השנה למרפאה בשערי צדק, כפי שהוצע באחד ממתווי הפשרה. לפי הצעת פשרה זו, שמשרד הבריאות סירב במהלך הליך הגישור שנכשל אמש, שאר הרופאים - כשלושה במספר - ישובו להדסה. 

 

 

כזכור, הרופאים המתפטרים מהמחלקה ההמטו-אונקולוגית לילדים בהדסה טענו כי בכוונת הנהלת בית החולים לאחד בין השתלות מח העצם לילדים ולמבוגרים, אך ההנהלה הכחישה זאת.

 

מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, התייחס במהלך הדיון לאפשרות שהועלתה לפיה תוקם מחלקה מקבילה בבית החולים שערי צדק ואמר כי "אם נפצל את היכולות בין שני בתי חולים ניצור מחלקות נחשלות".

 

עו"ד ארנה לין המייצגת את הרופאים שהתפטרו אמרה כי מחלקת ההמטו-אונקולוגיה לילדים בהדסה היא אחת המחלקות הטובות בארץ ובעולם. "המחלקה עבדה בשיא העומס בתת תקינה", אמרה. לדבריה, מנהל ביה"ח, פרופ' זאב רוטשטיין החליט להכפיל ולשלש את כמות ההשתלות. לדבריה, "שקר בוטה לומר שהרופאים היו אחראים להשתלות במחלקת מבוגרים. רוטשטיין לא חשב שהרופאים יתפטרו בשל צו מצפונם".

 

לין תקפה בחריפות את משרד הבריאות בטענה ש"הורה לבתי החולים הממשלתיים לא לקלוט את הרופאים המתפטרים, אולי סבר שכך הם יחזרו בזחילה להדסה". עוד אמרה לין כי "שר הבריאות יעקב ליצמן מסרב לפתוח מחלקה בשערי צדק כדי ללמד לקח את מי שלא נשמע לו".

 

עו"ד אורית שילוני מהסתדרות הרופאים (הר"י) אמרה בדיון כי "הר"י מוכנה לסייע בכל אופן במאמצים לפתוח מחלקה חדשה בשערי צדק". גם יו"ר הרי, פרופ' ליאוניד אידלמן דיבר בדיון אמר כי: "מדובר במשבר חמור, המערכת יצאה מאיזון".

 

עימותים בין מנהל הדסה זאב רוטשטיין להורי הילדים החולים במהלך ההפסקה עימותים בין מנהל הדסה זאב רוטשטיין להורי הילדים החולים במהלך ההפסקה צילום: טוויטר

 

"מתיחות בין בתי החולים" 

 

לפני כן דיבר עו"ד צבי אגמון מטעם בית החולים שערי צדק. לדבריו, במהלך המו"מ עלתה אפשרות כי המחלקה תוקם שם מחדש שהובילה למתיחות גדולה בין שני בתי החולים בבירה על רקע המשבר. "משרד הבריאות חושב שאנחנו הבעיה, נכנסו לתמונה כשהרופאים פנו אלינו", אמר.

 

"ההשתלות מתקיימות כיום בתנאים אף יותר טובים מבעבר", כך אמר נציג בית החולים הדסה, עו"ד יורם בונן, בדיון בהתייחסו למהלך מעורר המחלוקת שגרם למשבר. בונן דחה את הביקורות שנשמעו בעניין העדפת תיירי מרפא על פני ילדים ישראלים. "תיירות מרפא היא שם קוד לילדים מהרשות הפלסטינית", אמר בונן בדיון. לדבריו, בבית החולים מתנגדים למשוואה שללא רופא ספציפי הילד לא יכול לקבל טיפול: "פרופ' וינטראוב (מנהל המחלקה שהתפטר) היה אמור לפרוש בהמשך השנה. אז מה היה עלינו לעשות? לסגור את המחלקה במצב כזה?", שאל.

 

"המחלקה מאוישת ועובדת"

 

נציגת המדינה, עו"ד מיטל בוכמן שינדל, דחתה את ההצעה לצרף למרפאה ההמטו-אונקולגית שכבר קיימת בבית החולים שערי צדק חלק מהרופאים שהתפטרו מהדסה, זאת בטענה כי הדבר יפגע בטיפול בילדים. בהתייחסות לטענות שנשמעו קודם לכן על אי תפקוד המחלקה בהדסה בעקבות הבאת רופאים חדשים אמרה כי "המחלקה עברה טלטלה, עם זאת נתוני העותרים לא מדויקים. המחלקה מאוישת ועובדת. הקמת מחלקה נוספת באזור ירושלים תהיה החלטה מקצועית גרועה. בשערי צדק אין חלק מהשירותים הנדרשים לילדים". בנוסף הוצגו נתונים לפיהם עוד לפני מינוי רוטשטיין לתפקיד מנהל הדסה בוצעו השתלות בילדים במחלקת המבוגרים.  

 

גם ראש העיר ירושלים, ניר ברקת, דיבר במהלך הדיון ואמר כי "אני לא זוכר בכל כהונתי משבר קורע לב שכזה". ברקת גיבה את עמדת משרד הבריאות ואמר כי "שיקוליו ענייניים", ובהמשך לכך נרשם עימות בינו ובין נציגי ההורים.

 

 

פרופ' זאב רוטשטיין פרופ' זאב רוטשטיין צילום: אלכס קולומויסקי

 

 

"הילדים צריכים להיטלטל כשהם בסכנת חיים אמיתית"

 

את הדיון פתח עו"ד אליעד שרגא המייצג את הההורים. שרגא ביקש הכרעה מיידית לאור דחיפות העניין. נציגי המדינה הגיבו בסירוב. "הילדים נדרשים לנסוע לקבל טיפול במרכז הארץ, הם צריכים להיטלטל כשהם בסכנת חיים אמיתית", אמר והוסיף: "הביאו רופאים חדשים שכלל אין להם יכולות וניסיון לטפל בילדים".

 

 

 

שרגא סיפר בדיון כי ההורים ביקשו לצרף את האחיות לעתירה, הן מאוימות על ידי הנהלת ביה"ח. לדבריו, "הצעות הגישור של משרד הבריאות היו מטורללות וההצעה הסבירה היא להעביר המחלקה לשערי צדק".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x