$
בארץ

התעשייה האווירית תוביל את פרויקט העתקת מערך התקשוב של צה"ל

קבוצת חברות בראשות תע"א זכתה במכרז של משרד הביטחון. זהו המכרז הטכנולוגי הגדול בתולדות המשרד והיקף הפרויקט מוערך במאות מיליוני שקלים

ניר טל 12:4426.06.17

קבוצת חברות בראשות התעשייה האווירית זכתה במכרז הטכנולוגי של משרד הביטחון להעתקת תשתיות המחשוב של צה"ל ואיחודן למרכזי מחשוב באזור באר-שבע.

 

 

 

 

היקף הפרויקט מוערך במאות מיליוני שקלים במהלך העשור הקרוב (בתוספת אופציה ל-7 שנים נוספות) אך לא ניתן לדעת מהו חלקה היחסי של התעשייה האווירית בהכנסות.

 

יוסי וייס, מנכ"ל התעשייה האווירית יוסי וייס, מנכ"ל התעשייה האווירית צילום: עמית שעל

 

 

לצידה של התעשייה האווירית שתשמש כקבלן הראשי בפרויקט, זכו החברות TSG הישראלית וליידוס (לשעבר חטיבה בחברת לוקהיד מרטין האמריקנית). TSG, לשעבר הזרוע הצבאית של חברת נס טכנולוגיות, נמצאת בשליטה שווה של החברות הציבוריות התעשייה האווירית ופורמולה מערכות.

 

בהודעה של מנהל הרכש ממשרד הביטחון דווח כי מדובר על המכרז הטכנולוגי הגדול בתולדות צה"ל ומערכת הביטחון. במסגרת התהליך, מרבית תשתיות המחשוב של צה"ל, המפוזרות בעשרות מרכזי מחשוב, יאוחדו בעשור הקרוב ויתרכזו בשלושה מרכזי מחשוב חדשים.

 

מדובר באחד הצעדים המרכזיים במסגרת תוכנית "צה"ל רשתי" לבניית תשתית אינטרנט מבצעית כלל צה"לית שתביא ליכולת שיתוף מידע בין הזרועות השונות בצבא. כמו כן, מדובר בצעד נוסף למעבר צה"ל לנגב.

 

קבוצת החברות, בראשות התעשייה האווירית, התמודדה מול שש קבוצות נוספות, כשעל פי תנאי המכרז כל קבוצה הורכבה מקבלן ראשי ישראלי ומשחקן בינלאומי שלו ניסיון בפרויקטים בהיקפים גדולים כמו הפרויקט הנוכחי. בין החברות שהתמודדו ניתן למנות את אלביט מערכות, בינת, EMC, טלדור ועוד.

 

עבור התעשייה האווירית, מדובר ביישום האסטרטגיה שלה לבסס את מעמדה כשחקן בעולם התקשוב מתוך הנחה כי יכולות התקשוב הופכים למרכזיים בצרכי הצבא ככל שהוא הופך לטכנולוגי.

 

כחלק מאותה תוכנית רכשה החברה 50% מ-TSG, ספקית מובילה של מערכות שו"ב למערכת הביטחון, בתמורה ל25 מיליון דולר בינואר האחרון. כך שהזכייה במכרז מהווה עוד אבן דרך בתוכנית המרכזית. הפרויקט צפוי לפעול תחת מפעל מל"מ, חטיבת טילים וחלל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x