$
בארץ

הממשלה תאשר תוכנית לחיזוק הקשר עם הודו - בסך 240 מיליון שקל

זאת לקראת ביקורו ההיסטורי של ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי שיתקיים בעוד שבועיים וכחלק מהיעדים האסטרטגיים שהציב רה"מ נתניהו

אדריאן פילוט 19:3224.06.17
ממשלת ישראל צפויה לאשר מחר (א') תוכנית רב שנתית (לשנים 2017 עד 2020) להידוק הקשרים עם הודו, וזאת בהיקף של כ-240 מיליון שקל. ההחלטה צפויה להתקבל לקראת ביקורו ההיסטורי של ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי שיתקיים בעוד שבועיים, ולרגל ציון 25 שנים לכינון היחסים הדיפלומטיים בין שתי המדינות. הידוק הקשרים עם הודו נקבע כאחד היעדים האסטרטגיים של ראש הממשלה, בנימין נתניהו.

 

 

 

יעדי התוכנית כוללים גידול חד - של 25% - בהיקף יצוא הסחורות והשירותים להודו, וזאת תוך ארבע שנים; הגדלת מספר חברות הישראליות שפועלות בהודו; הגדלת מספר התיירים ההודים בארץ לרמה של 80 אלף לשנה; והגדלת ההשקעות הישירות בין שתי המדינות בדגש על השקעות בתחום המו''פ. בהקשר הזה, ההחלטה מחייבת את רשות החדשנות במשרד הכלכלה להקצות 45 מיליון שקל (כנגד סכום זהה מטעם ממשלת הודו) לצורך הידוק הקשרים בתחום זה.

 

 

הודו. הפיתוח כיעד קריטי הודו. הפיתוח כיעד קריטי צילום: בלומברג

 

לפי ההחלטה, כ-50 מיליון שקל במסגרת שלוש תוכניות שונות במטרה להגדיל את מספר החברות המייצאות להודו, הן באופן ישיר והן באמצעות פעילות ישראל בבנק העולמי. עוד נקבע כי יוקצו תקציבים לביצוע סקרי היתכנות לצורך ביצוע פרויקטים בתחום החקלאות והמים (תחומים קריטיים עבור כלכלת הודו המונה יותר מ-1.3 מיליארד תושבים), עידוד השקעות בתחום התעשייה בין שתי המדינות וחתימת של הסכך הבנות (MOU) לקידום השקעות זרות. הממשלה הקצתה כ-1.5 מיליון שקל על מנת לבחון ולעקוב אחרי המחויבות של חברות ישראליות ביטחוניות ביחס לרכש הגומלין שהתחייבו לבצע.

 

עוד עולה כי בכוונת הממשלה לחתום על פרוטוקול פיננסי בין המדינות, על הסכם שת''פ בין מוסדות פיננסיים וגופים מוסדיים ישראליים למימון פרויקט פיתוח בהודו ועל הסכם בילטראלי בנושא הגנה על השקעות בין שתי המדינות.

 

הממשלה תטיל על שר החוץ להוביל תוכנית בהקצאה של כ-10 מיליון שקל להבאת אלף מובילי דעות הודיים על מנת שייחשפו ליכולות ולפוטנציאל הקיים בישראל. כמו כן, הוטל על שרת התרבות, מירי רגב, להפיק סרט "בוליוודי" (או חלקים ממנו) במקומות נבחרים בישראל. עם זאת, לצורך חלק זה בתוכנית, יושקעו רק ארבעה מיליון שקל על פני ארבע שנים. לצורך השגת היעד להגדלת התיירות, הממשלה תוקצה בשלב ראשון 33 מיליון שקל לצורך פעילות שיווק, בחינת הגדלת היצע הטיסות הישירות בין הודו לישראל, והקלות בהנפקת ויזה רב פעמית של אזרחים הודים.

 

 

 

התוכנית כוללת גם מהלכים בתחום הבריאות והאקדמיה לרבות הגברת השת''פ בין הקרן הלאומית למדע של ישראל למקבילה בהודו, מתן מלגות לסטודנטים ודוקטורנטים הודים תוך השקעה של 40 מיליון שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x