$
בארץ

כיל, קצא"א ומס על דירה שלישית: היומן של מנכ"ל האוצר נחשף

משרד המשפטים פרסם את יומן הפגישות של שי באב"ד באיחוד של 9 חודשים בהמשך לבקשה שהוגשה בהתאם לבקשת חוק חופש המידע. מיומנו של באב"ד עולה כי אחד הנושאים שמעסיקים אותו הוא הרפורמה במכללות הטכנולוגיות לצד סוגיות מעוררות מחלוקת בחברות הממשלתיות והחוק שמקדם השר כחלון להוצאת המשקיעים משוק הדיור

עמרי מילמן 12:3111.06.17

יומנו של מנכ"ל משרד האוצר, שי באב"ד, נחשף היום (א'), זאת בעקבות בקשה של עמותת הצלחה. היומן פורסם, כך עולה ממכתב של היחידה לחופש המידע במשרד המשפטים פורסם באיחור ניכר של 9 חודשים, כאשר החוק מאפשר הגשת תשובה מקסימום אחרי 4 חודשים (רק באישור מיוחד, שלא ניתן במקרה הזה).

 

מיומנו של באב"ד עולה כי אחד הנושאים המרכזיים שמעסיקים את באב"ד בימים אלו הוא רפורמה במכללות הטכנולוגיות, רפורמה שירדה מסדר היום של התקציב הקודם בשלב די מוקדם. מתחילת השנה קיים באב"ד 12 פגישות בנושא עם גורמים שונים בינהם גורמים במשרד הרווחה ובמשרד הכלכלה.

באב"ד. יומן הפגישות נחשף באיחור של 9 חודשים באב"ד. יומן הפגישות נחשף באיחור של 9 חודשים צילום: אוראל כהן

 

סוגיה נוספת שמילאה את זמנו של באב"ד בחודשים האחרונים היא חברת קצא"א, שבאופן מעורר מחלוקת אושרה במרץ האחרון הקמתה של חברה חדשה שתהיה פרטית ולא ממשלתית ויוטל גם עליה צו חסיון שמונע מהציבור להיות חשוף לנעשה בה. באב"ד קיים מספר פגישות בנושא, בעיקר עם נציגי החשב הכללי.

 

ב-16 במרץ האחרון נפגש באב"ד עם יוחנן לוקר, יו"ר כיל, אולם בשונה מפגישה קודמת שקיים עם היו"ר הקודם ב-24 בפברואר 2016,שם צויין תפקידו של גלעד וכי הפגישה נקבעה לבקשתו, כאן לא צוין הדבר. יומיים לפני הפגישה עם לוקר קיים באב"ד פגישה עם החשב הכללי רוני חזקיהו והיועץ המשפטי של המשרד אסי מסינג בנושא מניית הזהב שיש למדינה בכיל הקובעת את התנאים המאפשרים לממשלה להתערב במכירת המניות של כיל. בימים אלה בוחנים באוצר מה לעשות בתום תקופת הזיכיון של כיל במפעלי ים המלח. אולם בינתיים מתעכבים במשרד עם הגשת המסקנות בנושא.

 

עוד ממצא מעניין עולה מיומנו של באב"ד הוא כי ב-5 בדצמבר, כשבועיים לפני שאושר חוק מס דירה שלישית בכנסת, קיים באב"ד דיון במשרד בנושא "חלופות לדירה 3" שנועד מן הסתם למצוא פתרונות נוספים להצעת החוק שאיימה לקרוע באותם ימים את הקואליציה. כזכור בסופו של דבר הצעת החוק אושרה, אולם לאור הבעיות שנעשו סביב אישורה, והפצת החוק המעודכן רק זמן קצר טרם התחיל הדיון בנושא. כעת בג"ץ בוחן את ביטול החוק.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x