$
בארץ

בנקאים ומורים יעבירו שיעורים פיננסיים לתלמידי כיתה ט'

זאת במסגרת תוכנית משותפת לבנק ישראל ומשרד החינוך שתפעל בנובמבר. גלאון לבנט: מנע מנציגי הבנקים להעביר את השיעורים

ספי קרופסקי 17:1314.05.17
משרד החינוך ובנק ישראל הודיעו היום (א') על פרויקט חדש להגברת המודעות הפיננסית בקרב בני נוער. במסגרת הפרויקט שיערך לכל אורך חודש נובמבר הקרוב, יועברו שיעורים בנושאים פיננסיים במאות כיתות ט' ברחבי הארץ.

 

בהודעה משותפת שהוציאו היום הוסבר כי מדובר בפעילות ראשונה מסוגה, שנועדה להגביר את המודעות הפיננסית של בני הנוער ולהקנות להם כלים פרקטיים להתנהלות בנקאית, לקדם את עצמאותם ורווחתם הפיננסית בגיל שבו הם מורשים לפתוח לראשונה חשבון בנק.

 

במסגרת התכנים שיועברו לבני הנוער, יועברו להם הדרכות על ניהול תקציב, חיסכון, יינתנו להם כלים להתנהלות פיננסית אחראית, יסופר להם על המערכת הבנקאית, יובאו בפניהם מושגי יסוד פיננסיים ותיערך עבורם היכרות עם אמצעי תשלום שונים. במסגרת הפרויקט יבוצע שימוש בעזרים דיגיטליים שונים על מנת להכיר בפניהם את המערכת הפיננסית.

שיעור בכיתה (אילוסטרציה) שיעור בכיתה (אילוסטרציה) צילום: shutterstock

 

בימים הקרובים יישלח לבתי ספר "קול קורא" המזמין אותם להירשם לפעילות, שתועבר בכיתות על ידי נציגי המערכת הבנקאית, על פי תכנים וכלים שייבנו בהנחיית ובאישור הפיקוח על הבנקים ומשרד החינוך. בחלק מבתי הספר הפעילות תועבר גם באמצעות מורים שיעברו הדרכה בנושא ועובדי בנק ישראל.

 

מי שיעביר את ההדרכות הם עובדי בנק (מכל דרג שהבנק יבחר ביישובים שבהם ייצא הפרויקט אל הפועל) או מורים, כשבשני המקרים גם המורים וגם הבנקאים יעברו הדרכות ייעודיות (מורים שייבחרו הם בעלי רקע מתאים והבנה פיננסית). הבנקאים יחויבו להיכנס לכיתות ללא כל זכר ללוגו המסחרי של הבנק.

 

מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבואב, מסר בהודעה כי "מערכת החינוך מעמיקה בתחומי הדעת השונים, מרחיבה את ההשכלה הכללית, מעשירה את התלמידים בידע, בהבנה, בחשיבה ובמעורבות חברתית, וכן - גם מעניקה להם כלים שימושיים כהכנה לחיים הבוגרים. החינוך הפיננסי נועד בדיוק לזה. בוגר של מערכת החינוך צריך להכיר מושגי יסוד פיננסיים, ובתכנית הזו, יחד עם תכניות מערכתיות נוספות, יש כדי להעניק לתלמידים את מושגי היסוד החיוניים הללו".

 

המפקחת על הבנקים, ד"ר חדוה בר, מסרה בהודעה כי "הפיקוח על הבנקים רואה חשיבות רבה בהקניית הבנה פיננסית, המהווה כישור חיים בסיסי, שיסייע לנערים בגיל ההתבגרות ולאחר מכן בחייהם הבוגרים. שליטה בהוצאות, הכרת אמצעי התשלום השונים, צרכנות פיננסית נבונה תוך הבנת העלויות - הנם חלק מהמידע שנרצה להקנות לבני נוער, שהגיעו לגיל בו הם רשאים לפתוח חשבון בנק. אני שמחה על ההזדמנות להנחיל לבני הנוער יסודות וכלים פרקטיים לקידום עצמאותם הפיננסית, ומודה למשרד החינוך ולבנקים על שיתוף פעולה הפורה בנושא חשוב זה".

 

גלאון לבנט: מנע מבנקאים להעביר השיעורים

 

בימים אלו כבר פועלת תוכנית לחינוך פיננסי בכיתות י' בהיקף של 30 שעות בבתי ספר שמעוניינים בה, ובמסגרתה מלמדים מורים מהמערכת. כעת מעוניינים כאמור להתחיל ללמד את התלמידים בגיל מוקדם יותר. בנוסף, פועלות יוזמות מקומיות של בתי ספר מסוימים להעברת מערכי שיעור בנושא חינוך פיננסי. כך למשל לרשת אורט יש פרויקט עם בנק הפועלים שבמסגרתו מועברים שיעורים בפיננסים לתלמידי הרשת בשנים האחרונות. ההבדל הפעם הוא שמדובר בפרויקט רוחבי שעתיד לכלול הרבה יותר בתי ספר, ותכני הלימוד בו יהיו אחידים ודומים.

 

יו"ר מרצ ח"כ זהבה גלאון פנתה היום לשר החינוך נפתלי בנט בבקשה למנוע מנציגי הבנקים להעביר את השיעורים הפיננסיים. "הגם שהמטרה ראויה ביותר", כתבה ח"כ גלאון, "בלתי מתקבל על הדעת שבנקים בעלי אינטרס מסחרי מובהק ייכנסו לבתי הספר וילמדו תכנים שעשויים להועיל להם באופן ישיר - קל וחומר כשהתכנית תועבר לתלמידי כיתה ט׳, אשר הגיעו לגיל שבו ניתן לפתוח חשבון בנק. המהלך מבייש את מערכת החינוך כפליים - לא רק שהיא פונה לקיבוץ נדבות במקום לקחת אחריות על תחום החינוך הפיננסי בעצמה, היא אף פונה למערכת הבנקאות הריכוזית בקיבוץ הנדבות הזה. לאור אלה, עליך להורות לאלתר על ביטול התכנית ואיסור הגעתם של נציגי הבנקים לשיעורי חינוך פיננסי בבתי הספר".

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x