$
בארץ

השחיתות בתעשייה האווירית: ההחלטה בעניין השעיית חברי הוועד תתקבל בעוד שבוע

הדיון התקיים בעניינם של ארבעה חברי ועד העובדים אילן אטל, דוד פרץ, רוג'ר אלנקווה ואושרי קסלסי החשודים בעבירות שוחד וסחיטה ואיומים; דיון בהשעייתם של יו"ר הוועד אהוד נוף ובנו של שר הרווחה חיים כץ, יאיר, נדחה בשבוע

אסנת ניר 14:3720.04.17

דיוני השעיה מהחברה לארבעה חברי ועד תעשייה אווירית החשודים במסגרת פרשה 630 בפעילות פוליטית אסורה לכאורה של התפקדות עובדים לליכוד, התקיימו אתמול. דיון בהשעייתו מהחברה של יו"ר הוועד, אהוד נוף ובנו של שר הרווחה והעבודה חיים כץ, יאיר, נדחה בכשבוע, ככל הנראה בגלל סיבות טכניות הקשורות לנוכחות עורכי דינם. 

 

כפי שפורסם ב"כלכליסט" לראשונה, התעשייה האווירית נמצאת בהליכי השעיה מתקדמים לעובדי תעשייה אווירית החשודים, ביניהם חבר הוועד הבכיר יאיר כץ, בנו של שר הרווחה והעבודה חיים כץ, ויו"ר הוועד אהוד נוף. החברה סירבה להתייחס לנושא, אך גורמים מעורבים מספרים כי אתמול התקיימו דיוני ההשעיה לחברי הוועד אילן אטל, דוד פרץ, רוג'ר אנקווה ואושרי קסלסי וכי ההחלטה בעניינם תתקבל בעוד כשבוע.

 

יאיר כץ חשוד בעבירות של תיווך בשוחד וסחיטה באיומים אותן ביצע במסגרת עבודתו בתעשייה האווירית, ככל הנראה במטרה לגרום לעובדי תע"א להתפקד למפלגת הליכוד. חבר ועד נוסף המהווה חשוד מרכזי במסגרת הפרשה, אלי כהן, מצוי עדיין במעצר בית. נוף ויתר החשודים מלבד חבר הוועד אלי כהן חשודים בעבירות סחיטה באיומים וכחלק מתנאי שחרורם ממעצר נמנע מהם מלהתקרב לחברה ומתקניה עד ל-25.4.

 

מימין: יאיר כץ ואהוד נוף. הדיון בעניינם נדחה בשבוע מימין: יאיר כץ ואהוד נוף. הדיון בעניינם נדחה בשבוע צילום: עמית שעל

 

פעולות ההשעיה מתבצעות על בסיס ההסכם הקיבוצי בתעשייה אווירית, שנכתב לפני למעלה מ-25 שנה, בו מציין כי להנהלת החברה ישנה זכות להשעות כל עובד שלגביו קיים חשד שביצע עבירה פלילית לכאורה. אתמול נודע כי המשטרה פנתה ליועץ המשפטי לממשלה, ד"ר אביחי מנדלבליט, בבקשה לקבל אישור לחקור באזהרה את שר הרווחה חיים כץ.

 

עו"ד אייל בסרגליק, עו"ד בני כהן, עו"ד מורן פינטו וייס ועו"ד כרמית שחיבר, המייצגים את חבר הוועד אילן אטל מסרו כי: "השימוע בתיק דיני העבודה התקיים לאור סעיף בהסכם הקיבוצי אשר מאפשר השעיית עובד שנפתחה נגדו חקירה פלילית, ללא קשר לטיב החשדות. הלכה למעשה החשד בפרשה זו, אשר הינה משנית לפרשייה העיקרית שנחקרת הוא ערטילאי ללא כל ראיות ומבלי שעד אחד אפילו מעיד אודותיו. במצב דברים זה אין כל הצדקה להשעות את מרשנו אף לא באופן זמני".

 

יש לזכור כי השעיית העובדים מהחברה אינה מונעת את המשך חברותם בוועד תעשייה אווירית וקבלת החלטות בו. הרחקת העובדים מהוועד ופירוקו יכולה להיעשות על ידי יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן שנמנע מפעולה זו בטענה כי לחברי הוועד עומדת חזקת החפות. עמדה זו באה לידי ביטוי במכתב ששלח יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, לעובדי תעשייה אווירית בסוף השבוע האחרון לקראת החג והגיע לידי כלכליסט, בו נכתב כי: "נוכח חזקת החפות העומדת לכל אדם, חובה על כולם כולל הנהלת התעשייה האווירית, להימנע מלחרוץ את דינם של חברי הוועד אשר נבחרו על ידי ציבור העובדים בהליך דמוקרטי, להימנע מלהכתים את שמם בציבור ובקרב חבריהם לעבודה, בוודאי כאשר הליכי החקירה לא הסתיימו ורשויות החוק טרם גיבשו מסקנות כלשהן".

 

אמירה זו מביעה ביקורת על הליכי ההשעיה בהן החלה לנקוט החברה. ניסנקורן נמנע מאז החלה הפרשה להתבטא כלפי הוועד ואינו נוקט בסנקציות כלפיו. כזכור סיעתו של השר חיים כץ, יו"ר ועד עובדי תעשייה אווירית לשעבר, שמהווה מקור כוח משמעותי בשבילו עד היום ובנו חשוד במסגרת הפרשה, חתומה בהסכם קואליציוני עם סיעת עוגן בראשה עומד.

 

מהתעשייה האווירית לא נמסרה תגובה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x