$
בארץ

לקראת רעידת אדמה בהסתדרות? ביה"ד יכריע בבוקר מי ארגון העובדים היציג בנמל אשדוד

בחודש שעבר טענו בהסתדרות הלאומית כי פקדו כ-600 מתוך 1,300 עובדי הנמל; בהסתדרות הכללית טוענים כי אין לרשום עובדים במהלך מו"מ קיבוצי

ליאור גוטמן 23:1525.03.17

היריבים בהסתדרות פרסמו ביום שישי האחרון את הרשימות המעודכנות שלהם לקראת הבחירות לארגון, אבל הפוקוס יעבור מחר בוקר (א') לביה"ד לעבודה, שאמור לקיים דיון, ואולי אף להכריע, בשאלה מיהו ארגון העובדים היציג בנמל אשדוד - הסתדרות העובדים הכללית או ההסתדרות הלאומית.

 

בחודש שעבר טענו בהסתדרות הלאומית כי פקדו כ-600 מתוך 1,300 עובדי הנמל, מה שהופך אותם לכאורה לארגון העובדים היציג שם. מנגד, בהסתדרות הכללית טענו שרישום העובדים אינו חוקי מאחר שהוא מתבצע באמצעו של מו"מ להשגת הסכם קיבוצי, ופסיקות עבר מוכיחות שמדובר במהלך אסור.

 

חלק מהעובדים טענו בתגובה שהם איבדו אמון בהסתדרות הכללית, וכל הניסיונות להשיג שם הסכם קיבוצי - לרבות חסינות מפיטורים לעובדי דור ב' - נכשלו, ולכן יש לתת הזדמנות למישהו אחר (כלומר להסתדרות הלאומית).

 

בשלב זה הוויכוח המשפטי הזה מטריד הן את יו"ר ההסתדרות הקיים אבי ניסנקורן והן את המתמודדת מולו שלי יחימוביץ'; זאת מאחר שאם ביה"ד יחליט שההסתדרות איבדה את כוחה שם מדובר בלא פחות מרעידת אדמה: נמל אשדוד הוא אחד המעוזים הוותיקים והבולטים של ההסתדרות הכללית, ומעבר שלו לארגון עובדים אחר יהווה לא רק מכה תדמיתית קשה עבורה, אלא גם עשוי לסמן את הדרך למעבר של ועדי עובדים אחרים, ובראשם נמל חיפה או חברת החשמל, שני מקומות שההסתדרות הלאומית מבקשת ולהוכיח שניסנקורן לא שולט בהם יותר. זו הסיבה שיחימוביץ' קראה בעבר לעובדי נמל אשדוד שלא ללכת לאף מקום, וניסנקורן עצמו ליווה את העובדים לדיוני השביתה בנמלים שנרשמו שם בשבוע שעבר והתייצב לצידם כדי להוכיח כי "הוא בעל הבית".

 

יחימוביץ' וניסנקורן יחימוביץ' וניסנקורן

 

ניסנקורן לא מתכוון לוותר, וגם מחר הבוקר הוא צפוי להגיע לביה"ד הארצי לעבודה כדי להגן על אחיזתו בנמל אשדוד. בשיחה עם "כלכליסט" אמר יו"ר ארגון עובדי התחבורה אבי אדרי כי הוא סבור שביה"ד יפסוק לטובת ההסתדרות הכללית. לדבריו, "ביה"ד הולך לדון בשאלה העקרונית האם מותר לפקוד עובדים באמצע מו"מ להסכם קיבוצי. אנחנו בטוחים שיפסוק לטובתינו".

 

 

ראשי מפלגת העבודה תומכים בניסנקורן

 

בתוך כך, יחימוביץ' וניסנקורן הגישו בסוף השבוע את הרשימות הסופיות שלהם לקראת הבחירות. סיעת "עוגנים" של ניסנקורן מציבה אותו כמתמודד על תפקיד יו"ר הארגון ואת יו"ר נעמת גליה וולוך לבחירה שנייה. ניסנקורן מוביל קואליציה של תשע סיעות (עוגן, עוז, הליכוד, העבודה, כולנו, עוצמה, תמורה, מרצ וחד"ש), ולטענתו זוכה לתמיכת כ-2,200 ראשי ועדים. "התמיכה חוצת המפלגות והסקטורים, מוכיחה את ההבנה שציבור העובדים מעריך מעשים ולא דיבורים", אמר ניסנקורן.

 

ראשי מפלגת העבודה פרסמו מצידם תמיכה בלתי מסוייגת בניסנקורן: יו"ר העבודה יצחק (בוז'י) הרצוג שלח מכתב לחברי ההסתדרות בו כתב כי "כולנו מתייצבים לצידו של ניסנקורן ותומכים במועמדותו". על המכתב חתומים בין השאר ח"כ מרב מיכאלי, נחמן שי, איילת נחמיאס ורבין, רויטל סוויד, מנואל טרכטנברג, זוהיר בהלול, אראל מרגלית ועמיר פרץ, שהיה זה שהביא את יחימוביץ' לתוך מפלגת העבודה. במכתב נאמר שניסנקורן הוא חבר בכיר בעבודה - אך לא הזכירו את חברותה של יחימוביץ' במפלגה.

 

מנגד, בחמישי בלילה הודיעה סיעת "בית חברתי" של יחימוביץ' על ריצה משותפת עם סיעת ש"ס. יחימוביץ' טענה כי בינה לבין ש"ס "הסכמה רחבה בכל הנוגע לסוגיות חברתיות, "ואף עשור שלם של חקיקה חברתית משותפת ומאבקים משותפים למען הדל והחלש".

 

בסביבת ניסנקורן הזכירו שיחימוביץ' תקפה בעבר קשות את דרעי, שהחליט לחזור לכנסת לאחר שהורשע בתחילת העשור בעבירות של שוחד והפרת אמונים ואף ישב בכלא.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x