$
בארץ

הקצין הבכיר לשעבר החשוד בפרשת השחיתות בתע"א: אמל אסעד

לפי החשד, תא"ל (במיל') אסעד קידם את העסקתן של חברות מהמגזר הדרוזי בתוך תע"א; הבוקר עצרה המשטרה 13 מעורבים, בהם דירקטור בחברה, בחשד שסייעו לספקים לזכות במכרזים ולקבל תשלומים שונים תוך כיפוף הנהלים והצגת מצגי שווא

תומר גנון ואסנת ניר 15:3815.03.17

פרשת השחיתות בתעשייה האווירית: בית המשפט האריך ביום אחד את מעצרו של תא"ל (במיל') אמל אסעד, מקציני הצבא הבכירים בעדה הדרוזית וכיום דירקטור בתעשייה האווירית, החשוד בביצוע עבירות מרמה במסגרת פרשת השחיתות בחברה. על פי החשד, אסעד קידם את העסקתן של חברות מהמגזר הדרוזי בתוך תע"א ובהן "דרוזנט", כשהוא מצוי בניגוד עניינים שאותו לא חשף בפני דירקטוריון תע"א. על פי החשד, את ענייני החברה הוא קידם בתמורה לכספים שהתקבלו בחשבונות מקורביו.

 

אסעד פיקד בעבר על גדוד 932 בחטיבת הנח"ל, היה מפקד חטיבת מנשה, סגן מפקד היק"ל ומפקד מנהלת תיאום וקישור.

 

בית המשפט האריך ביום אחד גם את מעצרו של מנכ"ל דרוזנט, אנואר סעב. לדרוזנט יש מפעל בעוספיה ליצור חלקים למטוסים ללא טייס עבור תע"א.

 

מעצרה של מנהלת נוספת בתעשייה האווירית שנעצרה היום, הוארך עד יום שישי. בית המשפט עיכב את פרסום שמה עד מחר בצהריים.

 

תא"ל (במיל') אמל אסעד תא"ל (במיל') אמל אסעד צילום: יחצ

 

"כל מה שהוא רצה זה לעזור לחברות במגזר הדרוזי", אמר סנגורו של אסעד עו"ד אורי קינן בתגובה לבקשת המשטרה להאריך את מעצרו בשישה ימים. "על כך אין מחלוקת. יש שיחות רבות בינו לבין מנכ"ל אחת החברות במגזר, דרוזנט, שהוא אומר לו שיסיע לה. בסך הכל החברה קילה עבודות ב-600 אלף שקל. זה כל העניין. המשטרה לא מייחסת לו שוחד, עבירת השחיתות הכי חמורה שיש, אלא עבירות מרמה. אפשר לשחררו למלון פה רחוק מכל הנחקרים האחרים, והוא יגיע מתי שיקראו לו".

 

המשטרה חושדת כי ספקים של תע"א הוציאו ממנה כספים במרמה, וזאת בסיועם של עובדים בחברה הממשלתית. בין היתר, כך החשד, הסתייעו אותם ספקים בגורמים בתע"א כדי לזכות במרמה במכרזים, וזאת תוך כיפוף הנהלים והצגת מצגי שווא על טיב והיקף השירותים שיתנו לה. על פי החשד אותם ספקים גם ביצעו עבירות מס והלבנת הון במסגרת עבירות המרמה מול תע"א. בין העצורים הבוקר גם עובדים בחברה נוספת שמספקת שירותים לתע"א. 

 

עם פתיחת החקירה הגלויה אתמול בפרשה, עצרה המשטרה שלושה עובדים בחברה מצפון הארץ המספקת שירותים לתע"א. בית משפט השלום בראשל"צ האריך אתמול את מעצרם עד ליום ראשון. במקביל הוא דחה את בקשתם להוציא צו איסור פרסום על פרטיהם, אולם עיכב את הפרסום עד מחר בשעות הצהריים על מנת לאפשר להם לערר.

 

הבוקר הודיעה המשטרה כי נערך גל מעצרים שני בפרשה, של 13 מעורבים, שכולל עובדים בתע"א שעל פי החשד היו מעורבים במעשי המרמה. בין החשודים: דירקטור בחברה ועובדים. המשטרה תבקש בהמשך היום מסית משפט השלום בראשל"צ להאריך את מעצרם של חלק מהחשודים.

יוסי וייס מנכל התעשייה האווירית
יוסי וייס מנכל התעשייה האווירית צילום: עמית שעל

 

על פי ההודעה "מדובר בחקירה המורכבת ממספר רב של תתי פרשיות המעלה חשד למסכת ענפה של עבירות שחיתות, מרמה בנסיבות מחמירות, הלבנת הון, גניבה בידי עובד ציבור, מרמה והפרת אמונים. החקירה הסמויה בפרשה זו העלתה עד כה, התנהלות פלילית שיטתית וחשד לשחיתות עמוקה לכאורה הנהוגה בתעשייה האווירית.

 

"פרשה זו, המכונה פרשת 630 כוללת מספר רב ומגוון של מעורבים, המצויים ברבדים שונים של החברה וביניהם בכירים, חברי ועד, חברי דירקטוריון, מנהלים, עובדים זוטרים, מי שאמורים היו להיות שומרי הסף וכן יועצים, ספקים ונותני שירותים לתעשייה האווירית.

 

"חקירה זו מנוהלת כאמור בידי מחלק ייעודי לחשיפה וחקירה בתחום שחיתות ציבורית בחברות ממשלתיות, בשיתוף הגורמים הנוספים ומלווה מראשיתה על ידי המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה".

 

תגובת התעשייה האווירית: "בתקופה האחרונה נבדקו על ידי התעשייה האווירית מספר חשדות לאי סדרים. בהנחיית המנכ"ל והדירקטוריון פעלה החברה לבירור וטיפול באותם חשדות, באפס סובלנות כלפי תופעות פסולות ותוך השקעת אמצעים ומשאבים ניכרים ושיתוף גורמים שונים בחברה ומחוצה לה במטרה לשרש תופעות שאינן משקפות את פניה האמתיים של החברה. בהמשך לבדיקות אלה העבירה החברה את הממצאים לגורמי האכיפה והביקורת המוסמכים. בהתאם, עם היוודע דבר החקירה הבוקר, הנחה מנכ"ל החברה את כל הגורמים הרלבנטיים לשתף פעולה באופן מלא, ככל שיידרש וללא סייגים עם משטרת ישראל ולפעול על פי הנחיותיה, במטרה למצות את החקירה ואת הדין עם כל גורם שעבר עבירה. התעשייה האווירית, על כ-15,000 עובדיה ופעילותה הנרחבת בארץ ובעולם, תמשיך להיות אבן בניין מרכזית בביטחון מדינת ישראל וכלכלתה".

מפעל דרוזנט בעוספיה. מייצר  חלקים למטוסים ללא טייס עבור תע"א מפעל דרוזנט בעוספיה. מייצר חלקים למטוסים ללא טייס עבור תע"א צילום: אלעד גרשגורן

 

ועד עובדי תעשייה אווירית מסר בתגובה: "מדובר בעובדים ספורים, שגם אם תוכח אשמתם, אינם מייצגים את הערכים של מנהלי ועובדי התעשייה האווירית. מתוקף אחריותנו לעתידה, לחוסנה ולאופייה הערכי של החברה, אנו קוראים לשלטונות החוק למצות את החקירה עד תום ונשתף פעולה בעניין זה ככל שיידרש".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x