$
בארץ

סופית: דו"ח המבקר על עסקת הקרקעות החשאית של קק"ל בצפון - יפורסם

מדובר בפרק אחד מהדו"ח על עסקה בלתי חוקית שנעשת ב-1991 במסגרתה העביר מינהל מקרקעי ישראל לקק"ל 50 אלף דונם בגליל סמוך ליישובים ערביים. יו"ר קק"ל ביקש להטיל עליו חיסיון אך ועדת המשנה החשאית של הוועדה לביקורת המדינה דחתה את הבקשה

שחר אילן 17:1314.03.17

ועדת המשנה החשאית של הוועדה לביקורת המדינה אישרה היום (ג') פה אחד לפרסום את הפרק האחרון בדו"ח קק"ל. מדובר בעסקה בלתי חוקית שנעשת ב-1991 במסגרתה העביר מינהל מקרקעי ישראל (כיום רמ"י) לקק"ל 50 אלף דונם בגליל סמוך ליישובים ערביים.

 

יו"ר הוועדה לביקורת המדינה, ח"כ קארין אלהרר, אמרה אחרי ההחלטה שהיה צריך להחליט על פרסום הדו"ח כבר בדיון הראשון. "עדיף מאוחר מאשר אף פעם ולא נותר לי אלא לברך על עוד צעד של שקיפות המידע לציבור", אמרה.

 

חוק מבקר המדינה קובע כי "ועדת משנה של הוועדה לביקורת המדינה רשאית להחליט, בהתייעצות עם המבקר, כי דין וחשבון או חוות דעת של המבקר, או חלקים מהם, לא יונחו על שולחן הכנסת ולא יפורסמו". זאת, "אם הדבר נראה לה דרוש לשם שמירה על בטחון המדינה או כדי למנוע פגיעה ביחסי חוץ או בקשרי מסחר בין-לאומיים שלה".

ח"כ קארין אלהרר, יו"ר הוועדה לענייני ביקורת המדינה ח"כ קארין אלהרר, יו"ר הוועדה לענייני ביקורת המדינה

 

הדו"ח הראשון של מבקר המדינה על הקרן הקיימת פורסם לפני כחודשיים. אלא שכפי שחשף "כלכליסט", לפני פרסום הדו"ח פנה יו"ר קק"ל דני עטר וביקש מוועדת המשנה להטיל חיסיון על אחד מפרקי הדו"ח.

 

נושא הפרק הוא כאמור עסקה שנעשתה ב-1991 להעברת 50 אלף דונם ממינהל מקרקעי ישראל לקק"ל. העסקה נעשתה ללא אישור של ועדת הכספים של הכנסת כנדרש בחוק יסוד: מנהל מקרקעי ישראל. 50 אלף דונם הם כ-25% מקרקעות המדינה.

 

המבקר יוסף שפירא ויו"ר הועדה לביקורת המדינה ח"כ אלהרר התנגדו לבקשה להטיל חיסיון. אלהרר אמרה אז כי אינה רואה "איך נוכל להענות לבקשה לחיסיון כי למיטב שיפוטי לא מדובר בעניין ביטחוני". הדיונים בהטלת החיסיון עיכבו את פרסום הדו"ח על קק"ל ולכן בסופו של דבר החליט המבקר לא להמתין ופרסם לפני כחודשיים את הדו"ח ללא הפרק החסר.

 

יו"ר קק"ל, דני עטר, הסביר את בקשת החיסיון בכך ש"זה משהו שלהערכתנו יכול לפגוע במדינה. אם המדינה חושבת שזה בסדר – שיפתחו הכל, רק שיהיה ברור שהאחריות שלהם, לא שלי". עטר הסביר שבהסכם מ-1991 "נקבע שנושא ספציפי יהיה סודי. אנחנו סבורים שלא השתנה שום דבר בנושא הצורך לשמור על הסודיות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x