$
בארץ

הסתדרות המורים מאיימת: נשבית את הלימודים אחרי פסח

לפי מזכ"לית ההסתדרות יפה בן דוד, הדבר נובע בשל קיזוזי השכר למורים. לדבריה, המורים מנהלים מו"מ מול משרד החינוך והאוצר, ואם דרישותיהם לא יענו ישביתו את מערכת החינוך

ספי קרופסקי 16:4607.03.17
הסתדרות המורים מאיימת להשבית שוב את הלימודים אחרי חופשת הפסח בעוד כחודש בגין קיזוזי השכר למורים. מזכ"לית ההסתדרות יפה בן דוד הודיעה על כך היום (ג') בוועידת החינוך של "ידיעות אחרונות" והוסיפה כי "אנו מנהלים מו"מ מול משרדי החינוך והאוצר על קיזוזי שכר למורים והודעתי שאם לא יענו דרישתנו, נאלץ להשבית את מערכת החינוך אחרי חופשת הפסח. לא אתן שיכניסו יד לכיסם של המורים".

 

סלע המחלוקת העיקרי נכון להיום בין הצדדים – הסתדרות המורים והאוצר - הוא הסכם שעליו חתם מזכ"ל ההסתדרות הקודם יוסי וסרמן, זמן קצר לפני שסיים את תפקידו בשנה שעברה לאחר שהואשם בשוחד ובסחיטה. בגין ההסכם הזה בוצעו ניכויים משכרם של מורים ותיקים בתחילת השנה. ניכויים אלה התלוו לניכויים בתלושי השכר למורים מאז ספטמבר, בגין טעויות חישוב והרפורמה בתחבורה הציבורית.
הרקע להפחתה הנוכחית הוא הסכם "אופק חדש" מ־2007, שבו הוחלט לעבור למנגנון העלאות שכר לפי דרגות. בהסכם הוחלט כי דרגות 7 עד 9 יקבלו מורים מצטיינים וותיקים במיוחד, כשלא כל אחד יכול להתקדם לדרגות ויש עליהן מכסות. כלומר: חלק מהמורים הוותיקים יתקדמו לדרגות השכר הללו שהן הגבוהות ביותר, ואחרים - עם ותק דומה - ייאלצו להיוותר בדרגה נמוכה יותר ולקבל פחות שכר מעמיתיהם עם ותק דומה.

 

יפה בן דוד. "לא אתן שיכניסו יד לכיסם של המורים" יפה בן דוד. "לא אתן שיכניסו יד לכיסם של המורים" צילום: אורן אגמון

 

בשנים הראשונות לרפורמה לא התגלתה בעיה מיוחדת מכיוון שהמכסות טרם מולאו, אולם בשנים האחרונות החלו מורים ותיקים לא לקבל את הדרגות הללו בגלל שהמכסות התמלאו. וסרמן נכנס למו"מ עם נציגי האוצר כדי לשנות את ההסכם שנחתם ב־2007, וחודשים לפני שעזב את תפקידו, הגיעו הסתדרות המורים והאוצר להבנות שעל פיהן כל המורים הוותיקים (לא רק חלק) יוכלו להתקדם לדרגות 7 עד 9.

 

בתמורה, האריך ההסכם את זמן המעבר מדרגה לדרגה - מ־25 חודשים ל־30 חודשים למורים צעירים; ומ־37 חודשים ל־48 חודשים למורים ותיקים. וכן חלה הפחתה בתוספת השכר לוותיקים - מתוספת של 8.5% למשכורת לתוספת של 7.5% בלבד. כלומר, כל המורים הוותיקים יקבלו תוספת שכר, אבל היא תהיה פחותה ורק לאחר פרק זמן ארוך יותר.

 

ההסכם נכנס לתוקף באיחור של ארבעה חודשים והורגש בתלושי ינואר. המשמעות: שכרם של אלפי מורים ותיקים קוזז במאות שקלים לכל אחד רטרואקטיבית לארבעה חודשים אחרונית - מתחילת שנת הלימודים הנוכחית בספטמבר, כשהיה אמור להיכנס לתוקף.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x