$
בארץ

המשבר בהדסה: ליצמן מינה את קובי אמסלם למגשר; מנהל המחלקה מתנגד

הממונה לשעבר על השכר באוצר ינסה לגשר בין הנהלת ביה"ח לבין מנהל המחלקה ההמטו-אונקולוגית פרופ' מיקי וינטראוב, שהודיע יחד עם 5 מרופאיו על התפטרות; פרופ' וינטראוב בועדת הבריאות של הכנסת: "קשה לי לעבוד במוסד שבו מתקבלות החלטות קרדינליות ללא התייעצות עם המומחים"

ספי קרופסקי 13:4607.03.17

שר הבריאות יעקב ליצמן מינה היום (ג') את הממונה לשעבר על השכר באוצר, קובי אמסלם, לגשר בין הנהלת הדסה לבין מנהל המחלקה ההמטו-אונקולוגית בבית החולים, פרופ' מיקי וינטראוב, שהודיע בתחילת השבוע ביחד עם 5 מרופאיו על התפטרות.

פרופ' וינטראוב, שהגיע לדיון דחוף שכונס בוועדת הבריאות בעקבות המשבר בהדסה, הודיע כי הוא מתנגד להליך הגישור שהציע מוקדם יותר היום שר הבריאות ליצמן. המשמעות היא כי מכתבי הפיטורים שלו ושל צוותו עדיין בתוקף.

 

פרופ' וינטראוב וצוותו הגישו את מכתבי ההתפטרות שצפויים להיכנס לתוקף ביוני הקרוב מכיוון שלטענתם התנאים הרפואיים להמשך עבודתם בבית החולים נפגעו. זאת לאחר שמנכ"ל בית החולים פרופ' זאב רוטשטיין החליט לאחד בין שתי מחלקות להשתלת מח עצם – זו של הילדים עם זו של המבוגרים. הצוות הרפואי טען כי אינו יכול עוד לקחת אחריות על הדבר וכי השתלות שכאלו צריכות להתבצע במחלקה ייעודית לילדים. עדיין לא ידוע לאן בכוונת הצוות הרפואי לעבור והאם יעשו זאת באופן אורגני או שיתפצלו לבתי חולים שונים.
קובי אמסלם, לשעבר הממונה על השכר באוצר. מונה למגשר קובי אמסלם, לשעבר הממונה על השכר באוצר. מונה למגשר צילום: עמית שאבי

 

מדובר במכה גדולה למנכ"ל הדסה ולהנהלת בית החולים הנדרשים להתמודד בימים אלו בכמה חזיתות, גם מול משרד האוצר בניסיון להניע מחדש את הליך ההבראה שנתקע בחודשים האחרונים – וגם מול ועדי הרופאים הטוענים שמאז שנכנס המנכ"ל הנוכחי לתפקיד תנאיהם נפגעו, והכריזו בתחילת השנה על סכסוך עבודה .

 

זו באחת המחלקות הטובות מסוגה בארץ ומטופלים בה ילדים חולי סרטן מירושלים והסביבה במסירות רבה. בעקבות הדיווחים על כוונתו של פרופ' וינטראוב לעזוב אף נפתח עמוד בפייסבוק עם מעל אלף חברים תחת השם "הילדים של מיקי וינטראוב" התומכים ברופא הבכיר ובצוותו לאור המשבר שנוצר.

 

שר הבריאות ליצמן מסר היום: "הודעתי למנכ"ל הדסה פרופ' זאב רוטשטיין, ולפרופ' ד"ר מיקי וינטראוב, על מינויו של קובי אמסלם כמגשר ועל תפקידו להגעה לפתרון אמיתי. אני שב וקורא לצדדים לשים בעת הזאת כל שיקול אחר בצד ולהגיע לפתרון מוסכם. עלינו לפעול בכל דרך כדי שהטיפול הרפואי המגיע לילדים יהיה הטוב ביותר".

 

בתקופה האחרונה ניסה מנכ"ל הדסה להניא את פרופ' וינטראוב מביצוע המהלך ואף הגדיר אותו במכתב ששלח לו כ"מכת מוות להדסה". "כוונתי מהרגע שלקחתי על עצמי את ניהול הדסה היתה להפסיק את הדימום של המוסד, לעשות הכל לפתחו ולהגיע להישגים של מרכז רפואי מוביל - רפואית ואקדמית. כמובן שלא היתה כל כוונה לפסוח על מחלקתך בהקשר זה. הירי על כוחותינו שהגיע מהכיוון שלך מאוד לא מצא חן בעיני, הוא מיותר, לא נכון, הוא פוגעני ולא משרת אותך ולא את שאיפות הצוות האיכותי שאתה מנהל".

 

"קשה לעבוד במוסד שבו מתקבלות החלטות קרדינליות ללא התייעצות"

 

במהלך הדיון בוועדת הבריאות של הכנסת, גולל פרופ' וינטראוב את הסיבות שהובילו אותו ואת צוותו לעזוב את המחלקה. "בנובמבר האחרון הנהלת הדסה קיבלה החלטה ללא התייעצות עם הצוות שכל הילדים המושתלים (השתלות מח עצם, ס"ק) עוברים למחלקת המבוגרים והבענו התנגדות מוחלטת".

 

לדבריו, באותו החודש נערכה פגישה שבמהלכה טען המנכ"ל פרופ' רוטשטיין כי לא התקבלה החלטה שכזו אלא שלדברי פרופ' וינטראוב "בפועל – ההחלטה מבוצעת בחודשים האחרונים. בהדסה אין אף ילד שמאושפז במחלקות מבוגרים אחרות. השתלת מח עצם היא אחת הפרוצדורות המסובכות והמסוכנות ביותר ברפואה. אי אפשר לעשות את התהליך בצורה קצת מקצועית או קצת מתפשרת – אך ורק בדרך המקצועית ביותר שיש. ילדים הם לא מבוגרים קטנים אלא צריכים להיות תחת השגחת צוות מלא שעבר הכשרה לטיפול בילדים".

 

פרופ' וינטראוב הוסיף כי "קשה לי לעבוד במוסד שבו מתקבלות החלטות קרדינליות ללא התייעצות עם המומחים כשהיא נוגעת להם ולמקצועיותם ישירות. בשבוע שעבר, בישיבה אצל פרופ' רוטשטיין, הוא אמר שהוא מבין בהמטולוגיה ילדים יותר מכל המומחים בחדר הזה. אני לא מוכן לעבוד בארגון שזו רוחו. ההחלטה נעשתה מאחורי גבי, בצורה שגויה ובסגנון ניהולי שגוי. תוך כדי התהליך כשנאמר שלא התקבלה ההחלטה – גויסו מושגים חדשים כמו 'ילדים גדולים' (לילדים מעל גיל 5, ס"ק) שלא קיים בשום מקום בעולם. 

פרופ' זאב רוטשטיין, מנכ"ל הדסה פרופ' זאב רוטשטיין, מנכ"ל הדסה צילום: נמרוד גליקמן

"ברפואה יכולים להיות חילוקי דעות קשים – היא לא מתמטיקה, ככה זה עובד. אבל אני מקבל מההורים את הזכות להיכנס ולטפל בילד בסכנת חיים. הגישה שלי לטפל בילד היא כאילו מדובר בילד שלי. לא מוכן לשום פשרות וההעברה למחלקת המבוגרים היא בגדר פשרה", סיכם פרופ' וינטראוב.

 

פרופ' רוטשטיין אמר כי הוא "עולה חדש בהדסה, אבל לוקח את כל האחריות. כואבת מאוד מצוקת ההורים. אני בא מעולם הרפואה הציבורית וסרטן ילדים קרוב מאוד לליבי. המשבר נוגע לליבי וכואב לי ואני נחוש לצאת ממנו מנצחים בשם הילדים. יש חילוקי דעות בנוגע לטיפול במשבר, אך אין חילוקי דעות בנוגע לטיפול בילדים כילדים ובמתחמי ילדים. לוקח זמן ליצור מחלקות של ילדים בלבד, יש תהליך ביניים אבל הוא לוקח זמן שכמובן לא מעניין את ההורה והילד הזקוק לטיפול. כרגע, לאור הבעיה בטיפול באגף הילדים, הטיפול יהיה תחת פיקוח וניהול אגף הילדים גם אם לא במחלקה עצמה פיזית לאור המגבלות. לא אסכים שבהדסה יהיה רופא שלא יסכים לטפל במטופל שמחוץ למחלקה שלו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x